Summer Sale 25 iun - 25 iul
Summer Sale 25 iun - 25 iul
⭐ Review-uri Paje

Pentru Paje au fost scrise de turistii Karpaten 0 comentarii.
Valoarea medie a comentariilor a fost: 0, impresiile turistilor putand fi regasite pe pagina fiecarui hotel.

👍 Preturi in Paje

Preturile pentru ofertele de cazare disponibile in Paje oscileaza intre 0 si 0 euro.

Întrebări frecvente despre Sejururi si Vacante in Paje

🌍 Conditii de calatorie in Tanzania
Ultima actualizare: 28-05-2024 17:15:08

Condiții de călătorie în Tanzania

Bine de știut atunci când călătorești!

 

 1. Înainte de a călători

Documentele de călătorie 

Pe lângă voucherele de cazare și biletele de avion este bine să vă verificați și documentele de călătorie înainte de a merge la aeroport. Trebuie să aveți în vedere că accesul în Republica Unită Tanzania este permis doar în baza unui pașaport (electronic sau temporar) cu o valabilitate de minim 6 luni de la data intrării pe teritoriul Tanzaniei cu cel puțin o filă liberă. De asemenea, trebuie să prezentați dovada cazării, să faceți dovada deţinerii de resurse financiare (ex: extras de cont, carte de credit, cec-uri de călătorie etc.) și un bilet de întoarcere.

Cetățenii români nu au nevoie de viză pentru a călători pe teritoriul Republicii Unite Tanzania.

Dacă călătoriți alături de un minor, vă rugăm să vizitați site-ul celor de la Poliția de frontieră Română pentru a afla mai multe despre documentele necesare.

În cazul cetățenilor străini, avem rugămintea de a verifica condițiile de intrare în Republica Unită Tanzania cu autoritățile competente sau cu cei de la Ambasada Republicii Unită Tanzania .

Înainte de a ajunge la aeroportul din România, vă rugăm să vă asigurați că aveți asupra dumneavoastră pe lângă documentele oferite în agenție, pașaport și asigurarea medicală de călătorie.

Vă recomandăm vaccinarea împotriva febrei galbene (şi deţinerea Carnetului Galben de Vaccinări împotriva FB) precum şi împotriva febrei tifoide, hepatitei A&B, difteriei şi poliomielitei. Vă recomandăm să procuraţi din timp, înainte de călătorie, un kit-medical împotriva malariei şi să utilizaţi măsuri contra ţânțarilor, cum ar fi spray-uri, plase sau aparate electrice.

Vă rugăm să acordați o atenție deosebită și pregătirii bagajelor. Majoritatea pachetelor noastre includ un bagaj de cală de 23 kg și un bagaj de mână pentru persoanele cu vârsta de peste 2 ani. Copiii până la 2 ani (infanți) pot transporta 1 cărucior pliabil gratuit. În cazuri excepționale, 1 (un) cărucior pliabil poate fi acceptat gratuit pentru copiii cu vârsta de până la 4 ani, dacă confortul copilului depinde de acesta. Copiilor până la 2 ani (infanți) li se permite gratuit 1 bagaj de până la 10 kg şi a cărei sumă a dimensiunilor nu poate depăşi 115 cm. 

În cazul în care aveți nevoie de un bagaj special (echipament de kitesurfing, echipament golf, etc.) vă rugăm să ne contactați cu minim 7 zile înainte de data de plecare, pentru a evita refuzarea acestuia în aeroport.

Vă reamintim că condițiile de intrare în Republica Unită Tanzania pot suporta modificări, de aceea vă recomandăm ca înainte de a călători să verificați întotdeauna condițiile de călătorie cu autoritățile sanitare și de frontieră oficiale și să vă asigurați că aveți cele mai recente informații. Este responsabilitatea dvs. să fiți la curent cu restricțiile de călătorie relevante, pentru a vă asigura că sunteți eligibil pentru a intra într-o țară și că sunteți apt de călătorie.

 1. În timp ce călătorești

Zborul România – Tanzania

Pe durata zborului avem rugămintea de a respecta politica companiei aeriene. Dacă transportatorul consideră că unul dintre pasageri are un comportament care ar putea afecta aeronava, persoanele sau bunurile din aeronavă, transportatorul poate lua măsurile necesare pentru a preveni continuarea unei astfel de comportări, inclusiv constrângerea. Pasagerii pot fi debarcaţi şi li se poate refuza călătoria de continuare în oricare punct şi pot fi daţi în judecată pentru ofensa adusă la bordul aeronavei.

 

Dacă întâmpinați dificultăți la preluarea bagajului de cală pe Aeroportul din Tanzania/ Zanzibar, avem rugămintea de a vă adresa companiei aeriene cu care ați călătorit, precum și Biroului Lost & Found amplasat în sala de recuperare bagaje a terminalului Sosiri. Vă reamintim că reprezentanții Karpaten și partenerii locali nu au acces în interiorul aeroportului, însă trebuie să-i contactați pentru a vă aștepta la transfer.

 

La hotel

Ajunși la hotel, trebuie să aveți în vedere că în general check-in-ul se efectuează după ora 14:00, iar check-out-ul până la ora 12:00. Camerele sunt distribuite la recepție în funcție de disponibilitate. În unele cazuri există posibilitatea de a se efectua early check-in, dar pot apărea costuri suplimentare.

Vom încerca să îndeplinim fiecare solicitare specială solicitată din țară, însă trebuie avut în vedere că unele hoteluri pot considera patul dublu (matrimonial) două paturi de o persoană alipite. Patul suplimentat diferă în funcție de hotel și poate consta într-un pat de o persoană, pat pliant sau canapea. Un alt aspect important când vorbim despre camerele cu vedere la mare este că acestea nu garantează o vedere totată/ directă către mare. 

În cazul în care aveți nemulțumiri legate de cazare sau alte servicii ale hotelului, vă recomandăm să vă adresați direct recepției hotelului pentru a solicita o rezolvare. Suplimentar, vă puteți adresa și reprezentantului local sau ne puteți contacta direct.

Pentru cină, ținuta decentă este obligatorie. Domnii au acces cu pantalon lung și încălțăminte închisă (nu în pantalon scurt și papuci sau sandale), iar doamnele în ținută decentă.

Informații utile pentru timpul petrecut în Tanzania - Zanzibar

Pentru a vă bucura pe deplin de vacanța dumneavoastră în, v-am pregătit o serie de informații utile și recomandări:

 • Nu există diferență de fus orar între România și Tanzania.

 • Moneda națională este tanzanian shilling . Vă recomandăm plățile în numerar. Pe lângă moneda locală se acceptă plățile în numerar în USD. 

 • Negocierea este o artă în țările arabe. Vă recomandăm să negociați atunci când mergeți la cumpărături, în unele cazuri puteți achiziționa un produs la jumătate din prețul inițial. Dacă doriți să evitați aceste situații, puteți merge la magazinele cu prețuri fixe.

 • Bacșișurile nu sunt obligatorii, dar se încurajează.

 • Vă recomandăm să consumați apă îmbuteliată. 

 • Îmbrăcămintea din fibre naturale, precum bumbacul sau inul, în culori deschise sunt ideale pentru vizitele în oraș sau când alegeți să faceți o excursie opțională. Dacă alegeți să mergeți în safari este indicat să aveți încăltăminte ușoară și închisă, nu sandale. Pălăriile și ochelarii de soare sunt obligatorii, la fel și crema de protecție solară cu factor ridicat. 

 • Femeilor le recomandăm să adopte o îmbrăcăminte decentă (umerii acoperiți și fără decolteu) atunci când ies în zonele publice.

 • Costurile pentru apelurile telefonice/ mesaje/ internet sunt ridicate dacă alegeți să folosiți rețeaua mobilă din țară. Vă recomandăm să achiziționați o cartelă locală sau să activați o opțiune roaming din țară.

 • Adaptoarele sunt necesare, prizele fiind de tip D și G – prize cu 3 pini plați. Tensiunea standard este de 230V. Majoritatea hotelurilor oferă adaptoare, însă numărul acestora este limitat.

 • Pe teritoriul Republicii Unite Tanzania este permisă folosirea dronelor. Acestea nu trebuie să depășească 7 kg și trebuie să obțineți un permis de zbor de la autoritățile locale înainte de a ajunge pe teritoriul Tanzaniei. 1. Ce să faci la întoarcerea în România

Trebuie să aveți în vedere reglementările vamale actuale și să vă asigurați că nu aveți asupra voastră bunuri de proveniență animală: fildeș, piele, gheare, colți sau sume mai mari de 10.000 de USD.

De asemenea, feedback-urile sunt mereu binevenite, de aceea ne-am bucura dacă în urma vacanței dumneavoastre vă găsiți câteva minute pentru a ne împărtăși părerile dumneavoastră. 

 1. Date de contact și link-uri utile

Ministerul Afacerilor Externe – Condiții de călătorie în Republica Unită Tanzania

 

ATENȚIE!! România nu are misiune diplomatică în Tanzania, reprezentarea diplomatică și consulară fiind realizată de către Ambasada României în Kenya. În calitate de cetăţean al Uniunii Europene, cetăţenii români pot solicita, în caz de necesitate, asistență și protecție consulară din partea misiunilor diplomatice ale statelor membre existente în acest stat.

 

Ambasada României în Republica Kenya

Adresă: Eliud Mathu Street 1119, Runda, P.O. Box 63240-00619, Nairobi, Kenya

Telefon call-center (informații consulare pentru cetățeni români): +254 721 214073

Telefon de urgență:  + 254 708 368 303

Alte statiuni din Zanzibar
Filtre
Harta