Alsacia și Lorena: descoperă fascinanta zonă de nord a Franței printr-un circuit inedit

Alsacia și Lorena: descoperă fascinanta zonă de nord a Franței printr-un circuit inedit

Oricât de departe ai călători, Europa rămâne una dintre cele mai frumoase destinații de vacanță, deoarece fiecare țară este unică, oferindu-ți posibilitatea de a descoperi tot timpul locuri noi. Franța este unul dintre cele mai ofertante state europene în ceea ce privește peisajele, istoria și arhitectura, astfel că nu te vei plictisi nici măcar o secundă într-un concediu acolo. Două dintre regiunile în care acestea se îmbină în mod armonios sunt Alsacia și Lorena.

Localizate în partea de nord-est a Franței, la granița cu Germania, cele două regiuni se remarcă prin culori deosebite care se regăsesc în peisajele superbe care îți vor tăia respirația, precum și prin arhitectura care îmbină culturile franceză și germană. Ce poți vedea în Alsacia și Lorena? În afara unora dintre cele mai frumoase orașe europene, te vei putea delecta cu bucătăria zonelor și unele dintre cele mai renumite vinuri care se produc aici și care iau calea întregului mapamond an de an.

Mai jos, vei descoperi ce au de oferit Alsacia și Lorena din punct de vedere al obiectivelor turistice, și de ce vei vedea Franța cu alți ochi la plecare.

Alsacia și Lorena de ce să alegi aceste regiuni din întreaga Franță

Alsacia și Lorena: de ce să alegi aceste regiuni din întreaga Franță

Franța este fără îndoiala una dintre cele mai frumoase țări europene, mai ales că primul gând care te duce către ea ca destinație turistică este Parisul, unul dintre cele mai romantice orașe și capitala modei în întreaga lume. Acest stat însă este mult mai mult de-atât, reprezentând o adevărată pagină în istoria Europei, pagină care începe în nord-estul său, în regiunea Alsacia.

Cu o climă blândă, zona Alsacia-Lorena poate fi vizitată oricând în timpul anului, însă cele mai bune perioade sunt între lunile mai și septembrie, atunci când vremea îți va permite să te bucuri de toate atracțiile turistice ale regiunii. Dacă vrei să vizitezi întreaga parte de nord-est a țării, ai mai multe opțiuni de circuite în Franța, astfel încât să cuprinzi tot ce este mai important de văzut aici. De ce să alegi tocmai o vacanță acolo? Deoarece este o experiență completă când vine vorba despre această țară, adică o lecție de istorie, cu arhitectură superbă și o gastronomie unică. Toate acestea sunt completate de peisajele nemaipomenite și de neuitat.

Zona Alsacia, Franța – curiozități despre unele dintre cele frumoase regiuni franceze

Zona Alsacia, Franța – curiozități despre unele dintre cele mai frumoase regiuni franceze

Pentru a ști ce te așteaptă la destinație este recomandat să cauți diverse informații despre Alsacia și destinațiile de vacanță în care poți merge aici. Din acest punct de vedere, iată câteva curiozități despre această regiune:

  • istoria zbuciumată a Alsaciei și Lorenei începe în anul 1871 când, în urma războiului franco-prusac, Germania le proclama teritorii nemțești;
  • Alsacia se află chiar pe granița de nord-est dintre Franța și Germania, între munții Vosges și râul Rin;
  • Lorena se află în partea de est a Franței, între văile Meuse și Moselle, una dintre cele mai cunoscute zone ale sale fiind Champagne, de unde își trage numele unul dintre cele mai renumite vinuri spumante;
  • Lorena este cunoscută și pentru apele sale vindecătoare, astfel că regiunea este cunoscută pentru stațiunile în care te poți relaxa.

Deoarece au fost influențate atât de cultura franceză, cât și de cea germană, Alsacia și Lorena sunt fascinante din punct de vedere arhitectural, stilurile în care au fost construite clădirile fiind cu adevărat unice.

Ce poți vedea în Alsacia și Lorena? Una dintre cele mai bune variante este alegerea unei vacanțe care poate începe într-unul dintre cele mai importante orașe europene, și anume Strasbourg, și să continui până la Metz, unul dintre cele mai pitorești locuri ale regiunii. De aceea, circuitul este o idee grozavă pentru a te putea bucura de o experiență completă în ceea ce privește descoperirea Franței. Pe lângă cele două orașe, zona este plină de atracții turistice de toate felurile și pentru toate gusturile.

Alsacia și Lorena - principalele obiective turistice

Alsacia și Lorena – principalele obiective turistice

Zona Alsacia este plină de atracții turistice de toate felurile, începând cu orașe moderne, precum este Strasbourg și până la sate care reflectă istoria zbuciumată a zonei. Pe lângă acestea, dacă ești pasionat de natură, acolo vei avea parte de unele dintre cele mai frumoase peisaje din întreaga Europa. Mai mult, poți vedea atât o parte din Franța, cât și din Germania.

Obiectivele turistice din Alsacia și Lorena pot fi împărțite în:

  • principalele orașe ale regiunii și muzeele lor;
  • o mulțime de castele pe care le poți descoperi călătorind în regiune;
  • celebra rută a vinului, Route des Vins.

Pe lângă acestea, gastronomia locului este una dintre cele mai importante atracții ale Alsaciei, astfel că odată ajuns sau ajunsă aici, nu trebuie să ratezi preparatele culinare specifice zonei.

De unde îți poți începe vacanța în regiunea Alsacia? Una dintre opțiunile la îndemâna este să începi cu Strasbourg, capitala regiunii, iar de acolo să pornești într-un circuit cu adevărat spectaculos.

Curiozități despre regiunile Alsacia și Lorena – ce poți vedea și face în nord-estul Franței

Înainte de a pleca trebuie să știi despre Alsacia și Lorena că sunt unele dintre locurile în care te poți plimba, dacă nu ești adeptul sau adepta unui ritm alert de călătorie, însă te poți bucura și de adrenalină, dacă iubești sporturile de iarnă, de exemplu. În ceea ce le privește pe ultimele, zona La Bresse-Hohneck din regiunea Lorena, este una dintre cele mai cunoscute printre pasionații de schi. De asemenea, în funcție de cât plănuiești să stai, poți vizita și câteva orașe din țările învecinate, printre care Elveția și Belgia, putând astfel să bifezi și alte destinații turistice pe care le-ai putea vizita în viitor.

Alsacia: descoperă orașele și atracțiile turistice ale regiunii

Când spui Alsacia, Franța, probabil că te gândești la grandoare, la orașe mari și frumoase, însă regiunea din nord-estul țării este mai mult de-atât: este un loc spectaculos în care francezii au știut cum să pună în valoare atât tradițiile și cultura lor, cât și pe cea germană pe care au cultivat-o cât timp au fost sub ocupație. Astfel, acolo vei găsi două lumi care acum se completează în cel mai pitoresc mod posibil.

Alsacia-Lorena este una dintre cele mai reușite alegeri în materie de vacanță în Franța din mai multe puncte de vedere, însă probabil că unul dintre cele mai importante este că îți oferă atât de multă diversitate încât nu vei ști încotro să te uiți prima dată. Iată ce nu ar trebui să ratezi într-un circuit în aceasta zona:

Orașul Strasbourg pe care cu siguranța îl cunoști drept locul în care își are sediul Parlamentul European. Însă, acesta este și capitala regiunii Alsacia, de aici putând să pleci într-una dintre cele mai frumoase excursii din Europa. În Strasbourg poți vedea Catedrala Notre Dame, centrul istoric și centrul istoric Petite France. Tot acolo, te poți bucura de o plimbare cu barca pe Rin.

Mullhouse, al doilea cel mai mare oraș din Alsacia este unul dintre cele mai frumoase locuri în care poți ajunge într-o excursie acolo. Printre principalele atracții ale sale se regăsesc Muzeul de Artă și Automobile care găzduiește nu mai puțin de 400 de modele de autoturisme. Tot acolo vei putea vedea expuse și opere ale lui Van Gogh, Picasso și Monet.

Orașul Colmar este al treilea ca mărime în Alsacia și are unul dintre cele mai bine conservate centre turistice. Acolo vei putea vizita Muzeul Unterlinden, cartierul medieval Mica Veneție, precum și Biserica Sf. Martin.

Ruta Vinului este probabil una dintre cele mai frumoase excursii pe care le poți face în regiunea Alsacia, aceasta purtându-te printr-o mulțime de sate și orașe care se întind pe un itinerariu de 170 de km de dealuri acoperite de viță de vie, într-un scenariu desprins parcă din filme.

Acestea nu sunt singurele atracții turistice din Alsacia și Lorena, zona fiind plină și de castele și clădiri cu arhitecturi superbe. Printre ele se numără:

  • castelul Haut-Koenigsbourg, care se află în apropierea Strasbourgului;
  • castelul medieval Schlossberg din satul Kaysersberg, unul dintre cele mai frumoase locuri de pe Ruta Vinului;
  • în orașul Obernai, Primăria și Biserica Saints Peter et Paul sunt cele mai frumoase obiective și pe care nu ar trebui să le ratezi.

Alsacia, Franța, este cunoscută și pentru gastronomia sa, astfel că odată ajuns sau ajunsă acolo poți degusta tarte flambe, care este o pâine subțire sau lipie acoperită de cremă de brânza, varză murată cu cârnați, iar din categoria deserturilor, poți încerca kugelhopf care este asemănătoare unei brioșe.

Din Alsacia trebuie să îți continui excursia și în Lorena, care este plină de surprize la fel de frumoasă din punct de vedere al obiectivelor pe care le vei putea vedea. De la orașe cunoscute precum Nancy și Metz și până la unele mai puțin știute, această zonă te va fascina cu siguranță.

Alsacia și Lorena: cele mai frumoase orașe din zona Lorena

Alsacia și Lorena: cele mai frumoase orașe din zona Lorena

O vacanță în Franța în zona de nord-est trebuie să cuprindă atât Alsacia cât și Lorena, mai ales dacă dorești o experiență completă. În cea de-a doua regiune te vor fascina pe rând:

Orașul Nancy a cărei principală atracție este arhitectura, mai precis stilul baroc al secolului al XVIII-lea care se regăsește în aproape toate clădirile. Acolo vei găsi Muzeul Artelor Frumoase, Palatul Ducal care acum găzduiește Muzeul Istoric și Muzeul Școlii din Nancy.

Orașul Metz care este unul dintre cele mai fascinante locuri din întreaga regiune Alsacia și Lorena. Acolo, te vei putea plimba pe străduțe înguste și pietruite care te vor duce înapoi în secolul al VI-lea, în epoca romană, atunci când a fost înființat. Unul dintre locurile emblematice ale orașului este esplanada de pe care vei avea o priveliște superbă asupra Văii Moselle și Muntelui Saint-Quentin.

Toul, care este un oraș mai mic și mai puțin cunoscut decât Metz, însă care te va fascina prin cele 4 ziduri de care este înconjurat făcându-te să te simți ca într-o fortăreață din Evul Mediu.

Verdun, orașul-emblemă de care probabil ai auzit vorbindu-se la orele de istorie, acesta fiind una dintre cele mai importante cetăți în timpul Primului Război Mondial. Acolo vei putea descoperi două dintre câmpurile de luptă din acea vreme, mai precis Fort de Vaux și Fort de Souville.

Gerardmer, care este nu doar un oraș, ci o stațiune turistică, fiind ideală pentru câteva zile de relaxare. Aceasta se află în Munții Vosges și poate fi vizitată atât în sezonul cald, atunci când te poți delecta cu diverse sporturi acvatice pe lacul cu același nume sau pe timp de iarnă, atunci când poți schia.

Ce mai poți vedea în Lorena? La fel ca în Alsacia, și aici vei găsi o mulțime de obiective și atracții turistice, începând cu castele și alte clădiri medievale, însă probabil că piețele și piațetele din orașele menționate mai sus te vor impresiona cel mai mult. Acestea sunt construite în diverse stiluri arhitecturale printre care Art Nouveau și baroc, fiind o adevărată încântare pentru privire.

Alsacia este una dintre destinațiile de vacanță atipice prin faptul că dacă alegi să mergi vara, te vei bucura de zone montane și pitorești, opusul Coastei de Azur unde poți sta la soare, însă este una dintre cele mai fascinante regiuni ale Franței.

Un alt avantaj în a alege această regiune este că din Alsacia și Lorena poți ajunge destul de rapid și în țări învecinate precum Belgia, Luxembourg și bineînțeles Germania, astfel încât vei avea o vacanță variată atât din punct de vedere al obiectivelor turistice pe care le poți vedea, dar și al statelor europene care nu trebuie ratate.

În concluzie, o vacanță sau un circuit în Alsacia și Lorena este una dintre cele mai bune modalități de a ajunge să cunoști Franța într-un mod inedit. De la istorie, la arhitectură și chiar gastronomie, întreaga regiune este mărturia felului în care această țară a evoluat și s-a dezvoltat în mod armonios în pofida vremurilor dificile prin care au trecut locuitorii zonei și care te va fascina prin felul în care două culturi complet diferite s-au îmbinat și au fost conservate.

Surse foto: freepik.com, unsplash.com
Acest articol a fost despre:
Te-ar putea interesa și...