Emiratele Arabe Unite Oferte Vacanţe şi Sejururi

de la 479€ /pers/sejur.

Întrebări frecvente despre Sejururi si Vacante in Emiratele Arabe Unite

🏖️ Doriti oferte in Emiratele Arabe Unite 2024 la cele mai accesibile preturi?

Agentia de turism Karpaten are oferte pentru Emiratele Arabe Unite intr-o gama diversificata de zone si hoteluri, la cele mai accesibile preturi. Fie ca doriti un hotel in Emiratele Arabe Unite de 4 sau 5 stele, fie ca doriti un hotel cu 2 sau 3 stele, noi va punem la dispozitie cele mai bune oferte de vacanta doar cazare sau cu transport inclus.

Romanii de pretutindeni si nu numai, aleg sejururi in Emiratele Arabe Unite pentru calitatea serviciilor cu care sunt asteptati la hotelurile alese de pe Karpaten.ro! In plus,optand pentru un sejur in Emiratele Arabe Unite, veti descoperi ca ati ales una dintre cele mai frumoase destinatii turistice de pana acum, intrucat ofertele pentru sejururi in Abu Dhabi, Dubai, Ras Al Khaimah au preturi cuprinse intre 479 – 639 Euro.

Mai mult decat atat, suntem acea agentie de turism care va intampina cu cele mai bune oferte de vacanta 2024 in Emiratele Arabe Unite, destinatiile turistice pe care vi le propunem fiind Abu Dhabi, Dubai, Ras Al Khaimah.

Ce trebuie sa faceti dumneavoastra? Sa alegeti in ce locatie doriti sa va petreceti vacanta in Emiratele Arabe Unite, sa alegeti oferta de cazare la hotel cu cel mai bun pret, sa alegeti tipul de transport si tipul de camera preferat, iar de restul ne ocupam noi.

🏝️ Cu ce ne diferentiem in zona de oferte turism in Emiratele Arabe Unite ?

Pentru fiecare dintre dumneavoastra punem la dispozitie cea mai buna oportunitate de vacanta in Emiratele Arabe Unite, valoarea ofertelor de turism pentru sezonul de primavera, vara, toamna sau iarna regasite pe site-ul nostru constand in preturi accesibile si reduceri exclusiviste la cele 10 hoteluri din Emiratele Arabe Unite pe care le recomandam anul acesta pentru concediu.

In plus, la noi puteti gasi cu usurinta in Emiratele Arabe Unite hoteluri situate pe plaja, cu piscina, cu parcare, cu terenuri de sport, cu centre de relaxare SPA sau cu sali de fitness in cele 5 destinatii propuse anul acesta. Alte facilitati tin de tipul de masa servit precum ofertele all inclusive, all inclusive plus, mic dejun sau demipensiune.

Emiratele Arabe Unite ofera oricarui turist oportunitatea de a petrece un sejur de neuitat alaturi de prieteni sau familie, iar daca ati decis noi v-am pregatit o lista cu cele mai frumoase hoteluri din Emiratele Arabe Unite. Iar dupa ce va intoarceti, va asteptam din nou pe site pentru a da un review despre hotelul la care ati fost cazat sau pentru a ne transmite pareri despre Emiratele Arabe Unite.

Va invitam sa spargeti bariera cotidianului, alegand Abu Dhabi, Dubai, Ras Al Khaimah ca destinatii pentru vacanta in Emiratele Arabe Unite!

⭐ Preturi in Emiratele Arabe Unite

Pentru Emiratele Arabe Unite au fost scrise de turistii Karpaten 73 comentarii.

Valoarea medie a comentariilor a fost: 8.6, impresiile turistilor putand fi regasite pe pagina fiecarui hotel.

🌍 Conditii de calatorie in Emiratele Arabe Unite

Ultima actualizare: 06-11-2023 14:36:00

CONDIȚII DE INTRARE IN EMIRATELE ARABE UNITE:

În condiții normale, cetățenii români pot călători în Emiratele Arabe Unite numai cu pașaportul simplu, care trebuie să aibă o valabilitate de minim 6 luni de la data intrării pe teritoriul statului.

ATENȚIE ! Pașaportul temporar românesc nu este recunoscut de autoritățile statului, iar poliția de frontieră nu va permite intrarea titularilor acestui tip de pașaport pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite.

Potrivit Acordului dintre Uniunea Europeană şi Emiratele Arabe Unite privind scutirea de vize de scurtă şedere, intrat în vigoare la data de 6 mai 2015, cetăţenii europeni, inclusiv cetățenii români nu au nevoie de viză de intrare în acest stat.

Conform reglementarilor in vigoare, copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor prezenta la vama acordul ambilor parinti sau al celui care nu-i insoteste (dupa caz), obtinut la notariat; in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste va prezenta cazier juridic.

Este obligatorie incheierea unei asigurari medicale de calatorie in strainatate.

Agentia nu raspunde in cazul in care turistii nu prezinta documentele necesare sau in cazul in care documentele sunt incomplete.

Toti pasagerii sunt obligati sa respecte intocmai regulile tarii spre care calatoresc.

Detalii gasiti pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe : https://www.mae.ro/node/52012 ; https://www.mae.ro/travel-conditions/3693

 

Ora locala la destinatie:

Emiratele Arabe Unite / Dubai:  +2 ore fata de Romania (ora de iarna) ; + 1 ora fata de Romania (ora de vara).

 

Coordonatele Ambasadei României în Emiratele Arabe Unite:

Adresă: Al Zakhira Str.no.9, W(14/1) plot no.13 at AL RODHA Area, P.O.Box 70416, Abu Dhabi

Web: https://abudhabi.mae.ro

Informatii consulare Call center:

Telefon call-center (informații consulare pentru cetățeni români): Aceste numere sunt conectate direct la call-center-ul consular care funcționează la București în cadrul Ministerului Afacerilor Externe: +  971 4 3492970; +  971 4 3492972; +  971 4 3492973; +  971 4 3492974; + 971 4 3856771 ; E-mail call-center (informații consulare pentru cetățeni români): contact@informatiiconsulare.ro ; În cererea de informații vă rugăm să precizați orașul și provincia de rezidență, pentru a primi informații consulare specifice în funcție de zona geografică.

Telefon de urgență:+971508956273 - exclusiv pentru cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar).

La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

 

Observatii:

  • Compania aeriena care opereaza zborul din pachetul de servicii turistice poate aduce modificari orarului de zbor pana la momentul plecarii si dupa momentul plecarii. In cazul primirii unor astfel de modificari, agentia organizatoare va informa turistii in cel mai scurt timp.
  • Pasagerii sunt rugati ca inainte de predarea bagajelor la ghiseul din aeroport, sa-si asigure personal inchiderea (incuierea) acestora (eventual infolierea lor).
  • Eventualele lipsuri/furturi de obiecte personale din bagaje se vor reclama pe loc la ghiseul specializat din aeroport.
  • Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
  • Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, inainte de a depune o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.
  • Birourile ``Lost & Found`` sunt amplasate în sala de recuperare bagaje a Terminalului Sosiri. Va rugam sa retineti ca reprezentantii Karpaten /partenerii locali nu au acces in interiorul aeroportului.
  • In cazul in care va confruntati cu o astfel de situatie, va rugam sa informati reprezentantii Karpaten sau locali pentru a va astepta la transfer.
  • Trebuie sa va prezentati la aeroport cu cel tarziu 3 ore inainte de ora decolarii pentru formalitatile de imbarcare si securitate.
  • Pe parcursul zborurilor recomandam folosirea mastilor de protectie, servetelelor anti-bacteriene, dezinfectantului pentru maini.

 

Informatii cazare:

  • Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile de resort locale. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale. Descrierea si clasificarea lor este facuta in conformitate cu normele locale.
  • Distributia si tipul camerelor la hoteluri se va face de catre receptiile acestora.
  • Problemele legate de amplasarea, aspectul camerei sau orice cerinta speciala a turistului, se va rezolva direct la receptia hotelului, in functie de disponibilitati.
  • Pentru utilizarea anumiteor facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare sau garantii (seif, minibar, internet, servicii spa etc.). Recomandam turistilor, ca in momentul cazarii in hotel, sa solicite la receptie detalii despre aceste costuri suplimentare; la unele hotelurile de 4 si 5 stele se solicita garantie numerar sau card, ce se restituie/deblocheaza la predarea camerei. Aceste sume se blocheaza pentru garantarea platii facilitatilor hotelului. 
  • Taxa de oras nu este inclusa, se achita de catre turisti direct la receptia hotelului. Aceasta variaza intre 7-20 AED/ camera/ noapte in functie de clasificarea hotelului (numarul de stele).

  

Moneda nationala & Paritate:

Moneda oficiala este dirhamul din Emiratele Arabe Unite (AED) (1 USD = 3.67 AED)

Puteti schimba relativ facil toate valutele importante, astfel ca puteti avea la dumneavoastra atat dolari, cat si euro.

In piete si bazaruri platile se fac in moneda locala. La magazine de souveniruri unde costurile sunt mici (magneti, mici amintiri, etc), recomandam sa se evite platile cu bancnote mari, deoarece vanzatorii nu pot oferi intotdeauna rest pentru sume mari.

Veti gasi banci si case de schimb valutar in majoritatea oraselor mari, la trecerea frontierei si la aeroport. Majoritatea caselor de schimb valutar si bancilor au cursuri similare, fara mari diferente. Puteti schimba valuta si la marile hoteluri (daca sunteti cazat aici), insa la o rata de schimb dezavantajoasa.

Cardurile de credit reprezinta cel mai uzitat mod de a face tranzactii. Le puteti folosi in supermarketuri, hoteluri si restaurante, unele magazine de suveniruri moderne. Este posibil ca pentru anumite tranzactii sa se perceapa un comision. Sunt acceptate majoritatea cardurilor de credit, in special Visa, dar si MasterCard, American Express, etc.

  

Bacsisul:              

  • Bacsisul pentru orice serviciu este o practica frecventa.
  • Bacsisul pentru ghizii si soferii locali este de 5 USD/zi.

 

 LISTA BAGAJE:

-      Documentele de calatorie: pasaport, vouchere, bilete de avion, asigurarea medicala de calatorie.

-      Copii ale principalelor pagini din pasaport.

-      Bani cash / card de credit.

-      Aparat foto si carduri de memorie, baterii reincarcabile de schimb, incarcator pentru acumulator si telefon.

-      Medicamente de urgenta si medicatia dumneavoastra curenta in cazul in care aveti diferite afectiuni pentru care urmati un tratament permanent.

-      Palarie/sapca si ochelari de soare, creme cu factor de protectie ridicat, mai ales in lunile calduroase (inclusiv un balsam pentru buze), repelent impotriva insectelor.

-      Rucsac mic sau o gentuta incapatoare in care sa luati si o sticla de apa pentru excursiile de o zi.

-      Servetele nazale/ hartie igienica. Uneori nu veti gasi hartie igientica la toaletele publice.

-      Costum de baie, pantaloni scurti, rochite, papuci de plaja – pentru zilele petrecute la plaja.

-      Haine confortabile, largi, usoare si comode, din fibre naturale (bumbac, in, etc).  Noptile si diminetile sunt mai racoroase, astfel va recomandam sa aveti imbracaminte adecvata, un hanorac sau un pulover in plus si preventiv o canadiana subtire cu gluga (de ploaie sau vant).  

-      Esarfa pentru femei - pentru a va acoperi umerii sau capul cand intrati intr-un lacas religios.

-      Incaltaminte confortabila pentru mersul pe jos in timpul vizitelor. Sandalele sunt utile cand vizitati lacasele de cult, deoarece se pot da jos foarte usor.

-      Nota referitoare la continutul bagajului de mana (valabil pentru orice calatorie cu avionul): sa NU contina nici un fel de pulverizatori (spray-uri, parfumuri, deodorante), apa/ sucuri/ lichide in recipiente mai mari de 100ml, obiecte ascutite (pile metalice sau/si unghiere, bricege, cutite, foarfeci de orice fel, arme etc) pt ca vor fi imediat confiscate inainte de imbarcare. Fac exceptie: medicametele pe care trebuie sa le luati in timpul zborului.

 

 INFORMATII GENERALE DESPRE DESTINATIE:

Calitatea hotelurilor din Dubai este foarte buna, chiar si pentru hoteluri de 3 stele. Serviciile oferite sunt la standarde occidentale. O problema des intalnita este faptul ca multe camere de hotel nu au geamuri care se pot deschide. Fiind situate la etaje superioare, constructia lor nu permite deschiderea gemurilor din motive de siguranta. Unele hoteluri interzic consumul de alcool in restaurant sau bar (de regula aceste informatii sunt prezentate pe site-ul oficial al hotelului).

Drumurile foarte bune pe tot teritoriul tarii. Drumurile principale din Dubai si Abu Dhabi au cate 6 benzi pe sens. Avand in vedere acest lucru, multi soferi conduc foarte repede, de multe ori depasind viteza maxima legala. De asemenea, schimbarea benzii in ultimul moment pare a fi un sport national, ceea ce duce la un numar mare de accidente rutiere.

 Aglomeratia este o problema din ce in ce mai mare, in special in timpul orelor de varf. In Dubai in special veti intalni aceasta problema. Zonele rezidentiale se afla in patea veche a orasului, precum si in emiratele vecine (Sharjah si Ajman), ceea ce face ca in timpul diminetii si dupa-amiezii traficul ca fie greoi spre zona comerciala/ moderna unde sunt de regula cladirile de birouri si majoritatea zonelor turistice.

Surprinzator, alcoolul se poate comercializa, insa doar in localurile licentiate. Este ilegal sa consumi bauturi alcoolice in afara zonelor certificate. De asemenea, o mare parte din hoteluri sunt “dry hotels”, insemnand ca nu este acceptat consumul de alcool in interiorul hotelului (nici la bar sau restaurant, nici alcool adus in hotel de la magazinele de specialitate). In timpul Ramadanului, nu se consuma deloc alcool in timpul zilei, cand se tine post.

Populatia este incredibil de diversa. Doar aproximativ 11% din populatia Emiratelor sunt emiratezi. Restul provin din tari din Asia de Sud: India, Pakistan, Bangladesh, Maldive si Sri Lanka (aproximativ 60%), alte parți din Asia, in special Filipine, Malaezia, Indonezia, Singapore (aproximativ 15%) si tari occidentale (Europa, America de Nord; 5-6%), iar restul din intreaga lume. Astfel, limba engleza este cea mai intalnita limba, fiind puntea de legatura intre toate nationalitatile.

Bacsisul. La restaurante, alimentele si bauturile au de obicei TVA-ul inclus, insa este bine sa verificati acest lucru in meniu (uneori este mentionat separat, la sfarsitul meniului sau in josul paginii daca TVA-ul nu este inclus). Este politicos sa lasi chelnerului un bacsis de 10%, in functie de calitatea localului. Cameristelor li se dau 1-2 dolari. Soferii de taxi au obiceiul sa nu dea rest, asa ca e bine sa aveti bancnote mici.

Renumite in intreaga lume sunt si parfumurile pe care le puteti cumpara de aici. Parfumurile au o esenta puternica si dulce, majoritatea fiind sub forma de ulei. In afara de aroma imbietoare, si sticlutele de parfum sunt decorate in stil oriental, care mai de care mai elegant lucrate.

Ca in orice alta tara araba, covoarele si produsele din piele sunt nelipsite de pe lista. Le puteti gasi atat in magazinele traditionale din partea veche a Dubai-ului, cat si in mall-urile moderne.

Un souvenir pentru iubitorii de dulciuri sunt curmale invelite in ciocolata. Exista mai multe tipuri de astfel de dulciuci: cele glazurate cu ciocolata cu lapte de camila, cu ciocolata alba sau neagra– amaruie, acoperite cu fulgi de cocos, cele umplute cu migdale, fistic sau alune, etc.

 

PRIZE & ELECTRICITATE:

Curentul electric furnizat este de 220 V. In majoritatea hotelurilor, prizele sunt cu 3 pini plati. Insa din ce in ce mai multe hoteluri au prizele adaptate pentru aparatura electrica europeana (cu 2 pini rotunzi).

La receptia hotelurilor puteti gasi adaptoare, insa sunt destul de limitate. Astfel ca va recomandam sa aveti cu dumneavoastra adaptor de priza (tip englezesc). 

  

Securitate:

  • Va recomandam sa lasati obiectele de valoare si documentele de calatorie in locuri special amenajate (seifurile din camere).
  • Persoanele care fac parte din grupuri turistice nu trebuie sa se desparta de grup si trebuie sa urmeze sfaturile conducatorului grupului.
  • Respectati obiceiurile si traditiile locale si manifestati intelegere si acceptare fata de acestea.
  • In cazul in care doriti sa calatoriti cu taxiul, va recomandam sa folositi numai firmele autorizate in domeniu si numai in baza unei comenzi telefonice.

 

Reglementări vamale:

Importul, consumul, producerea si detinerea de stupefiante (spre exemplu rasina de cannabis, hasis, marijuana, heroina, cocaina, inclusiv etnobotanicele), chiar si in cantitati foarte mici sunt interzise si aspru pedepsite de lege. Toleranta pentru traficul de droguri fiind zero.

Persoanele care intra in Emiratele Arabe Unite sau parasesc teritoriul acestui stat, avand asupra lor sume de bani care depasesc plafonul de 100.000 dirhami  (sau echivalentul in alte valute) trebuie sa depuna o declaratie la autoritatile.

Se pot introduce in tara maxim 4 sticle de bautura alcoolica (vin, tarie, bere, etc) cu conditia ca persoana respectiva sa nu fie de religie musulmana.

 

 Fotografii:

  • Cereti permisiunea localnicilor pentru a-i fotografia sau filma. Evitati efectuarea de fotografii in apropierea obiectivelor militare.

 

TELEFONIE/ ROAMING / INTERNET:

Prefixul tarii este +971.

Telefoanele: se pot cumpara cartele locale (cu mentiunea ca doriti sa sunati in Romania/ Europa) de la diversele chioscuri din zonele turistice.

Recomandam instalarea aplicatiilor Whatsapp si / sau Viber cu care puteti vorbi si trimite mesaje gratuit, oriunde in lume, in incintele cu internet wi-fi (hotel si alte obiective turistice).

Inainte de deplasare va recomandam sa va activati roaming-ul la telefoanele mobile.

Pentru a apela un numar de telefon din Romania se formeaza mai intai codul national +40 urmat de numarul de telefon dorit (+407XXXXXXXX).

Majoritatea hotelurilor din Dubai ofera oaspetilor conexiune gratuita la Internet Wi-fi (cel putin in zonele comune). Acces Internet Wi-fi gratuit – de asemenea in multe restaurante, cafenele, mall-uri.

Pentru acces Internet de viteza superioara – recomandam cumpararea cartelelor de Internet ale furnizorilor locali.

 

TELEFOANE DE URGENTA:

Politie: 999

Salvarea: 998