Caraibe – cele mai frumoase insule care trebuie vizitate cel putin o data in viata!

Caraibe – cele mai frumoase insule care trebuie vizitate cel putin o data in viata!

Caraibe este o regiune situata la sud-est de America de Nord, la est de America Centrala si la nord de America de Sud, faimoasa pe plan international datorita insulelor sale, de o frumusete aparte.

Acest paradis tropical cuprinde peste 7.000 de insule, ceea ce ingreuneaza misiunea pasionatilor de calatorit de a vizita cea mai frumoasa locatie, dar si cea mai potrivita pentru ei dintre toate. De aceea, articolul a fost creat pentru a evidentia cele mai spectaculoase insule, plajele care merita descoperite si, mai mult decat atat, principalele motive pentru care un turist ar trebui sa viziteze acest colt de rai de pe Pamant.

De ce sa alegi o vacanta in insulele Caraibe?

Cel mai probabil, orice persoana a auzit, cel putin o data, de insulele Caraibe si de care, daca le va vizita, se va indragosti iremediabil, indiferent de numarul de zile petrecut aici. Insa, poate, nu detii suficient de multe informatii pe acest subiect, dar cu toate acestea destinatia aceasta ti-a trezit curiozitatea. In randurile care urmeaza vor fi enumerate motivele pentru care insulele Caraibe reprezinta o destinatie de vacanta de top.

Insulele Caraibe: motive pentru care merita vizitate

Peisajele spectaculoase

Amestecul dintre frumusetea naturala a intinderillor de nisip alb, a apei cristaline si a padurilor tropicale in acord cu civilizatia, alcatuita din cladiri coloniale cu o arhitectura desavarsita, te vor face sa vrei sa descoperi din ce in ce mai mult din acest colt de rai. Chiar si asa, nu este nicio problema, deoarece, in fond, sunt peste 7.000 de insule care asteapta a fi explorate de cat mai multi turisti.

Plajele cu apa cristalina si nisip alb stralucitor

Printre principalele atractii turistice ale insulelor Caraibe sunt, desigur, plajele exceptionale. Vizitatorii se pot bucura de intinderile de nisip si de apa turcoaz in orice perioada din an, deoarece temperaturile sunt mereu foarte placute, datorita climei tropicale. Atentie insa, deoarece la sfarsitul verii si inceputul toamnei se produc, din cand in cand, uragane.

Plaja Caraibe

Istoria coloniala si cultura fascinanta

Mostenirea culturala si istoria coloniala a tarilor insulare din Caraibe sunt o adevarata comoara pentru umanitate. Destinatiile de vacanta memorabile asa cum sunt, de exemplu, Republica Dominicana si Jamaica, reprezinta contextul ideal pentru turistii sa-si raspunda la unele dintre cele mai mari curiozitati despre evenimentele importante din istorie si, de asemenea, sa se relaxeze intr-un cadru parca ireal.

In plus, in insulele Caraibe, festivalurile au un rol extrem de important, intrucat surprind cu succes diversitatea culturala si istoria regiunii. Prin urmare, daca iti place viata de noapte si cauti un loc in care sa te distrezi la maxim, atunci trebuie sa participi la cel mai mare festival din Caraibe, care este organizat in Trinidad si Tobago. Este imsposibil sa nu fi incantat vizual, de dansatoarele atragatoare, si auditiv, de muzica trupelor, daca vei lua parte la petrecerea care tine pana dimineata.

Hotelurile cu o multime de facilitati 

Cei interesati de o vacanta in insulele Caraibe au la dispozitie o oferta bogata de hoteluri de lux dintre care pot sa aleaga atat cea mai potrivita varianta pentru ei, cat si pentru partenerii de calatorie, astfel incat sa se relaxeze intr-un mediu exotic.

Un hotel de lux din Caraibe poate avea urmatoarele facilitati:

  • Restaurant;
  • Pool bar si snack bar;
  • Piscina exterioara cu sectiune pentru copii;
  • WI-Fi;
  • Aqua park;
  • Spa;
  • Sala de fitness;
  • Program de divertisment;
  • Teren de tenis.

Facilitatile unui hotel difera in functie de optiunea care se alege. In plus fata de cele enumerate anterior, turistii pot sa mai beneficieze si de altele, contra cost.

Vizitatorii au posibilitatea de a selecta un hotel all inclusive, daca sunt gurmanzi si doresc sa incerce mai multe delicatese, dar si in cazul in care calatoresc cu copii, deoarece micutii sunt mai pretentiosi cand vine vorba de felurile de mancare din meniu. Mai mult decat atat, anumite hoteluri sunt recomandate familiilor cu copii, datorita activitatiilor de care cei mici se pot bucura in vacanta.

Asadar, cei ce iau in serios ideea de a planifica o vacanta in Caraibe nu trebuie sa isi faca nicio grija nici in ceea ce priveste transportul cu avionul, deoarece este un zbor sigur si nici de conditiile cazarii, chiar daca vin impreuna cu copii. Totul este la superlativ cand vine vorba de aceste aspecte si, cu siguranta, le vor intrece asteptarile.

Mancarea delicioasa

Vrei sa planifici o vacanta intr-o tara insulara localizata in Caraibe? Daca raspunsul este da, atunci nu trebuie sa te ingrijorezi in raport cu felurile de mancare care ti se vor oferi. Chiar si cele mai pretentioase gusturi vor fi satisfacute de gama bogata de preparate oferite de restaurantele locale, intrucat gastronomia din Caraibe este o fuziune intre bucataria africana, amerindiana, indiana, europeana si chineza, ceea ce o face cu totul speciala in comparatie cu altele cunoscute de tine pana in prezent. Daca doresti sa iti rasfeti papilele gustative, trebuie sa incerci delicatesele traditionale. Nu uita sa incerci fructele de mare daca mergi in Caraibe, deoarece sunt foarte proaspete si delicioase si nici cocktailurile, renumite pentru gustul lor!

Activitati acvatice 

Dupa ce inchiriaza un echipament, turistii pot inota in apa limpede, descoperind viata marina, alcatuita din recife de corali, pesti tropicali multicolori, delfini, testoase si multe alte vietati acvatice.

Oameni in mare - Caraibe

Toate aceste motive contribuie la decizia turistilor din toate colturile lumii de a oferi o sansa insulelor Caraibe, iar cei ce o fac, isi doresc, mai mult ca sigur, sa se reintoarca intr-o zi.

Cele mai frumoase insule din Caraibe: ce le face speciale?

Fiecare insula din Caraibe ofera turistilor experiente unice, individuale si de grup, pe care, cu siguranta, le vor pretui toata viata. Insa, pentru a face cea mai buna alegere, trebuie sa se ia in considerare faptul ca unele destinatii de vacanta sunt mai potrivite decat altele in ceea ce priveste desfasurarea unui anumit program cu activitati.

Daca in clipa de fata esti in cautarea unor destinatii exotice uimitoare, atunci ai ajuns in locul perfect, deoarece, in continuare, vor fi prezentate cateva dintre cele mai impresionante insule din Caraibe. Mai mult decat atat, se va argumenta de ce merita sa le vizitezi.

Top insule din Caraibe

Saint Lucia

Una dintre cele mai frumoase insule Caraibe de vizitat este Saint Lucia, care poate fi descrisa ca fiind o masa mica de pamant situata in Insulele Vantului. Aceasta destinatie este vizitata anual de mii de turisti, dar in special, de cupluri. Indragostitii prefera aceasta locatie exotica in detrimentul altor zone renumite de pe glob pentru peisajele superbe.

Peisaj Saint Lucia

Turistii au la dispozitie multe activitati interesante de care se pot bucura pe perioada sederii lor, precum drumetiile prin padurile tropicale si plimbarile pe o superba plaja din Caraibe.

Saona, Republica Dominicana

Este cea mai mare insula de pe coasta Republicii Dominicane si, totodata, una dintre cele mai frumoase. Aceasta destinatie, situata in sudul tarii, are o frumusete naturala fantastica. Familile, cuplurile si grupurile de prieteni sunt incurajati sa participe la tot felul de activitati interesante, dar si sa se relaxeze pe plajele superbe.

Cayo Levantado, Republica Dominicana

Printre cele mai top insule din Caraibe este Cayo Levantado, situata la nordul Republicii Dominicane, renumita pentru panorama de o splendoare aparte. Turistii pot sa se bucure de apa linistita a marii in timp ce mananca ceva delicios sau beau un cocktail specific zonei.

Vacanta in Insulele Caraibe – care sunt cele mai vizitate de turisti si de ce?

Inainte de a planifica o vacanta exotica impreuna cu persoana iubita, cu rudele sau cu prietenii, ideal ar fi sa se realizeze o cautare avansata despre cele mai vizitate destinatii de vacanta. In acest context, din dorinta de a-ti usura misiunea, vor fi prezentate cele mai vizitate insule din Caraibe si motivele pentru care oamenii, in trecut, au ales destinatia respectiva.

Destinatii Caraibe cu cel mai mare numar de turisti

Republica Dominicana

Pregateste-te sa iti rezervi un Sejur in Republica Dominicana pentru a te bucura de peisajele fabuloase si de activitati interesante in compania persoanelor dragi tie in cea mai vizitata insula din Caraibe! In insulele Caraibe, Republica Dominica este cu adevarat o perla din mare, cu un decor muntos de o frumusete dramatica, dar si cu plaje care iti taie rasuflarea.

Plaja Republica Dominicana

Aceasta insula spendida, dupa ce a fost descoperita de catre Cristofor Columb, a fost numita La Espanola, in limba romana insemnand Mica Spanie. Ratiunea din spatele acestei denumiri este urmatoarea: a fost declarat cel mai frumos pamant din Lumea Noua. Punta Cana si La Romana sunt doar cateva dintre cele mai faimoase locuri din zona, spre care merita sa iti indrepti atentia si care au zbor direct. Adauga-le pe lista ta de calatorii viitoare pentru a te bucura de toate activitatiile din program, cum ar fi sa inoti cu pestii tropicali care au culorile curcubeului, sa te plimbi prin gradinile tropicale ale hotelului, sa explorezi imprejurimile si multe altele!

Jamaica

Fii pregatit pentru una dintre cele mai frumoase vacante din viata ta in Jamaica, pentru a te bucura de traseele montane, cascadele si lagunele din aceasta tara insulara cu o frumusete naturala deosebita!

Papagal in padure din Jamaica

In Jamaica, a cincea cea mai mare insula din Caraibe, o sa ai mereu ceva de facut. De exemplu, poti inota cu delfinii ziua sau sa explorezi padurile tropicale, iar noaptea sa dansezi la petrecerile din cluburile renumite din zona.

Cuba

Acest stat din nordul Americii Centrale atrage anual un numar considerabil de turisti, datorita climei tropicale cu vanturi regulate si a peisajelor minunate, cu un relief format din campii intinse, dealuri abrupte si munti in partea de nord.

Havana, capitala Republicii Cuba si cel mai mare oras al acestei tari insulare, este cunoscuta pe plan international datorita atmosferei exotice si a mutlitudinii de activitati pentru turisti, printre care se numara, desigur, admiratul masinilor de epoca. Alte orase importante, dar si preferate de turisti, sunt Santiago de Cuba si Camaguey.

Daca in urma celor descrise aceasta vacanta iti prezinta interes, atunci pregateste-te sa dansezi pe muzica latino, sa canti cele mai cunoscute melodii de jazz si, desigur, sa savurezi cateva dintre aromele de rom locale, deoarece toate aceste activitati fac parte din stilul de viata cubanez.

Bahamas

O alta locatie din Caraibe, parca rupta din realitate, in care mii de turisti merg in fiecare an fie pentru a se relaxa timp de un weekend, fie pentru a se bucura de privelistea de exceptie mai multe zile in sir, este Bahamas. Aceasta destinatie de vacanta este cunoscuta in special pentru sansa pe care oamenii o primesc de a vedea simpaticii purcelusi cand inoata in ocean sau cand se plimba pe nisipul alb.

Plaje din Caraibe pe care turistii nu trebuie sa le rateze

Nu mai este o noutate faptul ca insulele Caraibe sunt perfecte pentru o vacanta, fiind faimoase in intreaga lume pentru exotismul lor. Spre deosebire de alte puncte de interes pentru turisti de pe glob, aceasta regiune are o clima tropicala pe toata durata anului, ceea ce creeaza cadrul ideal de relaxare in conditii exotice pe plaja.

Plaja Caraibe

Iata cateva plaje pe care, mai mult ca sigur, le vei adora:

Doctor’s Cave Beach, Jamaica

Jamaica este una dintre cele mai vizitate tari insulare din Caraibe din numeroase motive, unul dintre acestea fiind, bineinteles,  plajele sale. Cele mai multe dintre ele sunt private, deci apartin hotelurilor din proximitate. Cu toate acestea, exista si astfel de spatii publice, cum ar fi Doctor’s Cave Beach, in apropiere de aeroportul din Montego Bay. Insa, intrarea se plateste, la fel si obiectelor care se doresc a fi inchiriate, precum umbrelele si scaunele.

Plaja este una dintre favoritele localnicilor, dar si a turistilor care vor sa exploreze cat mai mult din aceasta regiune, chiar si in afara proprietatii hotelului in care sunt cazati.

Bavaro Beach, Republica Dominicana

Aceasta plaja este localizata in Punta Cana, in apropiere de numeroase hoteluri all inclusive. Deci, turistii cazati in apropiere pot ajunge rapid pe aceasta plaja spectaculoasa fie sa se bronzeze, fie sa inoate in apa cristalina, oricand doresc. Aici, vor avea parte de o experienta reconfortanta, pentru a se transforma intr-o versiune mult mai buna a lor pana la intoarcerea acasa.

Varadero Beach, Cuba

Republica Cuba nu duce lipsa de plaje care sa te lase fara cuvinte. Una dintre cele mai atragatoare este Verado Beach, care este, de asemenea, si una dintre cele mai curate plaje din lume.

Turistii au sansa de a incerca lucruri noi pentru prima data, cum ar fi sa inchirieze o barca transparenta si sa admire imprejurimile, inclusiv vietatile acvatice ce inoata in jurul lor.

In concluzie, Caraibe este o regiune de pe glob care merita vizitata, in compania sufletului pereche, a membrilor familiei sau a prietenilor, deoarece veti avea parte, cu siguranta, de clipe de neuitat. Republica Dominicana, Jamaica si Cuba sunt doar cateva dintre cele mai vizitate si spectaculoase destinatii de vacanta la care merita sa le acorzi o sansa. Asadar, a mai ramas de adresat o singura intrebare: tu ce insule din Caraibe planuiesti sa vizitezi in viitorul apropiat?

Te-ar putea interesa și...