Tunisia – Cum organizezi o vacanta de exceptie in aceasta destinatie

Tunisia – Cum organizezi o vacanta de exceptie in aceasta destinatie

Nu exista modalitate mai buna si mai frumoasa de a descoperi lumea decat prin calatorii. Acum, foarte multe destiantii au devenit accesibile atat prin faptul ca exista zboruri catre tari de pe orice continent, cat si prin multimea de informatii pe care le poti obtine despre o anumita regiune atunci cand vrei sa calatoresti. De departe, unul dintre cele mai frumoase continente pe care le poti descoperi este Africa, iar Tunisia indeplineste foarte multe criterii atat pentru cei care isi doresc vacante exotice, cat si pentru cei in cautare de relaxare alaturi de familie.

Situata in partea de nord a Africii, Tunisia este una dintre cele mai vizitate tari in ultimii ani datorita aparitiei unui numar foarte mare de statiuni, dar si infrastructurii de exceptie. La un zbor de aproximatim 2 ore jumatate, aceasta destinatie se preteaza pentru toti care sunt fascinati de cultura araba si care vor sa vada spectaculosul desert Sahara in timp ce se relaxeaza in cele mai bune conditii.

Mai jos, poti descoperi cateva sfaturi pentru calatorie in Tunisia, daca ai pus aceasta tara pe harta ta de vacanta. Descopera care este cea mai buna perioada din an in care vremea te va ajuta sa te bucuri de un concediu de neuitat, precum si care sunt statiunile si hotelurile in care te poti caza in conditii de exceptie.

Tunisia si de ce merita sa alegi o vacanta aici

Tunisia si de ce merita sa alegi o vacanta aici

Concediul este unul dintre cele mai asteptate momente ale anului, de aceea organizarea acestuia intr-un loc de exceptie este probabil unul dintre cele mai importante aspecte de care sa tii cont. Iar unul dintre aceste locuri poate fi Tunisia. De ce? Dintr-o multime de motive, insa printre cele mai bune pot fi:

  • distanta relativ scurta dintre Romania si aceasta tara exotica din Africa de Nord;
  • numarul foarte mare de statiuni superbe, printre care Monastir, Hammamet si Djerba sunt cele mai renumite;
  • conditiile de cazare de exceptie in hoteluri in care sa te simti cu adevarat in vacanta;
  • multimea de obiective turistice spectaculoase pe care Tunisia le ofera;
  • posibilitatea de a afla mai multe despre cultura si bucataria arabe;
  • vremea buna pe durata intregului an.

Pe scurt, Tunisia se va incadra in gusturile tale atat atunci cand iti plac vacantele exotice, dar si daca iubesti concediile traditionale si tot ce vrei este relaxare si odihna, imbinate cu peisaje si plaje superbe.

Daca te-ai hotarat, este bine sa tii cont de cateva sfaturi pentru calatorie in Tunisia, astfel incat sa te bucuri cu adevarat de o vacanta de exceptie.

Tunisia – Conditii de calatorie

Daca vrei sa afli mai multe despre Tunisia si conditiile de calatorie aici, trebuie sa stii ca aceasta destinatie este una dintre cele mai cautate de romani.

Aflata la un zbor de aproximatim 2 ore jumatate, nu ai nevoie de viza turistica pentru sederi mai scurte de 90 de zile, astfel ca Tunisia este una dintre tarile care este usor de vizitat din punct de vedere al conditiilor de calatorie. Moneda tarii este dinarul tunisian (DT), insa poti calatori cu valuta precum euro sau dolari americani, care pot fi schimbati acolo.

In ceea ce priveste planificarea vacantei, este bine sa incepi din timp, chiar din perioada iernii, daca iti doresti sa mergi in Tunisia in august sau chiar mai devreme.

Daca alegi o vacanta in Tunisia, printre cele mai cunoscute statiuni se afla Monastir, un oras-port aflat la circa 160 de km departare de capitala tarii, Tunis, fiind foarte apreciata atat pentru numarul mare de hoteluri, precum si pentru vederile spectaculoase. Cu deschidere catre Marea Mediterana, aici te poti delecta cu unele dintre cele mai gustoase feluri de mancare gatite si in Romania din ce in ce mai des: couscous-ul.

Inca un sfat de calatorie pentru Tunisia este sa alegi cu grija perioada din an in care vrei sa mergi din punct de vedere al vremii, mai ales daca vrei sa te bucuri asa cum se cuvine de o experienta intr-o tara exotica precum aceasta.

Vremea in Tunisia

1.2. Vremea in Tunisia

Vremea este un factor decisiv pentru un concediu indiferent ca alegi o statiune sau un circuit turistic in orice tara, iar Tunisia nu este nici ea o exceptie. Care este cea mai buna perioada pentru a merge acolo? Depinde de preferinte. Iata ce este bine sa stii din acest punct de vedere:

  • lunile cu cele mai bune temperaturi din an sunt intre martie si noiembrie, cele ale iernii, desi caldute, se suprapun sezonului ploios;
  • tot din punctul de vedere al vremii, cele mai bine situate orase din Tunisia sunt Hammamet, Monastir, Djerba, Sousse, Sfax si capitala Tunis;
  • pentru plaja, cea mai buna perioada din an se intinde din iunie si pana in octombrie, asadar, Tunisia in august, atunci cand multi romani au vacanta, este perfecta;
  • temperatura medie de peste an in Tunisia este de 24 de grade, climatul Mediterranean fiind cel care isi pune amprenta pe vremea de aici.

Asadar, daca te intrebi cand sa mergi in Tunisia, vremea calda aproape tot timpul anului o face destinatia perfecta indiferent de anotimp. Ca sfat, insa, este bine sa te orientezi din timp ce vrei sa vizitezi aici, astfel ca, daca vrei sa vezi Desertul Sahara, perioada recomandata este intre februarie si aprilie, luni care corespund sezonului ploios in multe zone ale tarii. Daca doresti soare si relaxare la plaja, intre iunie si octombrie, temperatura apei poate ajunge si la 28 de grade.

Plecand de la desert, desi spectaculos, nu este singurul loc de vizitat in Tunisia.

Tunisia Obiective turistice pe care trebuie sa le vezi

Tunisia – Obiective turistice pe care trebuie sa le vezi

„Ce vizitam in Tunisia”, iata o intrebare care apare destul de des atunci cand vrei sa mergi pentru prima data in aceasta tara. Intregul continent african este spectaculos, partea de nord in care se afla si acest stat fiind de neegalat in frumusete. In ultimii ani, una dintre cele mai infloritoare industrii a fost turismul, tocmai pentru ca oamenii sa se bucure de ce pot vedea aici.

In Tunisia vei avea destul de multe de vizitat in functie de zona in care mergi. Printre cele mai cunoscute statiuni, insa, sunt Monastir, Hammamet si Djerba, acestea fiind si cele mai spectaculoase din punctul de vedere al obiectivelor turistice.

Daca te intrebi ce mare este in Tunisia, trebuie sa stii ca de aici ai acces la peste 1.100 de kilometri de plaja la Marea Mediterana, asadar, oriunde ai merge, te vei putea relaxa la hoteluri cu vederi si plaje spectaculoase.

Tunisia Obiective turistice pe care trebuie sa le vezi

Iata si care sunt cele mai cunoscute obiective turistice si locuri  din Tunisia:

  • aflata nu departe de Sicilia, Italia, Tunisia inca poarta urmele istoriei lasate de Imperiul Roman in orase precum Dougga, Bulla Regea si Chemtou, unde se afla amfiteatrul El Jem, sit protejat UNESCO;
  • Cartagina si Medina, alte doua situri aflate in aria protejata UNESCO;
  • Desertul Sahara, unul dintre cele mai atragatoare locuri de vizitat cel putin o data in viata;
  • orasul Monastir, care este si una dintre cele mai frumoase statiuni turistice din Tunisia;
  • Manastirea Ribat, care se afla in Monastir si care este unul dintre cele mai frumoase locuri pentru fotografii de neuitat din vacanta in Tunisia;
  • Lacul Chott El Djerid care impresioneaza prin faptul ca este inconjurat de dune de nisip.
Tunisia – Cum organizezi o vacanta de exceptie in aceasta destinatie

Acestea nu sunt singurele locuri de vizitat in Tunisia, astfel ca, in functie de orasul in care te cazezi, te poti deplasa dintr-unul in altul pentru a te bucura de tot ce inseamna aceasta tara din punct de vedere turistic.

Pentru a ajunge la unele dintre ele, poti opta pentru o vacanta in Djerba, Hammamet sau Monastir, dintre toate, ultimul oras fiind cu adevarat spectaculos.

Monastir Tunisia Una dintre cele mai iubite statiuni

Monastir, Tunisia – Una dintre cele mai iubite statiuni

In Tunisia, Monastir este unul dintre orasele care merita vazute atunci cand iti doresti o vacanta de exceptie. Ce poti vedea aici? Iata cateva obiective turistice de care te vei indragosti fara doar si poate:

  • Ribat, una dintre cele cunoscute atractii turistice, un punct de observatie de unde poti vedea portul din Monastir;
  • Mausoleul Habib Bourguiba care este una dintre cele spectaculoase moschei din Tunisia, construita in anul 1963 si care impresioneaza prin cupola de aur;
  • Orasul Vechi sau Medina este locul din care vei pleca cu suveniruri deosebite;
  • Port de Plaisance sau portul turistic din Monastir de unde poti pleca in diverse excursii cu yachtul;
  • El Djem, amfiteatrul construit de romani si care este una dintre principalele atractii din Tunisia, nu doar din Monastir;
  • Moknine, un mic oras situat la aproximativ 15 km de Monastir si al carui principal obiectiv turistic este lacul de sare.

Pentru ce mai este cunoscut Monastir si de ce nu trebuie sa ratezi o vacanta aici? Multe filme celebre, printre care Iisus din Nazaret, au fost filmate aici, cel mai usor de recunoscut fiind Manastirea Ribat.

Dar, Monastir nu este singurul loc demn de vizitat, putand sa optezi pentru o vacanta in regiunea Hammamet, o adevarata oaza de relaxare, daca iti doresti sa simti briza mediteraneana. Asemanatoare cu Marocul din multe puncte de vedere, Tunisia merita descoperita si datorita plajelor sale.

Daca alegi sa mergi in Tunisia pentru plaje, este bine sa stii si care sunt cele mai bune unitati de cazare in care te poti relaxa, odihni si chiar bucura de gastronomia zonei.

Hoteluri in Tunisia Unitati de top de cazare

Hoteluri in Tunisia – Unitati de top de cazare

Unde sa mergi in Tunisia? Unde doresti, atat timp cat iti alegi un hotel care sa corespunda nevoilor si dorintelor tale de cazare. Din acest punct de vedere, statiunile de aici sunt foarte ofertante, permitandu-ti sa te bucuri de conditii de lux ca in cele mai exotice destinatii din lume.

Care sunt cele mai bune hoteluri din Tunisia? Pentru fiecare persoana, cel mai bun inseamna altceva. Iata, insa, care sunt cel mai bine cotate unitati de cazare din diverse statiuni:

  • in Sousse, Sentido Bellvue Park, Jaz Tour Khalef Hotel, Riadh Palms Hotel si Marhaba Royal Salem sunt printre cele mai spectaculoase oferind conditii excelente de cazare;
  • in Hammamet, Steigenberger Marhaba Thalasso Hammamet Hotel si The Mirage Resort & Spa sunt printre cele mai apreciate unitati de cazare;
  • in Monastir te poti caza la Iberostar Kuriat Palace, Royal Thalassa Monastir si Marhaba Club;
  • in Port El Kantaoui te poti caza la Iberostar Selection Kantaoui Bay, unul dintre cele mai frumoase resorturi ale statiunii.

Pe langa acestea sunt alte unitati de cazare in care te poti bucura de conditii excelente si de gastronomie locala, dar si internationala, astfel ca vei pleca de acolo cu amintiri de neuitat din toate punctele de vedere.

Si, pentru ca atunci cand alegi o destinatie de vacanta precum Tunisia, trebuie sa stii si unde poti face plaja, iata cateva dintre cele mai spectaculoase locuri pentru distractie, relaxare si, de ce nu, cele mai frumoase amintiri sub forma de fotografii:

  • Sousse este locul in care din prima clipa in care vei pasi te va impresiona cu nisipul alb si fin care ai crezut ca exista doar in filme;
  • nu departe de Sousse este Port El Kantaoui, una dintre suburbiile de lux ale Sousse-ului;
  • Hammamet, a carei localizare intr-un mic golf, te va imbia la relaxare si liniste;
  • Monastir, una dintre perlele turismului tunisian, unde te vei putea bucura de mare limpede si un nisip auriu si fin;
  • La Marsa este una dintre cele mai frumoase plaje din Tunisia, aflate chiar langa capitala Tunis;
  • plaja din Djerba este locul ideal unde te poti relaxa la plaja, insa in care poti vedea si superbele pasari Flamingo carora le place sa ierneze aici.

Asadar, unde se afla Tunisia, la ce mare si care este cea mai buna perioada din an pentru a merge in vacanta? Toate aceste intrebari au acum raspunsuri dupa care te poti orienta catre cele mai frumoase statiuni de la Marea Mediterana si pentru care iti poti rezerva vacanta la Karpaten pentru oricand doresti sa te bucuri de soare si peisaje luxuriante, precum si de o gastronomie aromata, asa cum doar tunisienii stiu sa ofere.

In concluzie, daca iti doresti o vacanta de exceptie, poti alege Tunisia cu incredere!

Surse foto: unsplash.com, pixabay.com
Acest articol a fost despre:
Te-ar putea interesa și...