Plajele din Zanzibar, locul ideal
pentru vacanta ta de vis

Plajele din Zanzibar, locul ideal pentru vacanta ta de vis

Zanzibar, aceasta insula din Tanzania (Africa) este unul dintre paradisurile naturale cu unele dintre cele mai bune plaje din lume pe care trebuie sa le vizitezi macar o data in viata. Daca vrei sa inoti in ape cristaline, alaturi de delfinii in libertate, sa mananci fructe de mare delicioase sau sa descoperi o cultura incredibila, Zanzibar este cel mai potrivit loc. Vei afla din acest articol tot ce ai nevoie sa stii despre aceasta insula fantastica, de sa alegi o vacanta in acest colt de lume, precum si care sunt cele mai frumoase plaje din Zanzibar

Plajele din Zanzibar, paradisul insulelor din Africa

Plajele din Zanzibar, paradisul insulelor din Africa

Zanzibar este un arhipelag situat in Oceanul Indian, fiind un un centru economic semi autonom al Tanzaniei. Acest paradis terestru, ofera plaje cu caracteristici caraibiene precum ape cristaline, nisipuri calme, albe si moi in mijlocul Oceanului Indian, pe coasta africana. Aceasta insula este cunoscuta in intreaga lume pentru frumusetea plajelor sale si pentru istoria sa bogata. Din timpuri imemoriale a fost un loc pentru comertul arab, european si asiatic.

Tocmai de aceea, acest loc fascinant inseamna nu doar o istorie speciala, ci si o infrastructura minunata. in zilele pe care nu le petreci la plaja, asigura-te ca vizitezi Orasul de Piatra din Zanzibar, declarat Patrimoniu Mondial in 2000 de UNESCO. Cu siguranta, vei ramane surprins de moscheile, gradinile si palatele incredibile.

Inainte de a lua primul charter spre Zanzibar, trebuie sa stii care sunt cele mai frumoase plaje din arhipelag si sa iti alegi hotelul in proximitatea celei preferate. De altfel, Zanzibar are o retea foarte buna de hoteluri si locuri de cazare, asa ca nu o sa-ti fie deloc greu sa alegi in functie de preferintele tale.

Cele mai frumoase plaje din Zanzibar

Cele mai frumoase plaje din Zanzibar

Daca atunci cand te gandesti la Zanzibar iti vin in minte plajele lor spectaculoase si culorile incredibile ale oceanului, atunci esti in locul potrivit. Nu exista un singur raspuns atunci cand vine vorba de cele mai frumoase plaje din Zanzibar.

Fiecare persoana are moduri diferite  de a-si petrece timpul liber. Unii pot cauta o plaja linistita, pentru relaxare si odihna, in timp ce altii vor vrea sa se bucure de activitatile nautice. Chiar daca alegerea celei mai frumoase plaje este una personala in functie de preferinte, vei putea descoperi in continuare idei pentru a explora in voie acest paradis

Kendua cele mai frumoase plaje din zanzibar apus de soare

Kendua

Dintre plajele din Zanzibar, multi calatori spun ca Kendua este una dintre cele mai bune. Este situata in zona de nord-vest, asa ca este si o oportunitate fantastica de a privi cele mai frumoase apusuri. Este o plaja linistita cu valuri blande si ape foarte limpezi, fiind ideala pentru odihna si relaxare.

Nungwi cele mai frumoase plaje din Zanzibar

Nungwi

Zona turistica prin excelenta, plaja Nungwi este situata in nordul arhipelagului Zanzibar, fiind foarte aproape de alte facilitati de vacanta, precum Stone City (Orasul de piatra). Nungwi este un oras mic cu o plaja frumoasa, unde te poti bucura pe tot parcursului anului de o atmosfera incredibila de sarbatoare si bucurie. Aici vei gasi statiuni mari si hoteluri moderne, precum si localnici prietenosi sa-si impartaseasca traditiile.

Pongwe

Situat la nord-est de arhipelagul Zanzibar, Pongwe este cea mai reusita imbinare intre zona turistica si cea mai retrasa. Astfel, vei fi la un pas de oricare dintre cele doua variante. Te poti bucura de valuri senine, ape cristaline, nisip fin si moale, precum si de o infrastructura hoteliera destul de completa pentru toate bugetele.

Bwejuu

Daca esti pasionat de istorie si cultura, plaja Bwejuu este cel mai bun loc pentru a explora obiceiurile si traditiile din Zanzibar. Desi nu este una dintre cele mai cunoscute destinatii din Zanzibar, este un loc care pastreaza adanc inradacinata cultura locului. Vei putea vedea satenii pescuind si le poti cunoaste de aproape modul de viata. Bwejuu este situat la est de arhipelagul Zanzibar si te poti trezi cu cel mai stralucitor rasarit soare imaginat vreodata.

Paje Jambiani cele mai frumoase plaje din Zanzibar

Paje si Jambiani

Unele dintre cele mai bune plaje pe care le poti gasi in Zanzibar sunt cele situate in orasele Paje si Jambiani, practic un continuum de nisip alb care acopera aceasta zona din estul insulei. Plaja Jambiani este o adevarata frumusete, o plaja cu nisip atat de alb incat pare orbitor prin contrast cu albastrul marii.

De asemenea, aici poti gasi un recif de corali la 1 km de coasta, astfel ca apele sale sunt calme. Este o zona destul de linistita si ferita de agitatia turistica spre deosebite de Paje, cunoscuta pentru varietatea restaurantelor si barurile, piscinelor si altor locuri frecventate de calatori.

Kiwengwa

Cunoscuta drept Mica Italia, Kiwengwa este o plaja frumoasa si luxoasa situata la nord-est de Zanzibar. De aceea, nu este la fel de aglomerata precum plajele mentionate anterior. Este potrivita pentru experiente subacvatice, precum scufundari si snorkeling.

Makunduchi cele mai frumoase plaje din Zanzibar

Makunduchi

captivant cu cele mai variate nuante de albastru si turcoaz datorate cresterii sau scaderii adancimii apei. Nu este neaparat o plaja aglomerata, deci poate fi un loc numai bun pentru relaxare.

Matemwe

Considerata una dintre cele mai bune plaje turistice din arhipelag datorita extinderii sale si calitatii apelor, Matemwe este ideala pentru turistii care apreciaza natura. Este situata la nord-vest de Zanzibar si este ideala pentru iubitorii de scufundari si snorkeling, aici existand o fauna marina incredibila.

Pemba cele mai frumoase plaje din Zanzibar

Pemba si Mafia

Pemba este situata la nord de arhipelagul Zanzibar, fiind o insula cu caracteristicile unei paduri vrajite de marea sa vegetatie, ceea ce i-a castigat renumele de insula mereu verde. Cu numele provenind de la cuvantul arab „morfiyeh” (arhipelag), insula Mafia se remarca prin actiunile de conservare a naturii incredibile din acest loc.

De ce sa alegi o vacanta in Zanzibar

De ce sa alegi o vacanta in Zanzibar?

Estul Zanzibarului ascunde unele dintre cele mai bune plaje de pe insula, in general mai linistite decat cele din nord. Dincolo de tot ce tine o vacanta in care sa te bucuri de toate nuantele oceanului si de cele mai fine nisipuri, ai posibilitatea de a vedea rarele maimute colobi cu coada rosie in Padurile Jozani sau de a savura bucataria locala si internationala.

Zanzibar se bucura de o clima ecuatoriala foarte placuta pe tot parcursul anului, cu doua anotimpuri ploioase: din martie pana in mai si din octombrie pana in decembrie. Arhipelagul Zanzibar poate fi vizitat pe tot parcursul anului.

Dincolo de plajele fantastice, in Zanzibar vei gasi un festin al traditiilor si culturii acestui colt de lume. Vei putea descoperi amestecul pe care il ofera natura salbatica si cultura straveche, precum si o infrastructura perfect pregatita pentru turism, fie el de aventura sau cu familia.

Ce mai poti face in Zanzibar?

Ce mai poti face in Zanzibar?

Viziteaza Parcul National Jozani, casa maimutelor colobi cu coada rosie, singurul loc de acest fel de pe insula Zanzibar, fiind protejat de guvern din 1960. Aici poti vedea maimutele colobi, o specie in pericol de disparitie care se gaseste doar in acest parc. In plus, Jozani este singura zona de padure tropicala din Zanzibar; cu cativa ani in urma insula era aproape complet acoperita de acest ecosistem. Exista peste 100 de plante si specii şi aproximativ 200 de tipuri de pasari.

Parcul National Jozani

Kitesurfing – Zanzibar este un arhipelag renumit in lume pentru conditiile meteorologice necesare pentru acest sport. Cele mai bune plaje pentru kitesurfing sunt, de la nord la sud: Kiwengwa, Dongwe si Paje.

Scufundari / snorkeling – Zanzibar este recunoscut pentru adancurile magnifice ale Oceanului Indian, cu corali bine protejati si o fauna subacvatica incredibila. Vei gasi centre de scufundari pe majoritatea plajelor din Zanzibar. Cu toate acestea, o mare parte a centrelor sunt concentrate in nord-estul dintre Nungwi si Kiwengwa.

Exploreaza Stone Town – Mji Mkongwe, in swahili sau Orasul de piatra, este capitala insulei. Cu influente arabe, indiene si africane, orasul vechi se situeaza intr-o peninsula in forma triunghiulara, in partea de vest a insulei

Exploreaza Stone Town

The Rock, restaurantul faimos in toata lumea pentru locatia sa deosebita, este o vizita obligatorie cand ajungi Zanzibar. Este situat in Peninsula Michamvi, pe plaja Pingwe, la o ora de mers cu masina de Stone Town. Acest loc este cunoscut in intreaga lume pentru ca este situat pe o stanca si cand mareea creste arata ca o mica insula. The Rock se afla intr-un mediu privilegiat plin de palmieri, ape turcoaz si plaje cu nisip alb.

Zanzibar restaurant The Rock

Zanzibarul este cunoscut in intreaga lume pentru apele turcoaz, nisipul alb si adancurile uimitoare. Pe langa frumusetea sa naturala, caldura oamenilor sai iti va completa vacanta in aceasta parte de lume de vis.

Imbratiseaza stilul de viata Hakuna Matata al locuitorilor insulei.  (ceea ce se traduce fara griji in limba locala, Swahili). Indiferent de plaja pe care o alegi pentru vacanta ta in Zanzibar, oriunde vei merge vei gasi un colt de paradis. Mai mult decat atat, poti explora cat mai multe locuri care sa te incarce cu energie buna pentru tot restul anului.

Cele mai frumoase plaje din Zanzibar
Te-ar putea interesa și...