Descoperă Magia Sărbătorilor în Țara lui Moș Crăciun!

Descoperă Magia Sărbătorilor în Țara lui Moș Crăciun!

Moș Crăciun este personajul preferat de copiii din întreaga lume. Bătrânelul cu barbă lungă și albă, cu costumul roșu din catifea și ochelarii în formă de semi-lună care mereu are o vorbă bună de spus te așteaptă anul acesta la el acasă, în Laponia! Ia-ți cele mai groase și pufoase haine, pe cei dragi și hai alături de noi pe tărâmul în care toate visele devin realitate! P.S. Asigură-te că toată lumea este prezentă, pentru a nu se trezi Singur acasă de sărbători!

Acest articol își propune să te aducă în atmosfera sărbătorilor și să te încurajeze să-ți faci curaj pentru a-l întâlni pe adevăratul Moș Crăciun. Vă vom prezenta principalele atracții turistice ale zonei, dar și fenomenele magice și unice din acest loc al lumii.

Orasul Laponia

Let it snow! Let it snow and snow!

Primul semn că ne apropiem de casa lui Moș Crăciun sunt fulgii de zăpadă și aerul rece ce ne înroșește obrajii! Laponia este cea mai întinsă și nordică zonă a Finlandei. Regiunea este recunoscută pentru frumusețea peisajelor din parcurile naturale Pallas-Yllästunturi, Urho Kekkonen sau Riisitunturi, a fenomenelor unice precum Luminile Nordului, Soarele de la miezul nopții și nu în ultimul rând pentru casa lui Moș Crăciun.

Principalul oraș al regiunii este Rovaniemi, care îndeplinește funcția de capitală a Laponiei, dar și pe cea de ORAȘ OFICIAL AL LUI MOȘ CRĂCIUN! Cu toate acestea, Rovaniemi nu a fost mereu cel mai fericit loc de pe Pământ. În timpul celui de-al doilea război mondial, orașul a fost distrus aproape în totalitate. Forma actuală a orașului și majoritatea clădirilor au fost create de arhitectul finlandez Alvar Aalto care a dorit ca amprenta de la sol a orașului să aibă forma unui cap de ren, arterele principale ale orașului să formeze coarnele și nu în ultimul rând, stadionul să reprezinte ochiul renului.

Rovaniemi Laponia harta

O altă localitate importantă a regiunii este Levi, cunoscută ca una dintre cele mai moderne și fermecătoare stațiuni de ski din Finlanda. Situată la 170 km de Cercul Polar, dispune de 43 de pârtii de ski, numeroase trasee pentru snowmobile sau plimbările cu săniile trase de câini sau reni.

Pentru a pregăti bagajele cu cele necesare este bine de știut că Laponia are un climat subpolar, cu veri scurte și ierni lungi, reci și cu multă multă zăpadă, doar este casa lui Moș Crăciun! Zăpada este prezentă aici aproximativ 175 de zile pe an, iar temperaturile variază între -5oC și -18oC, dar sunt situații în care poate ajunge și la valori mult mai reduse, minima înregistrată fiind de -47.5oC. În aceste condiții, hainele călduroase, șosetele pufoase, căciula și mănușile sunt obligatorii.

Acasă la Moș Crăciun – noutățile sezonului de iarnă 2023

Pentru sezonul de iarnă 2023 v-am pregătit două circuite inedite în care vă puteți bucura de atmosfera de Crăciun și farmecul acestei destinații unice. În cazul în care doriți să petreceți momente unice alături de cei mici și vreți să vă creați cât mai multe amintiri împreună puteți să petreceți cinci zile de poveste în Orașului lui Moș Crăciun, Rovaniemi sau în celebra stațiune de ski Levi.

Vom pleca din București cu un zbor direct către Rovaniemi. Odată ajunși grupul va fi împărțit în funcție de locația aleasă: Rovaniemi sau Levi și va avea loc transferul cu autocarul către hotel. Vom avea parte de câteva momente de timp liber pentru a ne bucura de zăpadă și pentru a intra în atmosfera de Crăciun. Cei din Rovaniemi pot opta în prima zi pentru o excursie la ferma de câini husky, un simbol al acestei regiuni. Entuziasmul acestora este molipsitor, iar după ce vei afla câte un pic din istoria și importanța lor în aceste locuri, vei porni într-o aventură unică. În timpul plimbării cu sania trasă de câini vei fi fascinat de frumusețea pădurilor de brazii, dar și de liniștea specifică zonei. Excursia include o pauză pentru a putea face poze cu noii noștri prieteni și să ne încălzim cu o cană de ceai sau ciocolată caldă.

Acasa la Mos Craciun noutatile sezonului de iarna husky

Cei cazați în Levi pot opta pentru o excursie inedită în căutarea Aurorei Boreale. Înfofoliți bine, lăsăm orașul în urmă și pornim către Cercul Polar pentru a admira dansul Aurorei Boreale. Localnicii le numesc „revontulet” care se traduce „focuri de vulpe”. Conform legendei, vulpile de foc trăiau în Laponia, iar Luminile Nordului sunt scânteile puternice produse de cozile acestora. Atmosfera va fi întregită și de poveștile de la focul de tabără. De asemenea, se poate opta pentru vizitarea fermei de câini husky.

In cautarea aurorei boreale

În cea de-a doua zi, avem posibilitatea de a ne relaxa și de a descoperi orașele pe cont propriu sau putem vizita Grădina Zoologică Polară „RANUA” și să luăm parte la un safari cu snowmobilul. Grădina Zoologică „Ranua” este casa a peste 50 de specii de animale arctice. Aici putem vedea și singurul urs polar din Finlanda. Pentru că le vizităm în anotimpul lor preferat, animalele sunt energice, iar puii lor fac tot felul de acrobații prin zăpadă. Vom avea posibilitatea de a admira lupi, vulpi polare, pisici sălbatice, urși, căprioare, elani, reni și multe altele. În cadrul safariului cu snowmobilul, vom trăi o experiență plină de adrenalină. Ghidul va fi lângă noi pe toată durata excursiei și ne va învăța cum să ne bucurăm în siguranță de frumusețea locului. Plimbarea include o pauză pentru poze, dar și pentru a ne încălzi cu o cană de ceai și a putea admira pe deplin pustiul înghețat.

Gradina Zoologica Ranua pisica

Grupul din Levi, va avea de asemenea timp liber la dispoziție pentru relaxare și pentru a ne bucura de frumusețea acestui ținut magic sau putem vizita Satul de zăpadă Lainio. Principala atracție a Satului este hotelul de gheață. Camerele acestuia sunt construite 100% din zăpadă și gheață, iar decorul este unic, în fiecare an fiind aleasă o nouă temă. După vizitarea hotelului, putem savura o băutură într-un pahar de gheață.

Cei care au ales să viziteze Țara lui Moș Crăciun în perioada 23.12-27.12.2023 vor avea parte de o cină specială de Crăciun. Magia sărbătorilor, colindele și râsetele vesele vor face ca această seară să fie una de neuitat, iar Moș Crăciun sigur nu ne va uita. Acesta va veni să ne viziteze la hotel și să le ofere cadouri celor mici.

Astăzi este ZIUA CEA MARE! Atât cei din Levi, cât și cei din Rovaniemi vor merge să-l viziteze pe bătrânul Moș Crăciun, dar și pe doamna Crăciun și simpaticele lor ajutoare: elfii. Brazi împodobiți, colindele răsună vesele, mirosul prăjiturilor cu scorțișoară… hmmm…sigur am ajuns în locul corect. Începem vizita cu biroul lui Moș Crăciun unde vom avea ocazia de a-l întâlni și de-ai oferi listele noastre de dorințe și să facem poze alături de el. După ce-l vizităm, putem face cumpărături pentru cei dragi sau chiar să le trimitem o carte poștală de la Oficiul Poștal a lui Moș Crăciun. Ulterior ne vom îndrepta către Parcul lui Moș Crăciun, aflat într-o peșteră secretă ascunsă în Pădurea Brazilor de Crăciun. Aici ne vom îmbarca în trenul Magiei și vom explora atelierul elfilor, bucătăria doamnei Gingerbread și vom asista la spectacolul oferit de Elfi.

Atelierul lui Mos Craciun

În penultima zi petrecută pe tărâmul magiei, ne vom relaxa și ne vom bucura de această experiență unică. Prima parte a zilei va fi dedicată plimbărilor opționale: cu săniile trase de câini husky sau reni, în timp ce în a doua parte a zilei putem lua parte la Ceremonia de trecere a Cercului Polar. Aceasta are loc într-un cort tradițional lapon în jurul focului. În timp ce savurăm o băutură caldă, vom pătrunde în lumea magică a vieții lapone atunci când maestrul de ceremonii ne va povesti legendele și poveștile folclorului lapon. La finalul evenimentului o să primim certificatul ce atestă trecerea Cercului Polar.

Acasa la Mos Craciun noutatile sezonului de iarna ren

Ultima zi este dedicată relaxării și pregătirii bagajelor. Aventura în țara magică a Moșului a ajuns la final și trebuie să revenim la aeroport pentru zborul de retur către casă.

Vacanță fără griji!

Pasiunea pentru călătorii este motivația principală pentru care ne dorim să ai parte de o vacanță lipsită de griji! Din acest motiv, pachetele pentru Laponia includ însoțitor de grup vorbitor de limba română, care va fi alături de voi pe toată durata sejurului, alături de care vă veți simți că sunteți cu un prieten care știe toate secretele acestor locuri magice.

Pentru că această aventură trebuie să fie una magică, ne asigurăm că cei mici nu se vor plictisi și vor fi antrenați pe tot parcursul traseului cu cântecele și jocuri de către animatorul nostru, vorbitor de limba română. De asemenea, copiii vor primi și un pașaport special care va atesta vizita lor în Țara lui Moș Crăciun, o amintire de neuitat!

Vacanta fara griji sanie

Ofertele noastre includ pe lângă biletul de avion București – Rovaniemi – București cu catering la bord, taxele de aeroport și transferurile locale, cazare patru nopți la hotelul ales cu regim de masă demipensiune, dar și Cina Specială din Ajunul Crăciunului. De asemenea, pachetul mai include vizita lui Moș Crăciun în Ajun cu cadouri pentru fiecare copil și excursia din ziua patru, atunci când se vizitează Santa Claus Village și parcul tematic Santa Park. Un alt serviciu inclus este Ceremonia de Traversare a Cercului Polar.

Pentru confortul dumneavoastră, vă punem la dispoziție și îmbrăcăminte termoizolantă pe toată durata sejurului.

Întregim oferta și cu numeroase excursii opționale pe care le puteți achiziționa din țară, precum: Lainio Snow Village, Arctic Snow Hotel, safari cu husky, snowmobile safari, aventură Arctică, aventură în căutarea Aurorei Boreale sau Grădina Zoologică „Ranua”.

Vacanta fara griji aurora

Laponia, Țara lui Moș Crăciun, este un tărâm de poveste, ce trebuie vizitat măcar o dată în viață fie că ești copil sau adult! Laponia este țara minunilor în care toate dorințele devin realitate. Brazii încărcați cu zăpadă, aerul rece ce înroșește obrajii, mirosul de scorțișoară și ciocolată caldă ne farmecă din prima secundă și ne fac să uităm de viața de zi cu zi. La Polul Nord, în casa lui Moș Crăciun poți fi copil din nou!

Haideți cu cei dragi să petreceți un Crăciun magic alături de Karpaten Turism!

Surse foto: Shutterstock
Acest articol a fost despre:
Te-ar putea interesa și...