Top 10 destinatii pentru luna de miere – cele mai frumoase si romantice locuri din lume, ideale pentru relaxare

Top 10 destinatii pentru luna de miere – cele mai frumoase si romantice locuri din lume, ideale pentru relaxare

Conceptul „honeymoon”, tradus in limba romana „luna de miere”, a devenit rapid o traditie populara in randul indragostitilor care urmeaza sa faca pasul cel mare. Aceasta a aparut in jurul secolului al XVI-lea, iar pana in momentul actual este sarbatorita de aproape orice cuplu fericit, proaspat casatorit. Spre deosebire de calatoriile precedente, aceasta vacanta are o importanta majora, fiind prima in calitate de sot si sotie. Asadar, pentru luna de miere, amorezatii trebuie sa aleaga un loc linistit pentru a se putea bucura de compania celuilalt si, desigur, pentru a se relaxa dupa nunta, un eveniment frumos, dar extenuant din viata lor.

Daca te numeri printre persoanele care urmeaza sa se casatoreasca si isi adreseaza frecvent intrebarea „de ce este importanta luna de miere?”, atunci trebuie sa citesti acest articol pentru a afla raspunsul. Mai mult decat atat, aici sunt evidentiate 10 destinatii spre care ar trebui sa iti indrepti atentia pentru a te bucura de peisaje superbe in compania celui/celei care iti va fi alaturi toata viata. Acestea fiind spuse, descopera acum cele mai bune destinatii pentru luna de miere si selecteaza impreuna cu partenerul de viata cea mai potrivita varianta pentru voi!

De ce trebuie atent selectate destinatiile pentru luna de miere?

Schimbarea la o noua stare civila, la un nou nume sau la un alt mediu poate fi o provocare pentru majoritatea persoanelor care au decis sa se casatoreasca. Din acest motiv, este necesar ca cei aflati in aceasta situatie, dupa nunta, sa isi puna ordine in ganduri, sa se odihneasca si, bineinteles, sa petreaca o perioada mai lunga timp cu jumatatea lor pentru a crea o conexiune mai puternica.

Cuplu care se imbratiseaza

Care este scopul lunii de miere?

Scopul principal al lunii de miere este de a oferi sansa unui cuplu proaspat casatorit sa petreaca timp de calitate impreuna si de a accepta noile schimbari din viata lor. O mare parte dintre oameni considera ca aceste chestiuni se pot efectua si din confortul propriei locuinte, insa, in cadrul acesta, luna de miere nu ar fi cu nimic mai speciala fata de zilele obisnuite, nu e asa?

Luna de miere joaca un rol esential in inceputul unei casatori, deoarece poate garanta succesul relatiei inca din primele zile. Cum? Prin petrecerea mai multor zile consecutive impreuna, timp in care va oferiti afectiune si comunicati deschis. Din acest motiv, destinatia trebuie aleasa cu mare atentie, la fel si activitatile din program ale cuplului. In mod ideal, in aceasta imprejurare, locul trebuie sa fie unul linistit si niciunul dintre parteneri nu trebuie sa realizeze actiuni prea solicitante. De ce? Intrucat atentia si energia trebuie canalizate spre partenerul de viata, cu atat mai mult daca aveti la dispozitie doar o perioada limitata de timp.

Meritati sa va bucurati de o experienta fantastica, linistitoare, intr-un colt ferit al lumii, dupa tot efortul depus in organizarea unei nunti care sa fie pe placul tuturor. Asadar, daca visati sa ajungeti de mult timp intr-o destinatie anume, acum este momentul perfect. Apeland la o agentie de turism cu o echipa formata din profesionisti, asa cum este Karpaten.ro, totul va iesi asa cum va doriti, de la A la Z!

Top 10 locatii pentru luna de miere: destinatii exotice pentru a petrece timp de calitate impreuna si pentru relaxare

Doresti sa iti sarbatoresti noua stare civila si sa creati primele amintiri in calitate de sot si sotie intr-un loc nemaipomenit? In cazul acesta, trebuie sa mergeti intr-o vacanta exotica, pentru a va bucura de peisaje extraordinare si de servicii de calitate.

In mod evident, fiecare om este unic, la fel cum si fiecare relatie este diferita. Un exemplu in acest sens este faptul ca unele persoane evita ca in luna de miere sa desfasoare activitati solicitante, pentru a sta in totalitate cu partenerul de viata, relaxandu-se, in timp ce altii le considera benefice pentru a se apropia si cunoaste mai mult. Drept consecinta, in continuare va fi prezentat un top al destinatiilor pentru luna de miere, potrivite pentru orice cuplu proaspat casatorit, informatii despre fiecare loc in parte, dar si cateva atractii turistice grozave.

Cuplu care se plimba pe plaja

Luna de miere in destinatii exotice

Mauritius

Una dintre cele mai bune destinatii pentru luna de miere este Mauritius, o tara insulara africana, aflata in sud-vestul Oceanului Indian. Aceasta zona geografica de pe glob impresioneaza pasionatii de calatorit nu doar prin frumusetea ei tropicala, ci si prin oportunitatea oamenilor de a petrece un sejur memorabil impreuna cu o persoana draga, departe de agitatia urbana si de problemele cotidiene.

Deci, o vacanta in Mauritius este excelenta pentru cuplurile care doresc sa se cazeze la un hotel de 4 sau 5 stele, ori la unul cu 2 sau 3 stele, care ofera servicii de calitate, si sa descopere cateva dintre cele mai frumoase atractii turistice din lume, precum Parcul National Black River Gorges, Chamarel Waterfall, Le Morne Public Beach si multe altele.

Republica Dominicana

Printre cele mai frumoase destinatii pentru luna de miere se numara si Republica Dominicana, o tara insulara din America de Nord, pozitionata in nordul Marii Caraibilor. Aici, Punta Cana si La Romana sunt doar doua dintre cele mai cunoscute si apreciate locuri din zona, datorita posibilitatilor pentru un cuplu proaspat casatorit.

Daca doresti sa ai parte de cateva dintre cele mai speciale momente petrecute impreuna cu jumatatea ta, atunci o vacanta in Republica Dominicana este exact ceea ce cauti. Fii pregatit sa te bucuri de luna de miere intr-un paradis romantic cu un decor muntos care iti va taia respiratia, dar in care exista si plaje cu nisip alb si apa cristalina, perfecte pentru relaxare.

In plus, Republica Dominicana este o locatie in care ai oportunitatea sa admiri, poate pentru prima data in viata ta balenele in habitatul lor natural. Desigur, aceasta activitate se va realiza intr-un mediu organizat si sigur.

Maldive

Din acest top al destinatiilor pentru luna de miere este imposibil sa lipseasca Maldive, un magnet pentru cei care doresc sa evadeze din viata comuna de zi cu zi. Acest stat insular a cucerit inimile turistilor care au avut curajul sa se aventureze pe o intindere mica de pamant din mijlocul Oceanului Indian si sa locuiasca, timp de cateva zile sau, de ce nu, cateva saptamani, intr-o vila draguta deasupra apei.

Cuplu care admira peisajul si vilele din Maldive

vacanta in Maldive este o idee extraordinara pentru cei care cauta liniste dupa nunta. Aici, nu trebuie sa te ingrijorezi ca va veti plictisi, deoarece exista o lista cu diverse activitati interesante dintre care puteti sa le alegeti pe cele mai potrivite pentru voi. Cateva dintre cele mai bune optiuni pe care le aveti sunt urmatoarele:

  • Plimbare romantica pe plaja la apus;
  • Scufundari sau inotat in ocean pentru a admira pestii multicolori, delfinii, broastele testoase si alte creaturi marine;
  • Cina romantica pe plaja sau la un restaurant subacvatic;
  • Masaje relaxante la spa;
  • Croaziera de lux sau plimbare cu barca.

Bineinteles, daca doriti, puteti incerca si sporturile nautice, sa vizitati orasul din proximitatea cazarii pentru care ati optat sau sa realizati multe alte activitati apreciate.

Kenya

Kenya, o tara localizata in sud-estul Africii, este o destinatie nemaipomenita pentru cuplurile dornice de aventura. Un sejur in Kenya reprezinta cea mai buna alegere pentru un sot si o sotie care au ca obiectiv schimbarea peisajului cu care au fost obisnuiti, cu unul bogat in flora si fauna.

Cei care ajung aici trebuie neaparat sa mearga in safari la cel putin un parc de talie mondiala. Fie ca vizitezi un parc renumit, cum ar fi Nairobi National Park or Giraffe Centre, fie ca explorezi atractiile din preajma hotelului sau te bucuri de facilitatile pe care ti le pune la dispozitie locul cazarii, cu siguranta nu vei regreta ca ai ajuns in una dintre cele mai vizitate destinatii de calatorie din Africa.

Zanzibar

In topul celor mai minunate destinatii pentru luna de miere este si Zanzibar, un arhipelag de langa coasta de est africana, compus din insula cu acelasi nume si insula Pemba. De regula, cuplurile aleg aceasta destinatie pentru prima calatorie impreuna ca sot si sotie datorita frumusetii naturale a locului, dar si pentru romantismul si intimitatea de care vor avea parte pe toata perioada sederii.

O femeie si un barbat care se relaxeaza in Zanzibar

Nu in ultimul rand, un sejur in Zanzibar garanteaza oricarui cuplu distractie maxima noaptea, in timp ce se odihnesc ziua pe marginea piscinei hotelului sau pe un sezlong pe o plaja renumita, cum ar fi Nungwi Beach.

Mexic

In cazul in care esti in cautarea unor locuri pentru luna de miere deosebite, atunci trebuie sa iei in considerare si cea mai populata tara vorbitoare de limba spaniola, Mexic. Situata in America de Nord, aceasta tara este minunata din toate punctele de vedere. Aici, exista cate o activitate pentru fiecare tip de cuplu. Daca doriti sa petreceti timp de calitate impreuna, aveti sansa sa luati masa cu o priveliste spre ocean. Totodata, daca vreti sa invatati un sport nautic impreuna, aici puteti invata sa utilizati placa de surf, iar mai apoi sa testati valurile. Desigur, pe langa acestea, mai exista multe alte activitati pe care le puteti realiza impreuna.

Cei care iau in serios ideea de a opta pentru un sejur in Mexic nu trebuie sa se streseze din cauza conditiilor de cazare, deoarece cele mai multe proprietati de aici sunt dotate cu toate facilitatile de care are nevoie un turist pentru a fi mai mult decat satisfacut, printre care se numara piscina interioara, spa, gradini si multe alte avantaje.

Thailanda

De asemenea, Thailanda, o tara situata in sud-estul Asiei, este o alta destinatie de vacanta care merita amintita in acest top al celor mai frumoase locuri pentru luna de miere.

Un sejur in Thailanda este cea mai buna optiune pentru cuplurile care vor sa se bucure de o sedere intr-un loc unic in lume, plin de vegetatie. Aici, turistii sunt dornici sa descopere capitala Bangkok, sa se aventureze in Patara Elephant Farm, sa intre in adancul junglei si, bineinteles, sa se relaxeze pe una dintre plajele de poveste.

Sri Lanka

O alta perla din ocean este Sri Lanka, o tara insulara asiatica, situata in Oceanul Indian. In ultimii ani, aceasta destinatie exotica aflata in apropiere de India a reprezentat un punct de interes pentru turistii din intreaga lume, mai ales pentru partenerii care si-au jurat recent credinta vesnica. Excursionistii pot vizita in acest paradis tropical temple antice, pentru a surprinde o parte din istoria locului, dar si plaje cu ape stralucitoare marginite de palmieri, ideale pentru reincarcarea cu energie dupa nunta. Totodata, in lista actiunilor care pot fi efectuate aici, exista si varianta participarii la un safari in Parcul National Yala si luarea unei cine la lumina lumanarilor pe plaja.

Deci, rezerva pentru luna de miere un sejur in Sri Lanka, deoarece astfel vei fi surprins in mod placut de tot ce are de oferit insula!

Bali

Totodata, printre cele mai splendide destinatii exotice pentru luna de miere este si Bali. Insula, situata in Oceanul Indian, apartine Indoneziei si a fost pentru mult timp un punct de interes pentru turisti, mai ales pentru cei care recent s-au casatorit. Cei care rezerva o vacanta in Bali se vor bucura de privelisti spectaculoase ale muntilor, de plaje uimitoare, temple consacrate si multe alte atractii care capteaza interesul turistilor din intreaga lume.

Leagan din Bali

O mare parte dintre cei care viziteaza acest loc prezinta interes pentru una dintre cele mai populare atractii turistice ale locului: leaganele. Aceasta actiune poate fi desfasurata in mai multe zone ale insulei, insa cea mai consacrata este in Ubud. O persoana care se va da cu leaganul va simti o senzatie de libertate incredibila, pe care nu a mai simtit-o niciodata. Asadar, daca esti fan adrenalina, iar aceasta idee te entuziasmeaza, inseamna ca trebuie sa vizitezi acest loc. Fara urma de indoiala, este o experienta care trebuie traita cel putin o data in viata, deoarece iti ofera senzatia de libertate.

Dubai

Printre cele mai speciale locuri pentru luna de miere se numara si Dubai, cel mai populat oras din Emiratele Arabe Unite. O vacanta in Dubai este perfecta pentru cei care doresc sa merga intr-o luna de miere de lux, dar totusi, care vor sa se si aventureze in acelasi timp.

Aici, cuplurile pot sa se relaxeze pe plaja, sa cumpere produse de la cele mai renumite branduri de pe glob si sa admire constructii formidabile, cum ar fi Burj Khalifa, cea mai inalta cladire din lume inca din 2010.

Cuplu in desert

De asemenea, acest loc se diferentiaza de altele prin posibilitatea turistilor de a merge in safari in desert, alaturi de oameni priceputi, care sa le ofere indrumare si siguranta pe toata durata drumului.

In cazul in care nu iti permiti sa lipsesti de la locul de munca mai mult de cateva zile sau daca bugetul alocat acestei vacante nu este suficient de mare incat sa acopere cheltuielile cazarii, transportului si a altor proceduri necesare, atunci merita sa iei in considerare, impreuna cu sufletul tau pereche, ideea de a merge intr-un mini-moon. Spre deosebire de clasica vacanta honeymoon, care dureaza 7 zile sau chiar mai mult, aceasta excursie este similara unui city break. Deci, daca vrei mai degraba o deplasare scurta si romantica, pe timp de weekend, intr-o locatie speciala, atunci aceasta este cea mai buna alternativa pentru voi.

In concluzie, cei care si-au schimbat recent starea civila si doresc sa creeze amintiri cu persoana iubita, merita sa ia in calcul locatiile pentru luna de miere mentionate in acest articol. Locurile aflate in top 10 destinatii pentru luna de miere au fost atent selectate, astfel incat sa indeplineasca criteriile oricarei persoane proaspat casatorite care viseaza sa se relaxeze dupa o perioada stresanta si sa se bucure de compania unui om la care a raspuns din toata inima „DA” in ziua cea mare.

Te-ar putea interesa și...