Phuket Thailanda: cele mai frumoase plaje și atracții turistice

Phuket Thailanda: cele mai frumoase plaje și atracții turistice

Phuket este una din cele mai bune destinații pentru o vacanță plină de relaxare. Insula este recunoscută pentru nisipul alb, palmieri, apa curată și orașele pline de viață. Este potrivită pentru orice buget, deoarece există o varietate de hoteluri, restaurante și atracții turistice.

Pe lângă obiectivele de pe cea mai mare insulă din Thailanda, te poți plimba cu barca prin împrejurimi. Descoperă paradisul tropical din faimoasele insule Phi Phi sau priveliștea din golful Phang Nga.

Poți sta la soare pe numeroase plaje, printre cele mai cunoscute fiind Patong, Kata, Karon și Kamala. În partea de nord a insulei vei găsi plaje mai retrase, unde te poți bucura de o atmosferă liniștită și romantică.

În acest articol vei afla tot ce ai nevoie să știi dacă vrei să îți programezi următorul concediu în Phuket, Thailanda.

Insula Phuket

Provincia Phuket se află în sudul Thailandei, în marea Andaman și este cea mai mare insulă din această țară. Pe insulă vei observa o mare influență chinezească, de la altare, la restaurante. În plus, te vei putea bucura de tradițiile și festivalurile multor altor popoare, care au marcat istoria locului.

La începutul comerțului maritim, Phuket era cunoscut drept Thalang, care mai apoi a devenit numele celui mare oraș din nordul insulei. Localitatea adăpostea comercianți din India, Persia, Arabia, Burma, China și Siam de muson.

În secolul 16, Thalang era un port cunoscut pentru comerțul cu staniu. În 1785, orașul a fost înconjurat de trupele din Burma care au invadat zona de coastă. Văduva guvernatorului, Chan, și sora ei, Muk au motivat cetățenii să lupte pentru eliberarea zonei.

După 30 de zile de lupte, au izbândit. Ca urmare, cele două au primit titlurile Thao Thep Kasattri și Thao Sri Soonthorn și sunt foarte respectate de localnici, chiar și în zilele noastre. Când insula nu se afla la mijlocul unui conflict, s-a dezvoltat foarte mult industria minieră.

Istoria complicată a insulei a format modul în care arată Phuket acum, cu grupuri etnice diferite, mai multe tipuri de arhitectură și o varietate de bucătării interesante. Astfel, insula a devenit o destinație turistică completă ce oferă mai mult decât elementele naturale precum marea, nisipul și pădurea.

Ospitalitatea din Phuket este, de asemenea, renumită. Dacă îți vei rezerva o vacanță aici, sigur vei fi impresionat de modul în care vei fi primit de localnici.

Vremea in Phuket: când să mergi în Phuket

Vremea in Phuket: când să mergi în Phuket

Phuket are un climat tropical – musonic. Este cald pe toată durata anului, dar temperaturile cele mai mari sunt întâlnite între Aprilie și Mai și din Septembrie până în Octombrie. Ultima perioadă este și cea mai plină de precipitații din cauza musonului sud-vestic.

Deoarece Phuket se află în Marea Andaman, vremea de pe insulă este destul de blândă. Phuket este ferită de furtunile tropicale și taifunurile care afectează cetățenii din Hong Kong și Filipine. Ploile puternice din Septembrie și Octombrie pot cauza câteva probleme, dar rar sunt mai multe zile la rand cu vreme rea.

Cel mai bun moment de vizitat insula Phuket este între lunile Decembrie și Martie. Atunci este sezonul musonic nord-estic, dar ploile sunt blocate în Thailanda și pe insulă ajunge doar o briză plăcută. Temperatura obișnuită este între 24°C și 32°C iar umiditatea este foarte scăzută.

În Phuket, este foarte cald între lunile Aprilie și Mai, temperaturile încadrându-se între 27°C to 36°C. Umiditatea este de asemenea foarte mare, deci zilele vor părea și mai călduroase. Există ploi ocazionale, care fac vremea mai suportabilă.

În plus, la mijlocul lunii Aprilie are loc festivalul Thai New Year of Songkran, ocazie pentru bătăi cu apă rece. Localnicii vizitează insula în Iunie, Iulie și August deoarece, de multe ori, vreme este plăcută și nu este foarte aglomerat. Temperaturile sunt între 20°C și 33°C, cu ploi dese, dar scurte.

Cea mai problematică vreme este în Septembrie și la începutul lunii Octombrie. În această perioadă plouă mult și des iar marea este foarte agitată. Este sezonul perfect pentru cei care sunt pasionați de surf.

Ce poți face în Phuket

Deși primul lucru care îți vine în minte când te gândești la Phuket sunt plajele primitoare, insula mai are multe alte lucruri de vizitat. Ți-am pregătit câteva idei care să te inspire să plănuiești o vacanță reușită.

Plaje Phuket

Phuket este recunoscut pentru plajele impresionante. Există mai mult de 30 de locuri unde te poți bucura de soare, fiecare cu un peisaj, o atmosferă și facilități diferite. Iată 10 din acestea pe care nu trebuie să le ratezi:

Plaja Kata

1. Plaja Kata
Plaja Kata este locul ideal pentru relaxare, are nisip moale, apă curată și mulți palmieri. În plin sezon poți face snorkelling iar în extrasezon surf. În partea nordică, găsești locuri unde poți mânca ieftin iar în cea sudică restaurante și hoteluri mai elegante. Are o lungime de 1.5km și, de obicei, nu este aglomerată.

Plaja Freedom

2. Plaja Freedom
Plaja Freedom are o lungime de 300 de metri și un nisip alb și foarte fin. Îți dă senzația că te afli pe o insulă deșertică, izolată, dar ai la dispoziție un restaurant și șezlonguri. Nu există jet ski-uri, dar nici vânzători ambulanți care să te deranjeze.

Este un loc liniștit unde te poți relaxa fără probleme. E puțin mai complicat de ajuns la plajă, o poți face ori cu barca, ori coborând un deal foarte abrupt.

Plaja Kata Noi

3. Plaja Kata Noi
Plaja Kata Noi este în imediata apropiere a plajei Kata și are o lungime de doar 700 de metri. Este un loc foarte frumos, cu nisip fin, unde găsești unele din cele mai bune restaurante din Phuket. Există și câteva hoteluri unde te poți caza iar atmosfera este ceva mai liniștită.

Plaja Ya Nui

4. Plaja Ya Nui
Plaja Ya Nui este una din cele mai mici din Phuket: are o lungime de doar 200 de metri și este în formă de L. În ciuda dimensiunii, este foarte populară pentru că oferă un peisaj sublim, cu stânci pe care te poți cățăra ușor.

Plaja Surin

5. Plaja Surin
Plaja Surin obișnuia să fie un loc foarte căutat pentru ieșit în club, cumpărături și alte distracții sofisticate. Chiar dacă acest lucru nu mai este valabil, plaja cu o lungime de 800 de metri și-a păstrat frumusețea naturală, cu nisip fin înconjurat de o linie de palmieri.

Plaja Paradise

6. Plaja Paradise
Plaja Paradise este mică, are o lungime de doar 200 de metri dar are un peisaj impresionant, cu stânci fotogenice și palmieri care îți țin umbră în zilele călduroase. Aici poți găsi clubul Paradise, cu multiple facilități precum: restaurante, baruri, șezlonguri. Tot aici, are loc și singura petrecere în stil Koh Phangan.

Plaja Nai Harn

7. Plaja Nai Harn
Plaja Nai Harn are o lungime de 660 de metri și, mai demult, era un loc liniștit și izolat în sudul insulei. Între timp, din ce în ce mai mulți oameni au descoperit plaja unde astazi există salvamari și o varietate de restaurante, hoteluri și magazine în apropiere. Este o plajă ideală pentru familii cu copii, deoarece intrarea în apă este foarte lină.

Plaja Bangtao

8. Plaja Bangtao
Plaja Bangtao are o lungime de 6 km și este frecventată de toate tipurile de turiști, deoarece are o multitudine de oportunități de cazare și luat masa, potrivite pentru toate gusturile. Peisajul nu este foarte impresionant, dar locul compensează prin atracțiile care se află în apropiere.

Plaja Patong

9. Plaja Patong
Plaja Patong este una din cele mai populare de pe insulă, cu o lungime de 2.5 km. Este ideală pentru cei care vor să se bucure de viața de noapte, deoarece aici vei găsi multe baruri și cluburi unde poți petrece până dimineață.

Plaja Karon

10. Plaja Karon
Plaja Karon are o lungime de 3.3km și un nisip interesant, care scoate zgomote atunci când calci pe el. Nu există multe pietre în apă, deci poți face baie în mare fără riscul de a te răni. Aici există și spații pentru volei și restaurante cu vedere la mare.

Obiective turistice Phuket

Phuket are numeroase obiective turistice impresionante. Aproximativ 35,000 de turiști vizitează zilnic această insulă, iar dacă vrei să fii unul dintre ei, ți-am pregătit o listă cu atracții pe care trebuie neapărat să le vizitezi.

Marele Buddha

1. Marele Buddha
Marele Buddha este atracția principală din Phuket și se află în vârful dealurilor Nakkerd. Are 45 de metri înălțime deci este greu de ratat. Este făcut din marmură albă care strălucește sub razele soarelui iar de la baza lui te poți bucura de o priveliște panoramică asupra întregii insule.

Wat Chalong

2. Wat Chalong
Wat Chalong este deschis vizitatorilor de aproape un secol și include multe lucruri care merită văzute precum două statui ale unor bărbați în vârstă: Ta Khee-Lek, un localnic care a câștigat mai multe loterii și Nonsi. Tot aici vei găsi și un fragment din osul zeului Buddha. Pagoda este decorată cu fotografii cu acesta care îi descriu povestea vieții.

3. Tiger Kingdom

Dacă vrei să vezi un tigru de aproape, acum ai ocazia. Cei de la Tiger Kingdom cresc tigri în captivitate, de la naștere până la ultimele lor zile. În jurul orei 19.00 poți vedea cum sunt hrăniți, dar dacă nu vrei să prinzi aglomerație, cel mai bine este să ajungi la deschidere.

Golful Phang Nga

4. Golful Phang Nga
În golful Phang Nga vei găsi aproximativ 40 insule mici, lagune și peșteri. Este ideal să vizitezi locul cu un ghid care să îți poată povesti despre istoria locului și să îți indice fiecare lucru care merită văzut.

5. Muzeul Phucket Trickeye

Este primul muzeu interactiv din sudul Thailandei, care îți va stimula imaginația și creativitatea. Muzeul a fost gândit astfel încât să ajute vizitatorii să interacționeze cu arta și chiar să devină parte din opere.

6. Punctul de observație Khao Rang

Acesta se află în nordul centrului orașului și oferă o priveliște impresionantă asupra orașului și a insulelor care îl înconjoară. Există trei restaurante și baruri cu terasă de unde poți admira peisajul.

Altarul Jui Tui

7. Altarul Jui Tui
La altarul Jui Tui vei găsi trei statui, înfățișând  zei din China, precum Tean Hu Huan Soy, zeul artelor și dansului. Lângă el se află o statuie cu un câine și una cu o gâină, despre care se spune că erau animalele lui preferate.

8. Altarul Serene Light

Altarul a fost construit acum 150 de ani de o familie de localnici. A fost renovat recent, dar interiorul original a fost păstrat. Aici vei găsi mereu flori proaspete și bețișoare parfumate, deoarece există un îngrijitor care se asigură că lucrurile sunt mereu la locul lor.

Locuri de vizitat în Phuket

Pe lângă obiectivele tradiționale de vizitat, există și activități neconvenționale pe care trebuie să le încerci, precum gătitul cu localnicii sau o vizită la distilerie. Iată câteva destinații pe care trebuie să le ai în vedere:

1. Distileria de rom The Chalong Bay

Dacă îți place romul, aici este locul perfect pentru tine deoarece The Chalong Bay produce un rom alb premium. Turul începe prin vizitarea distileriei, unde afli cum este produs romul iar mai apoi vei participa la un atelier de făcut cocktail-uri și, desigur, le vei gusta.

Punctul de observație Karon View

2. Punctul de observație Karon View
În sudul plajei Kata Noi vei găsi punctul de observație Karon View, care este plin de turiști în fiecare zi. De sus vei putea vedea plaja cu nisip alb și marea Andaman, o priveliște de neratat.

Naka Market

3. Naka Market
La o distanță mică de orașul Phuket, vei găsi această piață pe timp de noapte unde se vând o varietate de lucruri precum fructe, vechituri, animale și haine. Este o piață foarte frecventată, deci e mai bine să ajungi seara, până nu se aglomerează foarte mult.

4. Cursuri de gătit Thai

Phuket are numeroase locații unde poți învăța să gătești și există cursuri la orice oră din zi. Mâncarea thai gătită aici e foarte diferită față de cea pe care o găsești la noi, datorită ingredientelor proaspete fix de la producător. Vei afla ce fel de alimente se consumă acolo și tehnici de gătit pe care le poți folosi când te întorci acasă. Și, mai ales, la final vei mânca lucrurile gustoase pe care le-ai gătit.

5. Sanctuarul de elefanți Phuket

Dacă vrei să susții turismul etic cu elefanți îți recomandăm să nu călărești elefanți, deoarece, de multe ori, aceștia sunt bulversați de către turiștii care vin aici. Mai bine îi vizitezi la un sanctuar, unde îi poți admira și învăța mai multe despre ei.

Insula Phuket din Thailanda este un paradis tropical ce merită vizitat atât pentru plajele cu palmieri și nisip fin, cât și pentru numeroasele obiective turistice. La final, te vei întoarce cu amintiri frumoase și foarte multe poze impresionante.

Te-ar putea interesa și...