Summer Sale 25 iun - 25 iul
Summer Sale 25 iun - 25 iul
Circuit Coreea de Sud & Insula Jeju, 1, karpaten.ro
Circuit Coreea de Sud & Insula Jeju, 2, karpaten.ro
Circuit Coreea de Sud & Insula Jeju, 3, karpaten.ro
Circuit Coreea de Sud & Insula Jeju, 4, karpaten.ro
Circuit Coreea de Sud & Insula Jeju, 5, karpaten.ro
Circuit Coreea de Sud & Insula Jeju, 6, karpaten.ro
Circuit Coreea de Sud & Insula Jeju, 7, karpaten.ro
Circuit Coreea de Sud & Insula Jeju, 8, karpaten.ro
Circuit Coreea de Sud & Insula Jeju, 9, karpaten.ro
Circuit Coreea de Sud & Insula Jeju, 10, karpaten.ro
Sejur Coreea Sud, Circuite Coreea de Sud Oferta 2024 - 2025
3299€ /pers/sejur
3299€ /pers/sejur
 • Transport cu avionul pe ruta București – Seul - București
 • Transport cu avionul pe rutele interne Gwangju – Insula Jeju - Busan
 • 1 bagaj de cală și 1 bagaj de mână/ persoană
 • Taxe de aeroport
 • Transfer cu autocar modern pe tot parcursul circuitului
 • Cazare 10 nopți în cameră dublă, în hoteluri de 3 si 4 stele cu mic dejun
 • Curs de gatit Bibimbap in Jeonju
 • Vizita la Academia Confuciana Gwangju Hyanggyo (se vor proba de haine traditionale sud – coreene Hanbok)
 • Intrari la obiectivele turistice
 • Asistență turistică în limba română

Itinerariu: Ziua 1. București – Seul Check-in și îmbarcare pe Aeroportul Internațional din Otopeni pentru zborul cu destinația Seul.   Ziua 2. Seul Sosire pe Aeroportul Internațional Incheon din Seoul și întâlnire cu ghidul local. Transfer si cazare în zona Seul, la hotel Mayplace 3* sau similar.   Ziua 3. Seul  Mic dejun. Tur de oras in Seul ce include oprire la Palatul Gyeongbokgung (cu posibilitate de observare a ceremoniei schimbarii garzilor), Piata Gwanghwamun, strada cu magazine de antichitati Insadong. Dupa amiaza vizita la satul Bukchon Hanok, locul ideal pentru a admira arhi...

⭐ Review-uri Circuite Coreea de Sud

Pentru Circuite Coreea de Sud au fost scrise de turistii Karpaten 0 1 comentarii.
Valoarea medie a comentariilor a fost: 0 10 , impresiile turistilor putand fi regasite pe pagina fiecarui hotel.

Circuite Coreea de Sud
👍 Preturi in Circuite Coreea de Sud

Preturile pentru ofertele de cazare disponibile in Circuite Coreea de Sud oscileaza intre 3299 si 3299 euro.

Întrebări frecvente despre Sejururi si Vacante in Circuite Coreea de Sud

🌍 Conditii de calatorie in Coreea Sud
Ultima actualizare: 09-07-2024 17:00:37

INFORMARE DE CALATORIE COREEA DE SUD

 

CONDITII DE INTRARE

Cetăţenii români nu au nevoie de viză de intrare în Republica Coreea pentru călătorii în scop turistic, vizite, întâlniri de afaceri, conferințe, activităţi sportive, din care nu rezultă câștiguri financiare, care nu depăşesc 90 de zile în oricare 180 de zile.

Șederea în Republica Coreea pentru o perioadă mai mare de 90 de zile impune solicitarea vizei de lungă durată de la Ambasada Republicii Coreea în România, precum și obținerea cărții de identitate pentru rezidenţi (Alien Registration Card), emisă de Serviciul pentru Imigrări al Republicii Coreea (Immigration Office). Documentul are valabilitate un an şi trebuie prelungit înainte de expirare, prin aceleaşi proceduri, în cazul extinderii duratei de şedere. Neîndeplinirea acestor proceduri se amendează cu până la 10.000 de dolari şi posibilitatea expulzării.

Serviciul pentru Imigrări al Republicii Coreea aplică sistemul biometric de identificare la punctele de trecere a frontierei, care presupune prelevarea de amprente digitale şi efectuarea unei fotografii. Cetăţenii străini cu vârsta de până la 17 ani, oficialii guvernamentali ai statelor terţe sau ai organizaţiilor internaţionale, precum şi membrii de familie ai acestora sau invitaţii administraţiei centrale coreene sunt exceptați de la obligativitatea amprentării şi fotografierii.

Pentru informaţii suplimentare şi verificarea condiţiilor particulare de intrare şi şedere prevăzute de legislaţia naţională coreeană, se recomandă consultarea informaţiilor oficiale furnizate de:

 

2. Vaccinuri și sănătate publică

Nu există în acest moment vaccinuri obligatorii. Cu toate acestea, vă rugăm ca înaintea călătoriei să consultați recomandările disponibile pe site-ul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile – secțiunea Sfaturi pentru călători: https://www.cnscbt.ro/index.php/sfaturi-pentru-calatori

Sistemul medical în Republica Coreea este modern și eficient, fiind promovat de diverse agenții de turism medical. Spitalele și clinicile din Republica Coreea sunt, în general, echipate cu cele mai recente echipamente medicale.

Facilitățile medicale sunt clasificate în trei tipuri, în funcție de standard și dimensiune:

 • Facilitățile de primă clasă sunt furnizate de spitalele private și centrele de sănătate publică. Acestea oferă servicii medicale pentru a trata simptomele precoce ale bolii;
 • Facilitățile secundare sunt serviciile de specialitate medicală. Instituțiile medicale care furnizează acest tip de facilități oferă, de obicei, între 30 și 500 de paturi pentru tratamentul bolnavilor. Sunt disponibile și servicii medicale de urgență;
 • Facilitățile de al treilea nivel sunt furnizate de spitalele generale și spitalele care aparțin școlilor medicale. Acestea oferă servicii medicale realizate de specialiști medicali, asistență medicală în diferite departamente și peste 500 de paturi de spital. Sunt disponibile, de asemenea, servicii de urgență specializate.

Majoritatea instituțiilor medicale din Republica Coreea acceptă carduri de credit, dar este recomandat să dispuneți și de numerar deoarece nu toate cardurile utilizate în UE sunt recunoscute pe teritoriul Republicii Coreea.

Va recomandam sa va efectuati o asigurare medicala complexa pe intreaga durata a calatoriei dumneavoastra.

În caz de urgență, puteți apela 1339 pentru a contacta linia de urgență a Centrului de informații medicale de urgență. Centrul dispune de personalul medical instruit în regim de lucru permanent, 24/7, care poate oferi instrucțiuni medicale de bază la telefon sau poate apela o ambulanță, dacă este necesar. Personalul medical instruit din cadrul Centrului de informații medicale de urgență poate răspunde solicitărilor în trei limbi străine: engleză, chineză și japoneză.

Un alt număr de urgență care poate fi apelat de cetățenii străini este numărul rapid de urgență 119. Acesta este un număr de urgență pentru serviciul de pompieri și serviciul de ambulanță, operat de Agenția Națională de Gestionare a Situațiilor de Urgență. Locația apelantului este stabilită în mod automat pe parcursul apelului.

5. Siguranța și criminalitate 

Terorismul este un fenomen global, nelocalizat, prin urmare Republica Coreea nu poate fi exclusă din față acestei amenințări;

Nivelul actelor criminale asupra cetățenilor străini este în general scăzut. Cele mai frecvente infracţiuni sunt furturile din buzunare, înşelăciunile sau furtul din maşini. Acestea pot apărea în zone aglomerate (gări, staţii de autobuz/metrou, parcări, centre comerciale, benzinării sau zone de servicii pe autostrăzi).

În contextul dezvoltării rețelei de comunicații prin internet, există o serie de vulnerabilități privind păstrarea confidențială a datelor personale de identificare și gestionare a resurselor financiare, astfel încât posibilitatea ca cetăţenii români să fie expuși unor atacuri cibernetice este foarte ridicată.

Efectuarea vizitelor în Zona Demilitarizată este posibilă numai cu sprijinul agențiilor de turism autorizate în acest sens. Se recomandă cu fermitate evitarea oricărui demers individual de a intra în Zona Demilitarizată, care nu face parte dintr-un program autorizat.

Alte recomandări generale:

 • Evitaţi locurile aglomerate şi demonstraţiile;
 • Păstraţi în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit şi nu le expuneţi în mod vizibil asupra dumneavoastră sau în maşini;
 • În cazul călătoriilor este indicat să vă supravegheați bagajele pe întreaga durată a călătoriei.

 Contactarea autorităților române

 • Reprezentarea diplomatică şi consulară a României în Republica Coreea  este asigurată de Ambasada României în Republica Coreea. În situații de urgență, Ambasada României în Republica Coreea poate fi contactată la  numărul de urgență +821089394924.
 • De asemenea, în calitate de cetăţean al Uniunii Europene, puteţi solicita, în caz de necesitate, eliberarea unui titlu de călătorie în vederea întoarcerii în ţară, din partea misiunilor diplomatice ale ţărilor UE cu sediul în Republica Coreea.
 • Recomandăm tuturor cetățenilor români să-și anunțe prezența în Republica Coreea la Ambasada României în Republica Coreea, fie prin intermediul platformei www.econsulat.ro, fie folosind adresa de e-mail  seoul.consul@mae.ro, comunicând următoarele date: nume, prenume, data nașterii şi numărul de telefon mobil.

 

INFORMARE DE CALATORIE JAPONIA


CONDITII DE INTRARE

Cetățenii români pot călători în Japonia fără viză, pentru șederi de maxim 90 de zile.

Pentru călătoria în Japonia aveți nevoie de pașaport valabil cel puțin 6 luni în momentul plecării; pentru deținătorii de pașapoarte provizorii este necesară obținerea de viză turistică.

 

 Atenţie! 

Străinii care se prezintă la intrarea pe teritoriul japonez sunt obligaţi să accepte prelevarea de amprente digitale şi efectuarea unei fotografii, proceduri standard de control a trecerii frontierei.

 

Cu ocazia controlului la frontiera din Japonia, este posibil ca ofițerul de imigrație să vă adreseze întrebări privind:

 • scopul intrării în Japonia;
 • durata şederii;
 • locul de cazare;
 • posibilitatea de a vă suporta cheltuielile de şedere etc.

Vă recomandăm să aveţi la dumneavoastră documente care să susțină răspunsul la aceste întrebări.

 

Cetăţenii români care se află pe teritoriul acestui stat sunt sfătuiţi:

 • Să respecte cu stricteţe anunţurile şi recomandările autorităţilor locale;
 • Să păstreze în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit pentru a evita pierderea acestora;
 • Cetăţenii români trebuie să ţină cont de faptul că Japonia, ca şi majoritatea insulelor din zonă, prezintă un potenţial seismic ridicat.

 

Masuri COVID-19

Începând cu data de 29 aprilie 2023 au încetat toate măsurile dispuse anterior, la intrarea în Japonia, legat  de pandemia de COVID-19. Persoanelor care călătoresc în Japonia nu li se mai solicită, la îmbarcare sau pe aeroportul de sosire, certificate de vaccinare sau certificate de testare COVID-19. Persoanele care la intrarea pe teritoriul Japoniei vor prezenta simtome specifice infectării cu virusul Sarscov-II vor fi testate pe aeroport și dacă vor fi depistate ca fiind infectate, vor fi carantinate în locații stabilite de către autoritățile sanitare locale.

 

Coordonatele Ambasadei României în Japonia

Cancelaria

Adresa: 3-16-19, Nishi-Azabu, Minato-ku, Tokyo-to, 106-0031

Telefon: +81 (0)3 3479 0311 (interior 2). La acest interior NU se furnizează informații consulare.

Numere de telefon utile

Pompieri şi serviciul de ambulanţă: 119 (limba engleză)

Accidente şi infracţiuni (poliţie): 110 (limba engleză)

Accidente şi incidente maritime: 118

 

Observatii generale

 • Companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii turistice pot aduce modificari pana la momentul plecarii si dupa momentul plecarii. In cazul unor modificari, agentia organizatoare va informa turistii.
 • Pasagerii sunt rugati ca inainte de predarea bagajelor la ghiseu sa-si asigure personal inchiderea (incuierea) acestora.
 • Eventualele lipsuri/furturi de obiecte personale din bagaje se vor reclama pe loc la ghiseul specializat din aeroport.
 • Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
 • Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, inainte de a depune o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.
 • Nota referitoare la continutul bagajului de mana (valabil pentru orice calatorie cu avionul): sa NU contina nici un fel de pulverizatori, (spray- uri,parfumuri,deodorante),apa/sucuri/ lichide in recipiente mai mari de 100ml, obiecte ascutite (pile metalice sau/si unghiere, bricege, cutite, foarfeci de orice fel, arme etc) pt ca vor fi imediat confiscate inainte de imbarcare. Fac exceptie: medicametele pe care trebuie sa le luati in timpul zborului.
 • Nu pot fi introduse în Coreea produse alimentare, fructe şi legume. În ceea ce priveşte produsele cosmetice, conform legislaţiei nipone, este permisă introducerea a maximum 24 de bucăţi din acelaşi produs. Pentru aducerea în Coreea, în mod ilegal, de carne sau produse de origină animală, cetățenii străini sunt pasibili de pedeapsa cu închisoarea, până la 3 ani sau amendă de până la 3 milioane JPY (aproximativ 22 000 Euro pentru persoane fizice) 

 

Bacsisul
• Bacsisul pentru orice serviciu este o practica frecventa.
• Bacsisul recomandat pentru ghizii si soferii locali este de 5 USD/zi

 

 

Informatii cazare:

 • Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile locale.
 • Distributia si tipul camerelor la hoteluri se va face de catre receptiile acestora.
 • Problemele legate de amplasarea, aspectul camerei sau orice cerinta speciala a turistului se va rezolva direct la receptia hotelului in functie de disponibilitati.
 • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (seif, minibar, internet etc.). La receptia hotelurilor se achita taxele de oras ( acolo unde se percep), individual

 

Moneda nationala

Coreea de sud: Won-ul sud-coreean este moneda oficială – KRW ( 1 USD = 1334 KRW)

Japonia: Moneda oficiala este yen-ul japonez - JPY (1 USD = aprox 140 JPY) 

 

Majoritatea hotelurilor si restaurantelor mari accepta cartile de credit principale (Visa, Mastercard, Maestro, etc).

Puteti schimba relativ facil euro sau dolari la majoritatea caselor de schimb valutar sau banci.

Va recomandam sa aveti la dumneavoastra USD pentru schimburile valutare, fiind o valuta cunoscuta de majoritatea localnicilor.

In piete si bazaruri platile se fac in moneda locala. La magazine de suveniruri, unde costurile sunt mici (magneti, mici amintiri, etc), recomandam sa se evite platile cu bancnote mari, deoarece vanzatorii nu pot oferi intotdeauna rest pentru sume mari.

 

 Sistemul medical in Japonia si Coreea de Sud

Având în vedere costul foarte mare al serviciilor medicale, se recomandă încheierea unei asigurări medicale şi de călătorie pentru persoanele care călătoresc în Japonia. Întrucât nu toate poliţele de asigurare emise în România sunt acceptate de unităţile medicale nipone, este de preferat încheierea de contracte de asigurare cu acele companii care au o experienţă pe piaţa niponă pe care o pot dovedi şi parteneriate încheiate cu firme internaţionale. Se recomandă evitarea companiilor care dau numai instrucţiuni vagi în legătură cu procedura de urmat în cazul îmbolnăvirilor sau care nu pun la dispoziţia clienţilor o listă a unităţilor medicale la care se poate apela în caz de nevoie.

  

PRIZE & ELECTRICITATE

Curentul electric furnizat este de 220 V. In majoritatea hotelurilor, prizele sunt cu 3 pini plati. Insa din ce in ce mai multe hoteluri au prizele adaptate pentru aparatura electrica europeana (cu 2 pini rotunzi).

 

La receptia hotelurilor puteti gasi adaptoare, insa sunt destul de limitate. Astfel ca va recomandam sa aveti cu dumneavoastra adaptor de priza (tip englezesc).

 

Securitate:

 

 • Va recomandam sa lasati obiectele de valoare si documentele de calatorie in locuri special amenajate.
 • Persoanele care fac parte din grupuri turistice nu trebuie sa se desparta de grup si trebuie sa urmeze sfaturile conducatorului grupului.
 • Respectati obiceiurile si traditiile locale si manifestati intelegere si acceptare fata de acestea.
 • In cazul in care doriti sa calatoriti cu taxiul, va recomandam sa folositi numai firmele autorizate in domeniu si numai in baza unei comenzi telefonice.

 

TELEFONIE

Telefoanele: se pot cumpara cartele locale (cu mentiunea ca doriti sa sunati in Romania/ Europa) de la diversele chioscuri din zonele turistice.

Recomandam instalarea aplicatiilor Whatsapp si / sau Viber cu care puteti vorbi si trimite mesaje gratuit, oriunde in lume, in incintele cu internet wi-fi (hotel si alte obiective turistice).

Inainte de deplasare va recomandam sa va activati roaming-ul la telefoanele mobile. Pentru a apela un numar de telefon din Romania se formeaza mai intai codul national +40 urmat de numarul de telefon dorit (+407XXXXXXXX)

 

Vacanta frumoasa!

 

 

 

Filtre
Harta