Targul de turism Feb 2024
Targul de turism Feb 2024
Pozele au caracter orientativ
CALCULEAZA TARIF
Peru - Vezi harta

Marele Tur al Americii de Sud

Alege data de plecare

Tarife/persoana/pachet X nopti Marele Tur al Americii de Sud, Peru

Alege structura de ocupare
Orar de zbor
Bucharest
Male
1 stop
08:15
05.01.2021
12:45
05.01.2021
Male
Bucharest
1 stop
09:15
10.01.2021
13:45
10.01.2021
TOTAL:

Marele Tur al Americii de Sud

Întrebări frecvente despre Marele Tur al Americii de Sud

Conditii de rezervare la Marele Tur al Americii de Sud

Conditii de inscriere:
- Pentru efectuarea unei rezervari pe produsele Karpaten Turism este nevoie de copie CI a titularului de contract, pe numele caruia urmeaza sa se emita toate documentele de calatorie.
- Asigurarea storno (optionala) se poate incheia doar in aceeasi zi cu contractul de prestari servicii.
- Pentru pachetele cu reducere de Early Booking, modificarile de nume nu sunt permise.
- Documentele de calatorie (vouchere, bilete de avion, etc) sunt transmise catre turisti dupa efectuarea platii integrale si nu mai tarziu de 3 zile inainte de data plecarii.
- Infantii platesc doar taxele de aeroport si nu beneficiaza de loc in avion.

Conditii de inscriere:
- La inscriere se achita un avans minim de 20% din valoarea totala a pachetului, nerambursabil in caz de anulare;
- Diferenta de 80% se achita cu pana la 30 de zile inainte de data inceperii excursiei.

Conditii de anulare:
- 20% penalizare pentru anularea cu mai mult de 30 de zile inainte de plecare;
- 100% penalizare pentru anularea cu 29 – 0 zile inainte de plecare sau no-show.

Conditii de calatorie in Peru
Ultima actualizare: 07-10-2022 15:06:53

CONDITII DE CALATORIE PENTRU INTRAREA IN PERU

Străinii rezidenți cu vârsta de cel puțin 12 ani, care vor să intre pe teritoriul Republicii Peru, indiferent de țara de origine, trebuie să facă dovada că s-au vaccinat cu trei (3) doze de vaccin împotriva COVID-19, în Peru sau în străinătate.

Străinii nerezidenți care vor să intre pe teritoriul Republicii Peru, în calitate de pasageri și indiferent de țara de origine, trebuie să aibă vaccinarea conform schemei țării de origine.

În cazul în care nu au vaccinarea menționată mai sus, pot prezenta un test molecular negativ cu data rezultatului de cel mult 48 de ore înainte de îmbarcare la punctul lor de origine. Copiii sub 12 ani trebuie doar să fie asimptomatici la îmbarcare. Acele persoane care prezintă simptome la sosirea pe teritoriul național intră în izolare obligatorie, conform reglementărilor în materie. Se va solicita prezentarea certificatului de vaccinare sau a unui test molecular inclusiv pentru transportul intern, fie rutier, fie aerian.

Verificarea documentului fizic sau virtual care atestă conformitatea cu aplicarea vaccinării împotriva COVID-19, în Peru și/sau în străinătate, se efectuează împreună cu un act de identitate oficial.

În vederea intrării în Peru, toți pasagerii trebuie să prezinte o declarație pe propria răspundere privind starea de sănătate și acordul acestora cu privire la dispunerea măsurilor de izolare sau carantină. Declarația poate fi descărcată aici: https://e-notificacion.migraciones.gob.pe/dj-salud/ și se completează cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării în avion. Pasagerii care completează informații false în declarația de sănătate pot fi sancționați administrativ, civil sau penal, în conformitate cu prevederile legale din Republica Peru.

În interiorul aeroporturilor aflate pe teritoriul Republicii Peru și în aeronave, pe durata zborurilor naționale și internaționale, este obligatorie purtarea unei măști KN95 sau, în lipsa acesteia, a unei măști chirurgicale triple și a unei măști comunitare (din pânză) deasupra acesteia.

 

 

 MĂSURI PE PLAN INTERN:

Folosirea unei măști KN95 sau, în lipsa acesteia, a unei măști chirurgicale triple și a unei măști comunitare (din pânză) deasupra acesteia, este obligatorie în locurile închise.

Folosirea măștilor în spații deschise este opțională.

Folosirea unei măști KN95 sau, în lipsa acesteia, a unei măști chirurgicale triple și a unei măști comunitare (din pânză) deasupra acesteia, este obligatorie pentru persoanele cu simptome respiratorii, atât în spații deschise, cât și în spații închise.

 

 

CONDIȚII DE INTRARE

Cetăţenii români pot călători în Republica Peru în scop turistic fără viză întrucât la sosirea în acest stat autorităţile competente acordă o perioadă de ședere de 90 de zile pentru toţi turiştii care provin dintr-un stat membru al Uniunii Europene,

Intrarea în Republica Peru este permisă cu pașaportul valabil o perioadă de minim 6 luni de la momentul intrării pe teritoriul acestui stat, însă este recomandat ca acesta să aibă o valabilitate cât mai mare.

De asemenea, cetăţenii români sunt sfătuiţi să păstreze cu atenție formularele completate la intrarea în ţară deoarece acestea sunt solicitate la ieşirea din Peru. Lipsa acestora poate duce la amânarea plecării până se întreprind demersurile necesare stabilirii datei exacte de intrare în această ţară, prin verificări în bazele lor de date.

 

 

 

Observatii

 • Companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii turistice pot aduce modificari pana la momentul plecarii si dupa momentul plecarii. In cazul unor modificari, agentia organizatoare va informa turistii.
 • Pasagerii sunt rugati ca inainte de predarea bagajelor la ghiseu sa-si asigure personal inchiderea (incuierea) acestora.
 • Eventualele lipsuri/furturi de obiecte personale din bagaje se vor reclama pe loc la ghiseul specializat din aeroport.
 • Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
 • Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, inainte de a depune o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.

 

Coordonatele Ambasadei României în Peru:

Adresa: Avenida Jorge Basadre nr.690, San Isidro, 15073, Lima, Peru (accesul se face din Calle Los Ficus)

Telefon call-center (informații consulare pentru cetățeni români): +51 1 440 93 96

Telefon de urgență: +51 989 483 013

Exclusiv pentru cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar). La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

E-mail call-center(informații consulare pentru cetățeni români): contact@informatiiconsulare.ro

În cererea de informații vă rugăm să precizați orașul și provincia de rezidență, pentru a primi informații consulare specifice în funcție de zona geografică.

Site-web call-center (informații consulare pentru cetățeni români): http://www.informatiiconsulare.ro

 

 

Informatii cazare

 • Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile de resort locale.
 • Distributia si tipul camerelor la hoteluri se va face de catre receptiile acestora.
 • Problemele legate de amplasarea, aspectul camerei sau orice cerinta speciala a turistului se va rezolva direct la receptia hotelului in functie de disponibilitati.
 • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (seif, minibar, internet etc.). La receptia hotelurilor se achita taxele de oras ( acolo unde se percep), individual.
 • Apa de la robinet nu este posabila. Va recomandam sa folositi doar apa imbuteliata

 

 

Moneda nationala & Paritate

Moneda oficiala este sol – PEN. (1 USD = aprox 3.96 PEN)

Puteti sa schimbati in aeroport bani doar cat sa ajungeti in centrul orasului, unde veti gasi cursuri mai bune.

Majoritatea hotelurilor si restaurantelor mari accepta cartile de credit principale (Visa, Mastercard, Maestro, etc).

Puteti schimba relativ facil euro sau dolari la majoritatea caselor de schimb valutar sau banci. Va recomandam sa aveti la dumneavoastra USD pentru schimburile valutare, fiind o valuta cunoscuta de majoritatea localnicilor.

In piete si bazaruri platile se fac in moneda locala. La magazine de souveniruri unde costurile sunt mici (magneti, mici amintiri, etc), recomandam sa se evite platile cu bancnote mari, deoarece vanzatorii nu pot oferi intotdeauna rest pentru sume mari. 

 

 

Bacsisul              

 • Bacsisul pentru orice serviciu este o practica frecventa.
 • Bacsisul pentru ghizii si soferii locali este de 5 USD/zi

 

 

LISTA BAGAJE

-          Documentele de calatorie: pasaport, vouchere, bilete de avion, asigurarea de calatorie (daca este cazul).

-          Copii ale principalelor pagini din pasaport.

-           Aparat foto si carduri de memorie / filme foto, baterii reincarcabile de schimb, incarcator pentru acumulator si telefon.

-          Medicamente de urgenta si medicatia dumneavoastra curenta in cazul in care aveti diferite afectiuni pentru care urmati un tratament permanent.

-          Rucsac mic sau o gentuta incapatoare in care sa luati si o sticla de apa pentru excursiile de o zi.

-          Servetele nazale/ hartie igienica. Uneori nu veti gasi hartie igientica la toaletele publice.

-          Crema de protective solara (ideal SPF 50), strugurel pentru buze, vantul si soarele va vor crea probleme

-         Incaltaminte confortabila pentru mersul pe jos in timpul vizitelor. Pentru zonele de munte, incaltamintea sa fie impermeabila

-         Geaca/ pelerina de ploaie pentru ca oricand poate veni o ploaie torentiala, in special in zonele de munte (Cusco, Machu Picchu)

-         Este diferenta mare de temperatura intre zi si noapte in special in zonele de munte, sa aveti si haine subtiri si groase (un polar sau geaca anti-vant pentru zi si pajama groasa/ haine groase comfortabile pentru noapte).

-         Spray impotriva tantarilor. Va recomandam Autan tropical fiind potrivit pentru aceasta destinatie.

-         Nota referitoare la continutul bagajului de mana (valabil pentru orice calatorie cu avionul): sa NU contina nici un fel de pulverizatori, (spray-uri,parfumuri,deodorante),apa/sucuri/ lichide in recipiente mai mari de 100ml, obiecte ascutite (pile metalice sau/si unghiere, bricege, cutite, foarfeci de orice fel, arme etc) pt ca vor fi imediat confiscate inainte de imbarcare. Fac exceptie: medicametele pe care trebuie sa le luati in timpul zborului.

 

 

 

ACLIMATIZARE/ACOMODARE

Pentru a va obisnui cu trecerea brusca la o altitudine inalta, va recomandam:

– Hidratare corespunzatoare de-a lungul zilei, consumand apa si fructe proaspete

– Odihna cat si cand este nevoie

– Sa reduceti sau sa eliminati cofeina, tutunul, alcoolul, carnea in exces

– Sa va deplasati in ritmul propriu. Nu este recomandat sa va grabiti sau sa depuneti mult efort

 

 

PRIZE & ELECTRICITATE

Curentul electric furnizat este de 220 V. In majoritatea hotelurilor, prizele sunt cu 3 pini plati. Insa din ce in ce mai multe hoteluri au prizele adaptate pentru aparatura electrica europeana (cu 2 pini rotunzi).

La receptia hotelurilor puteti gasi adaptoare, insa sunt destul de limitate. Astfel ca va recomandam sa aveti cu dumneavoastra adaptor de priza (tip englezesc). 

Roaming telefonie & Internet:

 • Inainte de deplasare va recomandam sa va activati roaming-ul la telefoanele mobile.          
 • Pentru a apela un numar de telefon din Romania se formeaza mai intai codul national +40 urmat de numarul de telefon dorit (+407XXXXXXXX)

 

 

Securitate:

 • Va recomandam sa lasati obiectele de valoare si documentele de calatorie in locuri special amenajate.
 • Persoanele care fac parte din grupuri turistice nu trebuie sa se desparta de grup si trebuie sa urmeze sfaturile conducatorului grupului.
 • Respectati obiceiurile si traditiile locale si manifestati intelegere si acceptare fata de acestea.
 • In cazul in care doriti sa calatoriti cu taxiul, va recomandam sa folositi numai firmele autorizate in domeniu si numai in baza unei comenzi telefonice.

 

 

Reglementări vamale

Regulamentul vamal peruan interzice:

Ieşirea din ţară cu obiecte din patrimoniul cultural naţional (ceramică, ţesături, obiecte din aur şi argint). Copiile de pe astfel de obiecte pot fi exportate doar cu acordul Institutului Naţional de Cultură.

Scoaterea din ţară a bijuteriilor din aur şi argint cu o valoare mai mare de 2.000 $.

Exemplare din flora şi fauna protejate.

Limitele cantitative pentru introducerea anumitor produse sunt:

3 litri de alcool

20 de pachete de ţigări

diverse articole de uz personal şi cadouri, în limita sumei de 300 $ şi care nu sunt destinate comercializării.

 

 

Fotografii

 • Cereti permisiunea localnicilor pentru a-i fotografia sau filma. Evitati efectuarea de fotografii in apropierea obiectivelor militare.

 

 

TELEFONIE

Prefixul tarii este +51

Telefoanele: se pot cumpara cartele locale (cu mentiunea ca doriti sa sunati in Romania/ Europa) de la diversele chioscuri din zonele turistice.

Recomandam instalarea aplicatiilor Whatsapp si / sau Viber cu care puteti vorbi si trimite mesaje gratuit, oriunde in lume, in incintele cu internet wi-fi (hotel si alte obiective turistice).

 

 

TELEFOANE DE URGENTA:

Brigada de urgenţă a poliţiei – 431.30.40, 105

Ambulanţa – 225.40.40

Serviciul de informaţii telefonice – 103

Poliţia Naţională – 105 

 

 

Vacanta frumoasa!

 

Hoteluri similare