Summer Sale 25 iun - 25 iul
Summer Sale 25 iun - 25 iul
⭐ Review-uri Kingston

Pentru Kingston au fost scrise de turistii Karpaten 0 comentarii.
Valoarea medie a comentariilor a fost: 0, impresiile turistilor putand fi regasite pe pagina fiecarui hotel.

Preturile pentru ofertele de cazare disponibile in Kingston oscileaza intre 0 si 0 euro.

Întrebări frecvente despre Sejururi si Vacante in Kingston

🌍 Conditii de calatorie in Jamaica

CONDITII DE CALATORIE - INTRARE IN JAMAICA

 • Se va permite intrarea in Jamaica doar pasagerilor VACCINATI CU SCHEMA COMPLETA, care au implinit minim 14 zile de la ultima doza recomandata, si cu un test PCR negativ efectuat cu cel mult 3 zile inainte de intrarii in Jamaica.

 

DOCUMENTE SI CONDITII DE CALATORIE PENTRU INTRAREA IN JAMAICA:

 

 • PASAPORT valabil minim 6 luni de la intoarcerea in tara (va rugam sa va asigurati ca nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta). Pasaportul sa contina minim 2 file libere consecutive pentru aplicarea stampilelor la sosire;

NU SE ACCEPTA PASAPORT TEMPORAR.

 • Autorizarea de intrare in Jamaica, se completeaza cu maxim 7 zile inainte de plecare pe site-ul https://www.visitjamaica.com/travelauthorization/traveller-categories/
 • Certificatul de vaccinare printat si electronic;
  • Testul Covid PCR cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 3 zile inainte de data intrarii in Jamaica
  • Viza se va obtine la sosirea in Jamaica si costa 100 USD/persoana, suma care se achita la fata locului
  • Dovada vaccinarii impotriva rujeolei, rubeolei și poliomelitei, tradusa in limba engleza

Sa aveti la Dvs. ambele adeverinte si in romana (cea parafata de medic) si in engleza.

 • Biletul de avion
 • Voucherul de cazare intr-o unitate de cazare inclusa in Resilient Corridor

https://www.visitjamaica.com/travelauthorization/compliant-listings/

 • Asigurare medicala pe toata perioada calatoriei cu acoperire COVID

 

Test COVID PCR

Testul Covid PCR trebuie efectuat cu cel mult 3 zile inainte de data intrarii in Jamaica.

Rezultatul trebuie sa respecte urmatoarele cerinte:

 • Emis in limba Engleza
 • Numele si prenumele conform pasaport
 • Sa contina data si ora efectuarii testului. Atentie! Aceasta este data de la care se vor contoriza cele 72 de ore
 • Trebuie sa fie eliberat de un laborator acreditat si autorizat si sa contina semnatura doctorului si stampila unitatii emitente
 • Atentie! Certificatul nu trebuie sa prezinte urme de razuire, stergere sau adaugare
 • Sa fie mentionat ca testul este unul de tip RT – PCR cu rezultat negativ
 • Sa fie indicat tipul probei recoltate pentru analiza (obligatoriu si nazala si faringiana)
 • Sa contina numele complet al turistilor, precum si seria si numarul pasaportului calatorului

 

 

SOSIREA IN JAMAICA

La sosirea In Jamaica, calatorii pot fi supusi unui control al sanatatii si a unei evaluari a riscurilor si ar putea fi totusi solicitati sa fie testati la aeroport sau la unitatea desemnata, daca, de exemplu, prezinta simptome, in ciuda faptului ca prezinta un certificat de testare PCR COVID-19 negativ la bordul zborul lor. In acest caz, calatorii ar astepta rezultatul testului in camera lor de hotel.

Daca testul este negativ, acestia isi vor parasi camera de hotel si isi vor continua sederea in Jamaica sub masura de control „Resilient Corridor”.

Daca rezultatul testului este pozitiv, acestia vor fi izolati fie la hotel/statiune, fie intr-o unitate guvernamentala, asa cum este stabilit de autoritatile sanitare.

Persoanele care nu trebuie testate la sosire vor avea voie sa mearga la hotelul/statiunea lor in conformitate cu masura de control „Resilient Corridor”.

 

 

MASCA DE PROTECTIE

 • Masca medicala de protectie este obligatorie pe toate zborurile Lufthansa. 
 • Mastile din panza, vizierele, mastile tip FFP2 cu valva sau esarfele nu sunt permise la bord. Pe zborurile lungi, recomandam ca pasagerii sa aiba mai multe masti pentru a le putea schimba la un interval adecvat de timp.

 

Observatii

 • Companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii turistice pot aduce modificari pana la momentul plecarii si dupa momentul plecarii.
 • In cazul unor modificari, agentia organizatoare va informa turistii.
 • Pasagerii sunt rugati ca inainte de predarea bagajelor la ghiseu sa-si asigure personal inchiderea (incuierea) acestora.
 • Eventualele lipsuri/furturi de obiecte personale din bagaje se vor reclama pe loc la ghiseul specializat din aeroport.
 • Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
 • Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, inainte de a depune o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.

 

Ora locala la destinatie: - 7 ore fara de ora Romaniei.

 

 

Reglementari vamale:    

 

Informatii cazare:

 • Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile de resort locale.
 • Distributia si tipul camerelor la hoteluri se va face de catre receptiile acestora.
 • Problemele legate de amplasarea, aspectul camerei sau orice cerinta speciala a turistului se va rezolva direct la receptia hotelului in functie de disponibilitati.Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (seif, minibar, internet etc.). La receptia hotelurilor se achita taxele de oras ( acolo unde se percep), individual.

 

Informatii generale de calatorie

 

Moneda nationala & Paritate:

Moneda nationala este DOLARUL JAMAICAN ( JMD): 1 USD = 155.705 JMD |   1 EUR = 175.290 JMD

Sunt acceptate cardurile Visa, Mastercard, Cirrus si Plus. Manifestati precautie la folosirea cardurilor pentru plati curente, in locuri publice cum sunt restaurantele si magazinele.

 

Clima: 23°C - 31°C

 

Electricitatea: este necesar un adaptor universal

 

Roaming telefonie & Internet: Inainte de deplasare va recomandam sa va activati roaming-ul la telefoanele mobile. Pentru a apela un numar de telefon din Romania se formeaza mai intai codul national (0040) urmat de numarul de telefon dorit.

 

Sanatate & medicamente

 • Pentru afectiuni frecvente precum raceala, dureri de cap, migrene, indigestie va rugam sa luati cu dvs. medicamentele adecvate.
 • Medicamentele pentru uz special trebuie sa fie transportate in ambalajul original, iar posesorul trebuie sa detina o reteta, o copie a acesteia sau o scrisoare din partea medicului care a prescris reteta.
 • Servetele anti-bacteriene, dezinfectant pentru maini, repelent impotriva insectelor,  lotiune cu protectie solara.  

 

Recomandari: Va recomandam consumarea apei imbuteliate la fata locului.

 

Securitate:

 • Va recomandam sa lasati obiectele de valoare si documentele de calatorie in locuri special amenajate.
 • Persoanele care fac parte din grupuri turistice nu trebuie sa se desparta de grup si trebuie sa urmeze sfaturile conducatorului grupului.
 • Respectati obiceiurile si traditiile locale si manifestati intelegere si acceptare fata de acestea.
 • In cazul in care doriti sa calatoriti cu taxiul, va recomandam sa folositi numai firmele autorizate in domeniu si numai in baza unei comenzi telefonice.

 

Fotografii: Cereti permisiunea localnicilor pentru a-i fotografia sau filma. Evitati efectuarea de fotografii in apropierea obiectivelor militare.

 

CONDITII DE CALATORIE - RETURUL IN ROMANIA

 

Incepand cu data de 01.02.2022 se stabilesc urmatoarele reguli de aplicare a masurii carantinei referitoare la persoanele care sosesc in Romania (https://www.cnscbt.ro/index.php/lex/2980-hotarare-cnsu-nr-6-din-31-01-2022/file )

Art.1 - Se instituie masura carantinei cu o durata de 5 zile pentru persoanele care sosesc in Romania si nu prezinta certificatului digital al UE privind COVID-19 sau, in cazul persoanelor fizice provenite din state ale caror autoritati nu emit certificate digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19 ori documente compatibile cu aceste certificate, dovada pe suport hartie sau in format electronic, care sa ateste vaccinarea pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete, trecerea prin boala in ultimele 180 de zile anterioare intrarii in tara sau testarea negativa RT-PCR pentru COVID-19 efectuata cu cel mult 72 de ore inaintea imbarcarii (pentru cei care calatoresc cu mijloace de transport in comun) sau intrarii pe teritoriul national (pentru cei care calatoresc cu mijloace proprii).

Art.2 - Sunt exceptate de la masura carantinei instituita in conditiile art. 1 urmatoarele categorii de persoane care sosesc pe teritoriul Romaniei:

 a) copiii cu varsta mai mica sau egala de 12 ani;

b) persoanele aflate in tranzit, daca parasesc Romania in cel mult 24 de ore de la intrarea pe teritoriul tarii;

 

Incepand din 20 decembrie 2021 toti cetatenii care intra in Romania, indiferent de mijlocul de transport si calea aeriana, vor trebui sa completeze formularul digital de intrare în România pe care il puteti gasi la https://plf.gov.ro .

Daca doriti mai multe amanunte despre formularul digital de intrare in Romania, accesati  https://bit.ly/3m3mbWL .

Alte statiuni din Jamaica
Filtre
Harta