Sharm El Sheikh – O destinatie de poveste demna de harta turismului mondial

Sharm El Sheikh – O destinatie de poveste demna de harta turismului mondial

Tarile africane au atras intotdeanua prin cultura, diversitate, flora si fauna, multe dintre ele imbinandu-le pe toate. Sute de mii de turisti din toata lumea, dar si foarte multi din Romania aleg sa mearga in fiecare an in destinatii de vacanta exotice, printre care Egiptul ocupa un loc fruntas. Una dintre cele cele mai spectaculoase astfel de locuri este Sharm El Sheikh, un sat pescaresc care a inflorit si a devenit preferatul a mii de persoane care aleg sa sa il vada atat iarna, cat si vara.

Ce are de oferit Sharm El Sheikh si de ce este acest fost sat o destinatie de poveste? Fostul satuc s-a transformat intr-una dintre cele mai importante baze navale din Egipt, ceea ce a dus mai departe la dezvoltarea sa intr-o asezare turistica datorita privelistilor spectaculoase catre Golful Aqaba si Stramtoarea Tiran. Dar de ce sa alegi o vacanta acolo? Unul dintre cele mai bune motive ar putea fi serviciile ireprosabile de care vei avea parte, dar si multimea de activitati pe care le poti face sau obiectivele turistice pe care le poti admira, mai ales daca mergi pentru prima data in acest oras egiptean. Mai jos poti descoperi povestea sa.

Sharm El Sheikh

Sharm El Sheikh, Egipt – povestea acestui oras de poveste si care sunt cele mai bune perioade din an pentru vacanta

Egiptul si al sau Sharm El Sheikh se numara printre cele mai populare destinatii de vacanta pentru europeni datorita apropierii fata de Batranul Continent. Aflat la o distanta de aproximativ 2.000 de km de Romania si un zbor direct de aproximativ 3 ore, aceasta este una dintre destinatiile in care poti ajunge destul de usor in comparatie cu tari asemanatoare din punct de vedere al resorturilor si conditiilor, dar mult mai indepartate cum sunt Thailanda, Filipine sau alte locuri exotice.

Daca vrei sa stii unde este Sharm El Sheikh in Egipt, unul dintre cele mai captivante lucruri pe care trebuie sa le afli despre acest oras-port este ca se afla in Peninsula Sinai, oferind privelisti superbe catre Marea Rosie si Muntele Sinai.

Ce poti face in Sharm El Sheikh? Avand in vedere istoria sa zbuciumata in urma careia s-a transformat dintr-un simplu sat pescaresc in centrul administrativ al regiunii Janub Sina, dar si intr-unul dintre cele mai importante baze navale ale marinei egiptene, orasul a fost cucerit de Israel in anul 1856, apoi a fost recastigat de Egipt un an mai tarziu. In 1967 a fost iar ocupat de Israel, iar abia in 1982 cele doua tari au semnat un tratat de pace prin care Peninsula Sinai a revenit Egiptului. Asadar, intreaga zona este o pagina destul de zbuciumata a istoriei acestui stat african, pe care le poti afla intr-unul dintre cele mai frumoase moduri: vizitandu-l.

Dar care este cea mai buna perioada din an in care sa mergi in Egipt si in Sharm El Sheikh? In functie de cat de bine suporti caldura, aceasta este una dintre destinatiile care poate fi vizitata tot timpul anului.

Sharm El Sheikh noaptea

Cele mai bune perioade din an pentru vacanta

Desi Egiptul este faimos pentru piramidele din Giza, pe care cu siguranta vei dori sa le vezi, este bine sa stii de la inceput ca distanta pana la ele din Sharm El Sheikh este putin peste 500 de km, ceea ce inseamna o calatorie de aproape 6 ore.

Dar cand este cel mai bine sa mergi in Sharm El Sheik? Iata ce ar trebui sa stii atunci cand iti planifici o vacanta in acest loc de poveste:

  • desi poti merge in Egipt si in Sharm El Sheikh pe durata intregului an, iarna, primavara si toamna sunt cele mai bune perioade, in care temperaturile medii variaza de la 22 la 27 de grade;
  • din ianuarie pana in aprilie si din octombrie pana in decembrie te poti bucura de temperaturi care nu sar de 30 de grade, asadar, perfecte pentru plaja si sporturi pe apa;
  • in lunile de vara, temperaturile pot ajunge si pana la 40 de grade, asadar poti merge in aceasta perioada daca iubesti caldura;
  • cu toate acestea, temperatura perfecta pentru baie in Marea Rosie este in luna august, cand poate atinge 29 de grade.

In ceea ce priveste zilele ploiase in Sharm El Sheikh, te vei bucura sa afli ca acolo sansele de ploaie sunt destul de reduse indiferent de perioada din an in care planuiesti sa vii.

Atunci cand te gandesti la un concediu in Africa in Tunisia sau Egipt, o vacanta in Sharm El Sheik poate fi una dintre cele mai inspirate alegeri din mai multe puncte de vedere, printre care:

  • privelistile de poveste atat catre mare, dar si catre munte;
  • durata scurta de zbor, fiind una dintre destinatiile ideale de vacanta cu copii mici si mari;
  • hotelurile de top in care te poti caza;
  • bucatariile locale si internationale de care te poti bucura, daca iubesti gastronomia;
  • vremea superba de care te poti bucura indiferent de perioada din an pe care o alegi.
Sharm El Sheikh, Egipt

Sharm El Sheikh este acea destinatie de vacanta de poveste atat pentru iubitorii marii, cat si ai muntelui. Denumit si Orasul Pacii, avand in vedere istoria-i zbuciumata, acest oras de la malul Marii Rosii este considerat a fi perla Egiptului.

Un alt aspect pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand calatoresti in Egipt, Sharm El Sheikh este ca vei avea nevoie de viza turistica, dar pe care o poti obtine direct din aeroport. De asemenea, este bine sa tii cont de conditia de valabilitate minima a pasaportului.

Ce sa faci si ce sa vizitezi in Sharm El Sheikh? Nu trebuie sa iti faci griji ca acesta este unul dintre resorturile in care vei sta doar in hoteluri de top, la marginea piscinei, ci te poti pregati pentru adevarate aventuri, mai ales daca iti place sa vezi istoria cu ochii tai sau esti pasionat sau pasionata de sporturi acvatice. Pe langa acestea, vei putea vedea si obiectivele turistice locale, printre care piata si centrul vechi, ce sunt cu adevarat spectaculoase.

Ce poti face in Sharm El Sheikh?

Ce poti face in Sharm El Sheikh?

Egpitul si Sharm El Sheikh sunt foarte populare datorita multimii de obiective turistice pe care le poti vedea. In afara piramidelor, pentru care ai nevoie de o zi intreaga daca planuiesti sa le vizitezi cu plecare dintr-unul din resorturile din peninsula Sinai, ai si in aceasta zona foarte multe atractii de care vei fi incantat sau incantata. Unul dintre ele este Golful Naama, unde te poti delecta pe nisipul fin al plajelor.

Ce poti vizita in Sharm El Sheikh? Ai destul de multe obiective turistice catre care te poti orienta, dar si alte activitati pe care le poti face cat timp esti in vacanta.

Obiective turistice in Sharm El Sheikh

Obiective turistice in Sharm El Sheikh

Sharm El Sheikh, una dintre cele mai cunoscute destinatii exotice de vacanta din Egipt este mai mult de atat, este un loc de poveste. Iar primul obiectiv care l-a facut cunoscut este Parcul National Ras Mohammed. Ceea ce il face deosebit este ca acesta este al doilea cel mai nordic punct din lume in care se gaseste o padure de mangrove. De asemenea, aici vei putea vedea si un lac cu apa sarata. Tot in parc vei avea ocazia sa vezi si Reciful Yolanda, o adevarata incantare pentru privire.

In afara parcului, iata ce alte obiective turistice mai poti vizita in Sharm El Sheikh:

  • Golful Naama care este unul dintre cele mai frumoase locuri in care poti face plaja aici;
  • plaja Ras Um Sid este una dintre cele mai spectaculoase din Sharm El Sheikh, fiind cunoscuta pentru Reciful cu acelasi nume;
  • Shark’s Bay si Soho Square sau Piata Soho sunt doua dintre cele mai vizitate locuri in Sharm El Sheikh;
  • Stramtoarea Tiran si ale sale plaje unde poti vedea Reciful Jackson, dar si epava vasului Lara poate fi pusa si ea pe lista de obiective turistice ale Sharm El Sheikh;
  • Piata Veche sau Sharm al-Maya este locul din care poti cumpara cele mai frumoase suveniruri pentru tine si cei apropiati.

Pe langa ceea ce poti vedea in Sharm El Sheikh, poti face diverse excursii, dar si activitati precum snorkelingul, daca iubesti sporturile acvatice. Toate acestea si nu numai transforma acest oras intr-un loc de poveste din care vei avea ce povesti odata ce revii acasa.

Ce sa faci in Sharm El Sheikh

Ce sa faci in Sharm El Sheikh

„Ce vizitam in Sharm El Shekih?”, iata una dintre intrebarile care apar atunci cand nu ai mai fost in Egipt sau in acea zona a tarii pana acum. La fel ca in Hurghada, o alta destinatie iubita de europeni, te vei bucura sa afli ca ai foarte multe obiective turistice pe care le poti vedea, dar si activitati pe care le poti intreprinde, mai ales daca iubesti sporturile.

Excursiile sunt unele dintre momentele cu ajutorul carora iti poti umple timpul atunci cand nu esti pe una dintre plajele superbe unde poti face unele dintre cele mai spectaculoase fotografii. Asadar, iata cateva dintre locurile pe care le poti vedea in apropiere de Sharm El Shekih:

  • Parcul National Ras Mohammed, care se afla la aproximativ 40 de km de oras;
  • Manastirea Sf. Ecaterina care se afla chiar la poalele Muntelui Sinai, insa drumul pana aici este de 200 de km, asadar, aceasta este o excursie de cel putin o zi;
  • Dahab este locul ideal pentru o vacanta cu copiii in Egipt, plaja de aici fiind special amenajata pentru distractia celor mici;
  • Canionul colorat este unul dintre cele mai frumoase si spectaculoase locuri pe care le poti vizita, la aproape 170 de km de Sharm El Sheikh.

Pe langa locurile speciale pe care le poti vedea aici, exista si alte activitati cu care te poti delecta in Sharm El Sheikh. Dupa minunatele plaje cu poate unele dintre cele mai frumoase recifuri de corali din lume, scuba diving si snorkeling sunt doua dintre sporturile de agrement pe care le poti practica si de unde vei pleca cu amintiri cu adevarat unice.

Daca ar trebui sa te iei dupa unde se afla Sharm El Sheikh pe harta, adica in Africa, la o prima vedere te poti gandi ca nu este o destinatie de vacanta spectaculoasa, insa asteapta pana ajungi aici pentru a descoperi o lume de poveste. Pe langa locurile deosebite, si hotelurile cu facilitati de top te vor convinge ca ai facut una dintre cele mai bune alegeri pentru un concediu de neuitat.

Hotel in Sharm El Sheikh

Top hoteluri in Sharm El Sheikh

O vacanta reusita inseamna de multe ori si o cazare pe masura, ceea ce vei gasi cu siguranta in Sharm El Sheikh. Majoritatea hotelurilor de aici sunt adevarate oaze de relaxare in care te vei bucura de tot confortul pe care il cauti si chiar mai mult. Unul dintre ele este hotel Rixos Premium Seagate Sharm el Sheikh care se afla in resortul cu acelasi nume si in care vei gasi un centru SPA, un teren de sport si chiar piscina privata pentru atunci cand nu vrei sa mergi la plajele din afara centrului de cazare.

Iata si un top al hotelurilor din Sharm El Sheikh din care poti alege pentru viitoarea vacanta:

  1. din acelasi complex cu primul face parte si hotel Rixos Sharm el Sheikh care se distinge prin faptul ca serviciile sale se adreseaza exclusiv adultilor, ceea ce il face ideal pentru o vacanta in doi;
  2. Verginia Sharm Resort & Aqua Park este un alt centru de cazare all inclusive in care te poti relaxa la piscina cu tobogane spectaculoase;
  3. Coral Hills Resort Sharm El Sheikh te va imbia cu privelistea superba, fiind ridicat pe faleza Um El Sid, dar si la doar 10 de minute de plaja;
  4. Tivoli Hotel Aqua Park este unul dintre hotelurile de 4 stele din Sharm El Sheikh, fiind foarte potrivit pentru familiile cu copii;
  5. Raouf Hotels International – Sun Hotel este ideal pentru tine daca doresti sa vizitezi cele mai frumoase locuri din apropierea Sharm El Sheikh, aflandu-se 2 km de Piata Soho si doar 25 de km de Parcul Ras Mohammed.

In concluzie, fara indoiala ca Sharm El Sheikh merita sa se afle pe harta turismului mondial prin varietatea de locuri de poveste pe care le vei gasi aici. De la plaje superbe, la recifuri de corali, golfuri si un canion, acest loc este unul de poveste pe care merita sa il descoperi in aproape orice anotimp. Daca mai adaugi la toate acestea si faptul ca tot ce te desparte de aceasta destinatie este un zbor de 3 ore, nu ai de ce sa mai stai pe ganduri pentru a-ti planifica urmatorul concediu!

Te-ar putea interesa și...