Maldive – Descoperă partea însorită a vieții

Maldive – Descoperă partea însorită a vieții

Insulele Maldive sunt un paradis tropical ce se remarcă prin peisaje de o frumusețe aparte, ape azurii limpezi, plaje infinite cu nisip alb, dar și o faună și floră marină impresionantă. Cei care au vizitat această țară insulară din Oceanul Indian au fost fascinați pe lângă frumusețea naturală și de bogata istorie încărcată cu mituri și legende.

Pe parcursul acestui articol vă vom prezenta povestea noastră în acest colț de rai, un top al celor mai inedite unități de cazare, dar și ce experiențe unice poți încerca. La finalul acestui articol vei afla că Maldive este destinația ideală atât pentru iubitorii de liniște, relaxare și romantism, cât și pentru cei aflați în căutarea aventurii și senzațiilor tari.

Povestea noastră în Maldive

În decembrie 2020, Karpaten Turism a operat primul zbor charter către Maldive, marcând astfel un moment istoric în industria turistică din România. În ciuda contextului din acea perioadă, organizarea acelor curse charter a reprezentat nu doar o realizare a companiei, ci și o promisiune față de turiștii români că agenția Karpaten Turism le va oferi posibilitatea de a vizita unele dintre cele mai inedite și exclusive destinații ale lumii.

Pentru că am avut parte de multe momente inedite, pline de emoție și entuziasm ca pionieri ai acestei rute, vă invităm să luați parte alături de noi în această aventură. Am pregătit un nou sezon de zboruri charter săptămânale către una dintre cele mai iubite destinații exotice – Maldive, în perioada: decembrie 2023 – martie 2024.

Maldive - Avion HiSky

Surprizele nu se opresc aici! În sezonul acesta vă veți bucura de o experiență completă, chiar din momentul în care vă urcați la bordul avionului. Airbus-urile 321 neo fac parte din flota HiSky și reprezintă unele dintre cele mai moderne și sigure aeronave din industria aviatică. Achiziționate în 2023, acestea sunt dotate cu cele mai recente tehnologii și amenajări pentru a vă asigura un zbor plăcut și în siguranță. De asemenea, toate zborurile charter către Maldive sunt zboruri directe, cu o durată de zbor de 8 ore.

Unde să stai în Maldive - topul hotelurilor pentru o experiență inedită

Unde să stai în Maldive – topul hotelurilor pentru o experiență inedită

  • Bandos Maldives Hotel este situat pe o insulă privată la aproximativ 10 minute de Aeroportul Internațional din Male. Acest hotel de patru stele asigură oaspeților săi servicii de înaltă calitate, fiind alegerea ideală atât pentru cupluri cât și pentru familiile cu copii. Bandos Maldives dispune de camere spațioase cu design minimalist și detalii preluate din natură, ce oferă acces direct la grădină sau plajă și bungalow-uri pe apă cu piscină privată. Cei care aleg acest hotel se pot bucura de preparate culinare inedite la restaurantul principal sau în cele trei restaurante a la carte, de cocktailuri delicioase la barurile de la piscină sau de la plajă, dar și de o serie de activități precum: volei pe plajă, tenis, saună, sporturi nautice, sesiuni de diving, snorkeling și multe altele.
  • The Barefoot Eco Hotel se află pe insula locuită Hanimaadhoo, la aproximativ 45 de minute de zbor de Aeroportul Internațional din Male. Hotelul dispune de 64 de camere decorate minimalist ideale pentru cupluri sau familii cu copii. Oaspeții cazați aici pot degusta preparate locale sau internaționale la restaurantul principal sau la barul de pe plajă, iar în ceea ce privesc băuturile alcoolice, se pot servi pe barca special amenajată și ancorată în apropierea plajei.
  • Reethi Beach Resort este un hotel de patru stele ce impresionează prin frumusețea naturală, insula fiind acoperită de o junglă luxuriantă. Hotelul este situat pe o mică insulă privată din Atolul Baa, la doar 35 de minute de zbor de Aeroportul Internațional Male. Punctul forte al acestui hotel este faptul că se află în una dintre Rezervației Biosferei UNESCO și este la doar 15 minute de golful Hanifaru – casa fascinanților diavoli de mare.
  • Sheraton Maldives Full Moon Resort & Spa este un hotel de cinci stele situat la doar 15 minute de Aeroportul Internațional din Male. Resortul este unul deluxe și dispune de 176 de camere decorate modern cu detalii preluate din mediul înconjurător, 7 restaurante și baruri ce pun la dispoziția oaspeților preparate culinare inedite și băuturi delicioase. O experiență aparte pentru cei cazați aici este faptul că pot opta pentru o activitate ecologică și să ajute la crearea unei rame de propagare a coralilor.
  • Kandima Maldives este un hotel de cinci stele aflat pe o insulă privată, la 35 de minute de zbor de Aeroportul Internațional din Male. Oaspeții acestui hotel se pot bucura de zile cu soare pe unele dintre cele mai frumoase plaje cu nisip fin, de sesiuni de snorkeling sau diving și nu în ultimul rând pot degusta unele dintre cele mai delicioase preparate culinare și cocktailuri inedite în cele 10 restaurante și baruri.

Alegerea locului perfect de cazare poate fi o provocare, mai ales când ai atât de multe opțiuni. Cu peste 130 de hoteluri în portofoliul nostru, suntem convinși că vei găsi locul ideal care să răspundă tuturor cerințelor și dorințelor tale. Fie că îți dorești un bungalow pe apă, o vilă pe plajă sau un resort de lux cu siguranță vei găsi locația ideală pentru vacanta ta in Maldive.

Ce să faci atunci când vizitezi insulele Maldive?

Dacă te întrebi ce să faci sau ce posibilități de divertisment ai atunci când alegi Maldive, noi venim în ajutorul tău. Pe lângă zilele petrecute pe plaja cu nisip fin, la umbra palmierilor și cu un cocktail delicios în mână poți încerca una dintre activitățile din lista de mai jos:

Înoată cu diavolii de mare

Conform cercetătorilor, Maldive este casa celei mai mari populații de diavoli de mare de recif din lume. Acești giganți fac parte din familia pisicilor de mare și sunt unele dintre cele mai mari și impresionante specii marine, putând atinge dimensiuni de aproximativ 3-3.5 metri și 1.300 kg. Mulți dintre turiștii care aleg Maldive vin special pentru a înota cu impresionantele creaturi marine. O sesiune de înot cu magnificii diavoli de mare este asemenea unui legănat lin, mistic prin apă și va deveni o amintire ce va dura o viață.

Maldive - Înoată cu diavolii de mare

Descoperă fascinanții rechini-balenă

O experiență ce nu trebuie să lipsească de pe lista voastră atunci când vizitați Maldive este o sesiune de înot cu magnificii rechin-balenă. Acest uriaș pașnic te va fascina din primele minute prin grația și coloritul unic. Chiar dacă dimensiunile acestora sunt impresionante, trebuie să știți că această specie este inofensivă, iar o sesiune de înot cu ei va fi o experiență unică în viață.

Maldive - Descoperă fascinanții rechini-balenă

Bioluminescență

Odată cu apusul soarelui, plajele și valurile din Maldive prind viață. Bioluminiscența, acest fenomen magic creează un cadru unic pentru fotografii. Dacă nu reușiți să surprindeți cadrul ideal, nu este nici o problemă, cu siguranță momentul va rămâne în amintirea voastră unul de neuitat.

Maldive - Bioluminescență

Apus pe plajă

Fiecare apus de soare este un moment magic, plin de culoare și mister, însă un apus pe plaja cu nisip fin, alături de persoana sau persoanele dragi este o amintire de neuitat. În Maldive veți putea admira apusuri unice, în care apa oceanului și cerul se combină și formează un tablou cu mii de nuanțe de albastru, roz, auriu și violet.

Maldive - Apus pe plajă

Cină subacvatică

Da, ați citit bine, în Maldive vă puteți bucura de o cină sub apă în unul dintre restaurantele acvatice. În timp ce vă bucurați de preparate delicioase puteți admira prin pereții de sticlă al restaurantului fascinanta faună și floră marină.

Scufundări la epave

O altă experiențe de adăugat pe lista de to do atunci când sunteți în Maldive este să vă scufundați pentru a admira și explora epavele. Pe lângă frumusețea și misticismul acestor epave veți avea oportunitatea de a explora recifele de corali și poate cu puțin noroc să-i întâlniți pe cei cinci mari ai insulelor Maldive: broaștele țestoase, pisicile de mare, rechinul-balenă, diavolii de mare și nu în ultimul rând, delfinii.

Maldive - Scufundări la epave

Maldive este fără îndoială un paradis tropical, cu activități inedite și experiențe pentru întreaga familie. Numeroasele resorturi de pe insulele private sau de pe insulele locuite vor fi cadrul ideal pentru a vă răsfăța atât din punct de vedere culinar, cât și spiritual sau cultural, dar și pentru a vă relaxa și crea amintiri ce vor dăinui o viață.

Suntem mândri că putem fi alături de voi și că vă putem ajuta să explorați și să vizitați unele dintre cele mai exotice și fascinante destinații ale lumii.

Surse foto: shutterstock.com, unsplash.com
Acest articol a fost despre:
Te-ar putea interesa și...