Obiective turistice in Egipt: NU rata cele mai faimoase repere istorice si statiuni de pe litoral!

Obiective turistice in Egipt: NU rata cele mai faimoase repere istorice si statiuni de pe litoral!

Egiptul este patria faraonilor si a celor mai vechi civilizatii din lume. Aceasta tara este o destinatie importanta pentru turistii care cauta ruine arheologice uimitoare si repere ale civilizatiilor de odinioara. Totusi, comorile istorice nu sunt singurele lucruri de vazut, existand o multime de obiective turistice in Egipt, perfecte pentru toate tipurile de calatori. Iata un scurt ghid de calatorie cu cele mai populare atractii turistice din Egipt pe care trebuie sa le vizitezi in timpul vacantei tale in acest loc.

Obiective turistice Egipt: cele mai bune destinatii de pe litoral pentru o vacanta perfecta

Egiptul este una dintre cele mai bune destinatii de vacanta datorita vremii uimitor de frumoase pe tot parcursul anului si a numeroaselor lucruri pe care le poti face sau locuri pe care le poti vizita. Desi majoritatea oamenilor vin in Egipt pentru a vedea monumentele sale antice, calatorii sunt atrasi si de statiunile de pe Coasta Marii Rosii, de recifele de corali sau de drumetiile din desertul Sahara. Asa ca, nu mai sta pe ganduri, alege din ofertele charter catre Egipt si bucura-te de vacanta mult visata.

Atractii turistice in Egipt: relaxeaza-te si exploreaza minunata Hurghada!

Atractii turistice in Egipt: relaxeaza-te si exploreaza minunata Hurghada!

Daca iti doresti sa te relaxezi si sa te bucuri de o vacanta minunata, atunci un sejur in Hurghada este cea mai buna alegere. Aceasta se numara printre cele mai populare atractii turistice din Egipt, fiind combinatia ideala intre o statiune si un oras. Cu numeroasele sale plaje si ape calde, Hurghada are multe de oferit turistilor sai.

Candva un simplu sat de pescari, acest oras-statiune este renumit datorita hotelurilor de lux de pe malul marii, pe placul si gustul tuturor. Hurghada este celebra printre turistii est-europeni si rusi, sute de mii dintre acestia vizitand-o in fiecare an. Multi aleg sa isi combine vacanta si cu excursii in alte locatii importante, cum ar fi orasul Luxor, aflat relativ aproape.

Atractii turistice in Egipt: Lucruri de facut in Hurghada

Atractii turistice in Egipt: Lucruri de facut in Hurghada

Hurghada este cea mai veche si cea mai renumita statiune si atractie turistica din Egipt. Experimenteaza plajele din statiunile de la malul marii care se intind de-a lungul coastei, atat la nord, cat si la sud de oras. Te poti bucura aici de nisipul alb al Marii Rosii si de cele mai bune hoteluri.

Hurghada este renumita pentru oportunitatile excelente de scufundari. Daca esti pasionat de aceste activitati sau vrei sa incerci ceva nou, scufundarile te vor ajuta sa descoperi recife de corali superbi si plini de culoare. Una dintre principalele destinatii de scufundari este Stramtoarea Gubal, o fasie ingusta de apa situata intre coasta Marii Rosii si tarmul vestic al Peninsulei Sinai.

Alte sporturi nautice, precum snorkelingul, windsurfingul și jet-skiingul, sunt la fel de populare si iubite de pasionatii de senzatii tari. Pentru a te bucura din plin de un sejur in Hurghada, nu ai cum sa ratezi o excursie cu o barca cu fund din sticla, pentru a admira viata marina magica de deasupra apei.

Pe lista obiectivelor turistice din Egipt poti include si Hurghada Marina. Aceasta este una dintre destinatiile principale pentru luat masa in oras si pentru a te bucura de viata de noapte. Restaurantele ofera o gama larga de mancaruri, de la preparate egiptene clasice la delicatese internationale.

Alte activitati inedite pe care le poti face in Hurghada sunt plimbarile cu quad-ul, expeditiile cu jeep-ul si excursiile la dunele de nisip.

Destinatii turistice in Egipt – Sharm el Sheik, o nestemata a litoralului egiptean

Destinatii turistice in Egipt – Sharm el Sheik, o nestemata a litoralului egiptean

Sharm el Sheik este principalul oras turistic din Egipt, mai exact din Peninsula Sinai, si este una dintre cele mai bune destinatii de scufundari din lume. Orasul si statiunea de vacanta este un centru important pentru turismul din Egipt, atragand de asemenea si numeroase conferinte internationale si intalniri diplomatice. Pana sa i se descopere adevarata valoare, Sharm el Sheik a fost un orasel de pescuit. In prezent, a devenit una dintre cele mai populare statiuni din intreaga lume datorita nisipului fantastic de pe plaja, a vremii minunate si a vietii marine rare.

Orasul ofera multe locuri pentru scufundari si epave, care atrag atat scafandri avansati, cat si scafandri de agrement din intreaga lume. Golfurile Shark’s Bay și Namaa Bay vor fi o adevarata incantare pentru cei care vor sa se relaxeze sub soarele arzator, sa se plimbe prin oras sau sa verifice cele mai bune cafenele si resaurante. Daca vrei si timpul iti permite, poti explora si cealalta parte a orasului, plina de lanturi muntoase, terenuri variate, muntele Sinia si canionul de culoare rosie. Cu siguranta, in Sharm el Sheik nu ai timp sa te plictisesti niciodata, pentru ca sunt o multime de activitati pe care le poti face.

Atractii turistice in Egipt: Lucruri de facut in Sharm el Sheik

Daca planuiesti sa-ti rezervi un sejur in Sharm el Sheik, tine aproape harta cu obiective turistice din Egipt, deoarece ai posibilitatea sa petreci clipe de vis pe acest taram mitic si sa-i explorezi toate comorile!

Un loc care iti va taia respiratia imediat ce il vei vedea este Parcul National Ras Mohamed. Te vei indragosti de flora si fauna acestei zone, dar mai ales de nisipul alb si apa limpede, care se bucura de o viata marina magnifica, cu peste 1000 de specii de pesti si broaste testoase crustacee.

Golful Namaa reprezinta nucleul tuturor actiunilor din Sharm el Sheik. Aici te poti relaxa la soare sau te poti pierde prin numeroasele magazine, restaurante si cafenele. Golful este recunoscut pentru statiunile sale de lux, de aceea reprezinta alegerea de top cand vine vorba de destinatiile turistice din Egipt. La nord de Namaa, poti explora minunatiile Golfului Shark’s Bay, un taram luxos, plin de hoteluri de cinci stele, restaurante si cafenele de top.

Daca esti un fan al scufundarilor, nu rata Thistlegorm, unde scafandri din intreaga lume calatoresc special pentru a se scufunda si a vedea epava navei britanice de marfa scufundata in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Reciful Thomas, situat in stramtoarea Tiran, ofera privelisti subacvatice uimitoare, cu specii de pesti colorati si corali exotici. In Sharm el Sheik te poti bucura si de inot sau snorkeling, statiunea avand cate ceva pentru fiecare iubitor de aventura.

Dar orasul inseamna mai mult decat plaja si distractie. Vei gasi, de asemenea, si situri religioase istorice, printre care se numara si manastirea Sfanta Ecaterina. Este o biserica ortodoxa, aflata in Peninsula Sinai, si este inclusa in patrimoniul mondial UNESCO. Muntele Sinai este si el un loc sfant ce a fost mentionat in Biblie si in Coran. Unii turisti fac aceasta drumetie si innopteaza pe munte doar pentru a vedea superbul rasarit de soare.

Atractii in Egipt: top cele mai renumite plaje

Turismul Egiptului a devenit cunoscut pentru piramidele si artefactele sale antice dar statiunile de pe litoral se afla in plin avant si continua sa aduca din ce in ce mai multi turisti an de an. Daca vrei sa descoperi frumusetea naturala a acestei tari uimitoare, iata care sunt cele mai cele mai bune plaje din Egipt.

  • Namaa Bay – se afla in Sharm el Sheik, in Peninsula Sinai. Este alegerea de top pentru o escapada la plaja, combinata cu putina distractie si aventura subacvatica.
  • Laguna Dahab – acesta fasie de nisip auriu este o destinatie importanta pentru kitesurfing, sporturi nautice, dar si pentru cei care cauta o vacanta in care sa leneveasca la soare.
  • El Gouna – este situat la 27 de kilometri de Hurghada si a fost special conceput pentru vacante relaxante, de petrecut impreuna cu familia.
  • Plaja Ras Um Sid – este o fasie de nisip din zona Sharm el Sheik si un loc ideal pentru plaja sau snorkeling. Daca ajungi aici, mergi neaparat in cafeneaua Farsha Café, situata in varful stancii, unde te vei bucura de o vedere panoramica si un superb apus de soare.
  • Nuweiba – situata in Sinaiul de Sud, Nuweiba este un loc pentru cei care cauta sa stea departe de agitatia statiunilor. Facilitatile sunt simple si consta in zone de sedere cu perne si colibe modeste, realizate din ramuri de palmier.
  • Golful Soma – aici vei gasi una dintre cele mai exclusiviste plaje din Egipt, unde poti savura din plin experienta unei vacante de lux, all inclusive, departe de agitatia din oras.
  • Marsa Alam – in acest loc te poti bucura de privelisti superbe, hoteluri luxoase, plaje intinse cu nisip alb si excursii in desert. Poti rezerva un sejur in Marsa Alam incepand din luna octombrie cand temperaturile incep sa scada si statiunea se anima.
  • Taba – este situat langa punctul de trecere a frontierei egiptene cu Israelul. Din Taba Heights fac parte cateva statiuni all inclusive, perfecte pentru familii si vacante relaxante la plaja.
  • Sahl Hasheesh – este un oras-statiune care face parte din centrul turistic Hurghada. Plaja este superba si un loc minunt pentru pasionatii de sporturi nautice.

Mahmya – vizitarea acestei insule este o experienta pe care nu o vei uita. Se afla la 45 de minute de mers cu barca de Hurghada si este locul unde poti petrece o zi facand snorkeling printre recifele de corali si prin gradina subacvatica din cea mai pitoreasca zona a Marii Rosii.

Egiptul si obiectivele turistice pe care nu le poti rata

Cu o istorie fascinanta, Egiptul este considerat cea mai veche destinatie turistica. Cu piramidele si templele sale, aceasta tara a captat atentia calatorilor din intreaga lume. Aici te poti bucura de experiente unice prin drumetiile in desertul Sahara, prin vizitarea monumentelor sale antice, a piramidelor din Giza si a Marelui Sfinx, precum si a templelor antice din Luxor. Alte atractii turistice din Egipt includ excursii cu camila in Muntii Sinai, in oaze indepartate sau vizite la manastirile din desertul de Est.

Top atractii turistice in Egipt din antichitate

Top atractii turistice in Egipt din antichitate

Egiptul este o tara antica, plina de locuri de vizitat si lucruri de facut, incat este aproape imposibil sa ai timp sa te plictisesti. Iata care sunt principalele atractii turistice care te vor duce inapoi in antichitate.

Piramidele din Giza

Fara indoiala un punct de reper faimos sunt Piramidele din Giza, care se afla la periferia orasului Cairo, in nisipurile nesfarsite ale Saharei. Piramidele din Giza au fost construite pe parcursul a trei generatii – Khufu, al doilea fiu al acestuia, Khafre, și Menkaure. Piramida lui Khufu este cea mai veche si singura ramasita a celor sapte minuni ale lumii antice. Marele Sfinx este o statuie imensa din calcar ce infatiseaza un leu cu cap de om.

Templul Karnak din Luxor si valea Regilor

Daca vrei sa rememorezi vremurile faraonilor, rezerva-ti biletul de calatorie intr-un charter catre Luxor, locul unde poti vedea templul Karnak si Valea Regilor. Luxor este un oras de pe Nil, unde vei gasi cele mai importante descoperiri din antichitate. Vizavi de Luxor se afla renumita Vale a Regilor.

Raul Nil, inima Egiptului

Dintre principalele atractii turistice din Egipt, Nilul ocupa un loc central. O croaziera pe Nil nu poate lipsi din calatoria ta, deoarece este cel mai bun mod de a urmari civilizatia antica. Templul din Kom Ombo și Templul lui Horus din Edfu sunt doua dintre cele mai importante obiective in timpul crozierei.

Aswan, poarta strategica a Egiptului

Aswan este un oras frumos, aflat in cel mai sudic punct al Egiptului. Pe langa croziera pe Nil pe care o poti face de aici, Aswan are cateva obiective de vizitat. Manastirea din desert, Sfantul Simeon, este cu siguranta in topul alegerilor. Templul Philae este si el pe harta obiectivelor turistice din Egipt, la fel si minunatele sate nubiene.

Abu Simbel, complexul de temple antice

Aceasta opera impresionanta a faraonului Ramses al II-lea se remarca prin structura colosala si picturile murale care au supravietuit de-a lungul timpului. Prin eforturi uriase, in anii “60, intregul templu a fost mutat pentru a fi salvat de apele in crestere ale barajului Aswan.

Cairo, capitala Egiptului

Cairo, capitala Egiptului
Atractiile turistice din Egiptul antic sunt numeroase dar, Cairo ofera, de asemenea, o imagine valoroasa asupra epocii medievale. Capitala Egiptului reflecta foarte bine cultura islamica, atat de specifica locuitorilor. Moscheea Al Azhar și Moscheea Sultan Hassan sunt unele dintre principalele atractii turistice din Egipt pe care Cairo le are de oferit.

Saqqara, sat egiptean

Saqqara este un sat presarat cu morminte si piramide si un obiectiv important in Egipt. Piramida in trepte din Vechiul Regat este una din faimoasele atractii turistice din Egipt iar mormantul Mastaba lui Ti se remarca prin picturile murale deosebite. Piramida Rosie si Piramida Indoita sunt, de asemenea, locuri pe care merita sa le vizitezi.

Muzeul Egiptean 

Muzeul Egiptean este cel mai vechi muzeu arheologic si se afla in capitala Cairo. Datorita numarului mare de artefacte, acesta este unul dintre cele mai mari muzee din lume despre civilizatia egipteana. Este o vizita obligatorie pentru orice turist, aici regasindu-se comorile din aur din mormantul lui Tutankhamon si expozitia de mumii regale.

Turismul in Egipt si experientele inedite pe care le ofera

Turismul in Egipt si experientele inedite pe care le ofera

Egiptul ofera atat o experienta culturala bogata, cat si zile de balaceala la soare, inot, snorkeling si scufundari. In Egipt, te poti intoarce in timp, vizitand muzee, temple si piramide, poti face cumparaturi prin bazarurile antice, te poti relaxa la mese beduine cu mancare delicioasa sau poti incerca o experienta relaxanta de spa, oferita de majoritatea hotelurilor de cinci stele. Prin urmare, Egiptul are ceva de oferit pentru fiecare. Iata cateva idei de activitati inedite pe care le poti incerca aici:

  • Plimbare cu Tok tok – tok tok este un triciclu motorizat cu o cabina in care pot sta doi sau trei pasageri. Este probabil cel mai bun si mai accesibil mijloc de transport prin El-Gouna.
  • Mese beduine pe plaja – una dintre principalele atractii turistice din Egipt este experienta unica oferita de restaurantele din Dahab: mese joase amplasate aproape de plaja intr-un decor beduin.
  • Kite si windsurfing in Safaga – Safaga este una dintre destinatiile de top din lume pentru kite si windsurfing. Golful are ape uimitor de cristaline, asigurand conditii perfecte pentru astfel de activitati.
  • Parasailing in Naama Bay – relaxeaza-te cu o sesiune de parasailing deasupra infinitului Marii Rosii in Sharm el Sheik (Naama Bay).
  • Excursie cu submarinul – o excursie de 90 de minute cu submarinul iti va oferi ocazia sa admiri bancurile de pesti colorati si frumoasele recife de corali.
  • Plimbari cu camila in Giza – o plimbare cu camila este obligatorie pentru orice prima calatorie in Egipt. Poti explora atat platoul Giza, cat si desertul din spatele piramidelor in toata splendoarea lui.
  • Quad biking in Desertul de Vest – echipeaza-te cu o esarfa si ochelari de soare si fa o excursie cu quad-ul, admirand rasaritul sau apusul soarelui care schimba culorile terenului desertic.

Sezonul perfect pentru a vizita obiectivele turistice din Egipt

Cel mai bun moment pentru a vizita obiectivele turistice din Egipt este intre lunile octombrie si aprilie, cand temperaturile sunt mai scazute, insa placut de calde in intreaga tara. Acest lucru face ca explorarea strazilor din Cairo, vizitarea Piramidelor din desert si explorarea mormintelor faraonilor sa devina mai placute, intr-un climat mai confortabil.

Sezonul de vara (din mai pana in septembrie) este calduros, cu temperaturi foarte ridicate, desi acestea sunt atenuate de aerul uscat. Asadar, si vara este o perioada potrivita pentru a vizita orasele turistice din Egipt. Totul depinde foarte mult de preferinte si de activitatile pe care le vei intreprinde acolo, prin urmare cel mai bine este sa te documentezi inainte.

In concluzie, fie ca alegi o croaziera, fie ca te cazezi intr-unul din resorturile de pe tarmurile Marii Rosii sau ca mergi in explorarea piramidelor, templelor si mormintelor sfinte, Egiptul are ceva unic care te va uimi la fiecare pas. Cufunda-te in spectacolul minunat pe care il ofera aceasta tara si in peisajele sale remarcabile si vei savura din plin gustul unei vacante exotice de neegalat!

Te-ar putea interesa și...