Obiective turistice in Antalya: cele mai bune locuri de vizitat pentru a simti cu adevarat vibratia unui oras plin de culoare

Obiective turistice in Antalya: cele mai bune locuri de vizitat pentru a simti cu adevarat vibratia unui oras plin de culoare

Situat pe coasta mediteraneana, Antalya este un oras frumos din Turcia care ofera numeroase atractii turistice, printre care si statiunile minunate de pe litoral. Plajele incantatoare iti vor oferi cu siguranta amintiri pe care nu le vei uita. Cu un nisip fin si cele mai limpezi ape, Antalya este destinatia perfecta pentru o vacanta la plaja.

Antalya si obiectivele turistice de pe litoral

Antalya si obiectivele turistice de pe litoral

Situat pe coasta mediteraneana, Antalya este un oras frumos din Turcia care ofera numeroase atractii turistice, printre care si statiunile minunate de pe litoral. Plajele incantatoare iti vor oferi cu siguranta amintiri pe care nu le vei uita. Cu un nisip fin si cele mai limpezi ape, Antalya este destinatia perfecta pentru o vacanta la plaja.

Antalya si atractiile sale turistice: care sunt cele mai populare statiuni

Pregateste-te sa-ti rezervi cele mai frumoase sejururi in Antalya, pentru ca acest oras promite experiente unice pentru orice turist. Pentru familiile cu copii, aventura este asigurata de hotelurile cu parcuri acvatice imense, unde nu te plictisesti niciodata, iar pentru tineri sau cupluri exista activitati de relaxare cum ar fi baile turcesti (hamman) sau sporturile nautice: scufundari, caiac, alpinism, navigatie si parasutism. Asadar, litoralul turcesc se remarca prin facilitatile moderne oferite turistilor din intrega lume, servicii ireprosabile, atractii deosebite si aventuri incitante. Pentru urmatorul tau sejur in Turcia, ia in calcul cinci statiuni uimitoare!

Alanya

Este una dintre cele mai populare si indragite destinatii de vacanta de pe Riviera turceasca. Locul se remarca prin peisajul sau frumos, atractiile istorice captivante si viata moderna a orasului. De asemenea, clima calda face din Alanya unul dintre obiectivele turistice din Antalya de care te poti bucura in toate lunile anului. Cele doua plaje superbe, Cleopatra si Keykubat, sunt sigure si potrivite pentru familii, dar si pentru cei care sunt in cautarea de activitati precum jetski sau parasailing.

Belek

Belek este o statiune mica si luxoasa din Turcia, care ofera servicii de cinci stele in cele peste 30 de hoteluri cu spa si welness. Este cunoscuta ca fiind capitala turceasca a golfului, ce a gazduit finala de golf a Turkish Airlines si a multor jucatori celebri, precum Tiger Woods si Barack Obama. Belek poate indeplini cerintele celor mai pretentiosi calatori, fiind o destinatie de vacanta extraordinara, atat pentru plaja, cat si pentru atractii emblematice precum Cascada Kursunlu, orasul antic Perge sau Aspendos.

Kemer

Kemer este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Antalya si o statiune populara de vacanta. Aceasta ofera turistilor lucruri minunate de facut, avand numeroase cafenele, restaurante, cluburi si baruri, precum si plaje frumoase cu nisip auriu si frumuseti naturale deosebite. Printre atractiile sale se numara si satele din apropierea Kemerului, Parcul tematic Nomad, orasele antice Olympos si Phaselis, Canionul Goynuk si multe altele.

Lara

Lara este o statiune foarte vizitata din Antalya datorita hotelurilor foarte bine cotate si a plajelor superbe cu apa limpede. Daca esti in cautarea unor sejururi in Antalya, trebuie sa stii ca Lara Beach este cea mai apropiata plaja de aeroport, prin urmare, este foarte accesibila turistilor. Zona este destul de aglomerata, mai ales in sezonul de varf, cand familii si tineri, deopotriva, se bucura de atmosfera animata si luxoasa de aici. Plaja Lara Beach ofera oportunitati infinite de distractie precum kitesurfing, plimbari cu catamaranul sau diverse locuri de joaca pentru copii.

Side

Pe langa patrimoniul istoric si centrul plin de viata al orasului, statiunea Side are plaje frumoase cu steag albastru, care ofera o varietate de activitati, sporturi nautice si excursii cu barca. Ca surse divertisment, in Side te poti bucura de festivaluri, petreceri in cluburi si de rasfatul culinar oferit de bucataria turceasca.

Atractii in Antalya – 5 plaje pe care merita sa le vizitezi

Atractii in Antalya – 5 plaje pe care merita sa le vizitezi

Antalya este renumita pentru varietatea de plaje pitoresti si pentru locatiile atragatoare, de care te vei indragosti la prima vedere. Statiunea se mandreste cu privelisti uimitoare la mare, pe fundalul Muntilor Tarsus. De la plaje cu orase antice si ruine istorice, la plaje naturale cu ape turcoaz, pana la locuri cu resorturi ultra luxoase, descopera in continuare cateva plaje superbe din Antalya.

Lara Beach 

Situata in partea de est a centrului orasului, Lara Beach este una dintre cele mai populare atractii din Antalya, in ceea ce priveste litoralul. Plaja are o lungime de 15 km, dintre care doar 2 km sunt zone publice, restul gazduind resorturile de 5 stele din zona. Aceasta plaja din Antalya ofera fiecarui vizitator un mod unic de a petrece timpul si de a se aventura in tot felul de activitati acvatice distractive precum windsurf, kitesurf sau jetski.

Plaja Cleopatra

Printre punctele turistice din Antalya se numara si plaja Cleopatra, pe care o poti vizita intr-o zi de relaxare. Denumirea acesteia vine de la bine cunoscuta regina Cleopatra care a locuit aici si a fost vrajita de frumusetea locului. Aceasta plaja din Antalya este destul de salbatica si nu este potrivita pentru inotatorii incepatori.

Side, Kumköy, Çolaklı si Evrenseki

Aceasta intindere de nisip incepe de la Peninsula Side si continua pana la Çolaklı, in vest. Este una dintre cele mai populare destinatii pentru vacantele cu copiii in timpul verii, oferind atat resorturi de top de cinci stele, cat si hoteluri mai mici, de trei stele. In aceasta locatie, marea este foarte calma, ceea ce o face potrivita pentru cei mici.

Plaja Belek

Lista de obiective turistice din Antalya nu ar fi completa fara plajele din Belek. Aici te poti bucura de superbele complexe hoteliere ce ofera servicii de cinci stele, all inclusive. Plajelele spectaculoase cu nisip sau pietris, activitatile sportive si oportunitatile de recreere fac din Belek o destinatie obligatorie pentru turistii iubitori de atmosfera incitanta si relaxare.

Konyaalti Beach 

Plaja Konyaalti este situata la vest de orasul vechi in Antalya. O sosea separa plaja de nisip si pietris de hotelurile de pe cealalta parte. Prin urmare, este o zona de stat la soare spatioasa, cu multe activitati pentru divertisment. Cea mai populara si animata sectiune este Beach Park iar alte atractii includ Parcul Aktur, Acvariul din Antalya, Telecabina Tünektepe și Parcul acvatic Aqua Land.

Obiective turistice in Antalya: istorie, cultura si divertisment

Obiective turistice in Antalya: istorie, cultura si divertisment

Insufletit de istorie, Antalya ofera numeroase obiective turistice pe care nu le poti rata in calatoria ta. Explorarea centrului sau istoric este o modalitate incantatoare de a cunoaste mai multe lucruri despre bogatia unei civilizatii vechi, dar si un mod de a face cunostinta cu Turcia de astazi. De asemenea, orasul este perfect pozitionat pentru excursii de o zi in jurul atractiilor istorice aflate pe dealurile din apropiere. Indiferent de tipul de vacanta pe care il cauti, adauga in itinerariul tau urmatoarele puncte turistice din Antalya.

Cele mai bine cotate atractii turistice din Antalya

Exploreaza orasul vechi din Antalya

Cartierul Kaleiçi este asemanator unui labirint si a fost facut special pentru plimbare si pentru a simti din plin atmosfera lumii vechi. Mergand pe strazile pietruite, vei putea admira conacele otomane cu acoperisuri albe si rosii, perfect restaurate, hoteluri de tip boutique, magazine de suveniruri, galerii de arta si restaurante. In piata principala vei da de o poarta a fortaretei si un turn cu ceas imbracat in piatra. Moscheea Tekeli Mehmet Pașa si gratiosul Kesik Minare (minaret trunchiat) sunt si ele puncte istorice importante pe care le vei intalni in orasul vechi.

Excursie de o zi la Aspendos

Excursie de o zi la Aspendos
Pasionatii de istorie nu au cum sa rateze o excursie de o zi in Aspendos, un obiectiv turistic important in Antalya. Acest sit arheologic gazduieste un teatru roman, considerat a fi cel mai bine conservat din lume si una dintre cele mai importante obiective din Turcia. Teatrul a fost complet restaurat si are o capacitate de 15.000 de persoane, restul sitului fiind in mare parte format din ruine. Daca esti dornic sa vezi si mai multe, poti include in excursia ta si o vizita la Cascadele Aspendos.

Viziteaza ruinele din Termessos

Desi Aspendos se bucura de toata faima turistica, Termessos, care se afla la 34 de kilometri de Antalya, ofera privelisti uluitoare asupra peisajului din jur. Ramasitele bine conservate ale acestui oras antic se afla de-a lungul unui versant accidentat, asa ca este recomandat sa porti incaltaminte rezistenta si sa ai multa apa la tine pentru hidratare. Nu rata teatrul, de unde panorama de pe varfurile Muntilor Taurus este impresionanta.

Fa o vizita la muzeul din Antalya

Daca esti un iubitor al istoriei, nu ezita sa faci o vizita la Muzeul din Antalya. Vei descoperi aici o colectie impresionanta de exponate din toate siturile majore din imprejurimi. Sectia arheologica ofera exemplare din epoca bronzului pana in Bizant, dar si statuete create in timpul epocilor elenistica si romana din orase antice precum Perge, Xanthos si Patara.

Admira minaretul Yivli

Admira minaretul Yivli
Un reper deosebit al Antalyei si un monument istoric din cartierul vechi al orasului este Yivli Minare (Minaretul Yivli). Construit de sultanul selgiucid Alaeddin Keykubad, minaretul este extrem de bine conservat iar moscheea atasata este inca in uz.

Plimbare prin Poarta lui Hadrian

Poarta lui Hadrian este cea mai spectaculoasa intrare in cartierul orasului vechi din Antalya. Aceasta poarta de marmura cu trei arcade a fost ridicata in onoarea imparatului Hadrian insusi, care a vizitat orasul in anul 130 d.Hr. Obiectivul turistic se distinge prin decorul bogat, plin de decoratiuni sculpturale.

Admira privelistea din Cetatea Romana

Nimeni nu stie exact ce rol a indeplinit aceasta cetate, dar majoritatea considera ca a fost un turn de veghe pentru port. Acum este un loc fantastic pentru a privi apusul soarelui sau o zona excelenta pentru a scapa de strazile orasului.

Exploreaza orasul antic Perge

Ruinele orasului antic Perge sunt obiective turistice din Antalya mai putin faimoase ca cele de pe coasta mediteraneana a Turciei. Cu toate acestea, stadionul vast din Perge, templele pe jumatate distruse si agora imensa cu colonade sunt locuri istorice cu farmecul lor aparte. Situl este si usor de accesat, reteaua de tramvaie extinzandu-se pana in Aksu, de unde poti parcurge ultimii doi kilometri pe jos pana la poarta de intrare.

Viziteaza Olympos și Chimaera

La aproximativ 84 de kilometri sud-vest de Antalya se afla satele aproape gemene: Olympos și Çirali. Pe langa ruinele pe care le vei vedea aici, cea mai faimoasa atractie este de departe Chimaera, o flacara eterna naturala, care palpaie din stanca intunecoasa. Ambele zone sunt perfecte pentru cei care cauta o vacanta la plaja, departe de zgomotul statiunilor turistice.

Ce alte atractii mai ofera Antalya?

Ce alte atractii mai ofera Antalya?

Daca ai de gand sa-ti planifici urmatoarea escapada in Antalya, nu te opri doar la plaja, soare si mare deoarece locul ofera o multime de experiente pe care nu trebuie sa le ratezi, excursii unice sau parcuri de aventura. Iata doar cateva dintre ele!

Parcul tematic Land of Legends

In apropiere de Belek se afla un imens centru de divertisment si unul dintre cele mai interesante obiective turistice din Antalya: Land of Legends. Numit si Disneyland-ul din Antalya, locul te intampina cu o atmosfera de basm inca de la intrare. Uriasul parc acvatic are 55 de tobogane de apa si un parc de aventura care ofera tot felul de activitati distractive: plimbari cu telegondola pe canal, personaje de basm oriunde ai privi sau standuri de popcorn si gogosi. Land of Legends este un adevarat paradis pentru copii, dar si un uimitor centru comercial cu peste 100 de magazine.

Telecabina Olympos

Cu o lungime de 4350 de metri, telecabina Olympos este una dintre cele mai lungi din lume. Calatoria intre plaja din Kemer si Muntele Olympos dureaza aproximativ 10 minute iar panorama este absolut uimitoare. Ajuns in varful muntelui, te poti bucura de activitatile sportive oferite, inclusiv parapanta.

Rafting in Köprülü Kanyon

Cel mai mare centru de rafting din Turcia se afla in Köprülü Kanyon, un canion si parc national de 366 km2. Raftingul este o experienta minunata de care te poti bucura in orice perioada a anului, incluzand ape si prapastii pentru toate nivelurile de dificultate.

Jeep Safari in Muntii Taurus

Pentru o experienta diferita de vacantele la plaja si la mare, incearca o excursie de o zi intreaga in Muntii Taurus. Urcand pe munte, un jeep deschis te va plimba pe drumuri inguste prin padurile de pini, unde vei gasi chiar si sate ascunse in lantul muntos. Acest safari te va duce la 900 metri deasupra nivelului marii iar pranzul va fi servit la o ferma piscicola. In functie de turul pe care il alegi, exista si scurte pauze pentru inot.

Plimbare cu parapanta

Nu trebuie sa ai experienta pentru acest tip de activitate deoarece plimbarea se va face insotit de un pilot de parapanta cu experienta. Prin urmare, esti liber sa te bucuri de aventura si sa admiri panorama superba.

Pe langa toate acestea, exista o multime de alte atractii turistice in Antalya, incat poate fi dificil sa te hotarasti ce locuri sa vizitezi sau ce activitati sa alegi. Poti incerca excursii pe mare pentru a explora peisajele fermecatoare, poti vizita al doilea cel mai mare acvariu din Europa, sau poti face un safari cu quad-ul de-a lungul Rivierei turcesti. Oricare ar fi hotararea ta, cu siguranta vei avea parte de o vacanta de neuitat.

In concluzie, in orasul Antalya, situat la 700 kilometri de Istanbul, istoria si natura se intrepatrund pentru a-ti oferi cele mai frumoase experiente si aventuri, cum rar se mai gasesc in alta parte. Cu coasta sa turcoaz, nisipul auriu, arhitectura romana deosebita si ruinele preistorice superbe, te vei indragosti de obiectivele turistice din Antalya si de atmosfera vibranta a acestui oras spectaculos.

Sursa foto: pexels.com
Acest articol a fost despre:
Te-ar putea interesa și...