CALCULEAZA TARIF
de la 1959€
/pers/sejur
Laponia - Vezi harta

Pachet Charter Laponia - Scandic Pohjanhovi Rovaniemi

de la 1959€
/pers/sejur
Alege data de plecare
 • 1959€ dum.
  15 dec.
 • 2199€ joi
  19 dec.
 • 2849€ lun.
  23 dec.
 • Disponibil
 • Ultimele locuri
 • Ultimul loc
 • Epuizat
 • ?   Verfica tarif

Tarife/persoana/pachet X nopti Charter Laponia - Scandic Pohjanhovi, Laponia

Alege structura de ocupare
Orar de zbor
Bucharest
Male
1 escală
(0h0m)
08:15
05.01.2021
12:45
05.01.2021
Male
Bucharest
1 escală
09:15
10.01.2021
13:45
10.01.2021
TOTAL:
Servicii incluse:
 • Pașaport special pentru copii
 • Bilet de avion pe ruta București – Rovaniemi – București
 • Taxe de aeroport
 • Catering în timpul zborului
 • Transfer aeroport – hotel – aeroport
 • Cazare 4 nopți la hotelul ales cu Demipensiune
 • Vizitarea parcului tematic Santa Park
 • Excursie la Santa Claus Village, întâlnire cu Moș Crăciun
 • Animator român pentru copii, pe parcursul călătoriei
 • Diplomă de traversare a Cercului Polar
 • Însoțitor roman de grup
Servicii neincluse:
 • Mesele nespecificate în program
 • Băuturile alcoolice sau răcoritoare la mese
 • Asigurare medicală și storno

Servicii optionale:

 • Excursiile opționale - 0 EUR
 • Gradina Zoologică Polară “RANUA”: 129 Euro/adult - 129 EUR
 • Gradina Zoologică Polară “RANUA”: 99 Euro/copil 4-14 ani - 99 EUR
 • Safari cu husky: 190 Euro/adult - 190 EUR
 • Safari cu husky: 160 Euro/copil 4-12 ani - 160 EUR
 • Snowmobile Safari: 140 Euro/adult - 140 EUR
 • Snowmobile Safari: 109 Euro/copil 4-14 ani - 109 EUR
 • Aventura Arctică: 129 Euro/adult - 129 EUR
 • Aventura Arctică: 99 Euro/copil 4-12 ani - 99 EUR
 • Aventură în căutarea Aurorei Boreale: 99 Euro/adult - 99 EUR
 • Aventură în căutarea Aurorei Boreale: 69 Euro/copil 4-12 ani - 69 EUR
 • Artic Snow Hotel: 89 Euro/adult - 89 EUR
 • Artic Snow Hotel: 59 Euro/copil 2-12 ani - 59 EUR

Pachet Charter Laponia - Scandic Pohjanhovi Rovaniemi

Magia sărbătorilor de iarnă reușește să ne cuprindă pe toți: de la cei mici care încep să scrie lista de dorințe odată ce cade primul fulg de nea, până la cei mari care aleargă necontenit după cadouri pentru cei dragi. Dar cum ar fi ca anul acesta să petreci sărbătorile alături de Moș Crăciun la el acasă? Laponia este țara minunilor în care toate dorințele devin realitate. Brazii încărcați cu zăpadă, aerul rece ce înroșește obrajii, mirosul de scorțișoară și ciocolată caldă ne farmecă din prima secundă și ne fac să uităm de viața de zi cu zi. La Polul nord, în casa lui Moș Crăciun poți fi copil din nou! Iar pe cei dragi cu tine și petreceți un Crăciun magic.

 

Ziua 1. București – Rovaniemi

Check-in și îmbarcare pe aeroportul Internațional din București – Otopeni cu destinația Rovaniemi.

Transfer de la Aeroportul Rovaniemi către Parcul lui Moș Crăciun (Santa Park) aflat într-o peșteră secretă ascunsă în Pădurea Brazilor de Crăciun. Aici ne vom îmbarca în trenul Magiei și vom explora atelierul elfilor, bucătăria doamnei Gingerbread și vom asista la spectacolul oferit de Elfi.

După vizitarea Parcului lui Moș Crăciun, ne vom îndrepta către hotelul ales în Rovaniemi.

Cină și cazare la hotel în Rovaniemi.

 

Ziua 2. Rovaniemi

Mic dejun la hotel. Timp liber la dispoziție sau, excursie opțională în care să faci cunoștință cu simpaticii câini husky*. O vizită la ferma de câini husky este recomandată atunci când ajungi în Laponia. Entuziasmul acestora este molipsitor, iar după ce vei afla câte un pic din istoria și importanța lor în aceste locuri, vei porni într-o aventură unică. În timpul plimbării cu sania trasă de câini vei fi fascinat de frumusețea pădurilor de brazii, dar și de liniștea specifică zonei. Excursia include o pauză pentru a putea face poze cu noii voștri prieteni și să vă încălziți cu o cană de ceai sau ciocolată caldă.

După-amiază poți încerca o plimbare cu snowmobilul pentru a trăi o experiență plină de adrenalină.  Plimbarea include o pauză pentru poze, dar și pentru a te încălzi cu o cană de ceai și a putea admira pe deplin pustiul înghețat.

În Seara de Ajun magia ne va cuprinde pe toți. Moș Crăciun nu uită pe nimeni și va veni la hotel pentru a le înmâna celor mici cadouri. 

Cină și cazare la hotel în Rovaniemi.

 

Ziua 3. Rovaniemi

Mic dejun la hotel. În prima parte a zilei timp liber la dispoziție sau opțional, excursie la Grădina Zoologică Polară “RANUA”*. Gradina Zoologică Polară “RANUA” este casa a peste 50 de specii de animale arctice, printre care și a singurului urs polar din Finlanda. Pentru că le vei vizita în anotimpul lor preferat, animalele sunt energice, iar puii lor fac tot felul de acrobații prin zăpadă. Vei avea posibilitatea de a admira lupi, vulpi polare, urși, căprioare, elani, reni și multe altele. 

După-amiază este timpul să-i facem o vizită lui Moș Crăciun și elfilor săi. Transfer către Santa Village.

Brazi împodobiți, colindele răsună vesele, mirosul prăjiturilor cu scorțișoară sigur am ajuns în locul corect. Începem vizita cu biroul lui Moș Crăciun unde veți avea ocazia de a-l întâlni și de-ai oferi lista voastră de dorințe și să faceți poze alături de el.

După ce-l vizităm, puteți face cumpărături pentru cei dragi sau chiar să le trimiteți o carte poștală de la Oficiul Poștal a lui Moș Crăciun.

Transfer la hotel. Cină și cazare la hotel în Rovaniemi.

 

Ziua 4. Rovaniemi

Mic dejun la hotel. Timp liber la dispoziție sau vă puteți bucura și astăzi de noi excursii opționale magice.

În prima parte a zile puteți face o plimbare în sanie trasă de câini husky sau de reni. Aventura Arctică continuă luând parte la Ceremonia de trecere a Cercului Polar*. Aceasta are loc în jurul focului. În timp ce savurați o băutură caldă, veți pătrunde în lumea magică a vieții lapone atunci când maestrul de ceremonii vă va povesti legendele și poveștile folclorului lapon. La finalul evenimentului o să primiți certificatul ce atestă trecerea Cercului Polar.  

Sau puteți vizita unul dintre cele mai mari hoteluri de zăpadă și gheață din lume. La Arctic Snow Hotel puteți admira superbele sculpturi create din zăpadă și gheață și vom învăța despre procesul de construire al hotelui*.

Pentru a vă crea și mai multe amintiri în Țara lui Moș Crăciun, vă propunem o excursie opțională inedită: o aventură în căutarea Aurorei Boreale*. Odată cu lăsarea întunericului putem porni în căutarea fermecătoarelor Lumini ale Nordului. Înfofoliți bine, lăsăm orașul în urmă și pornim către Cercul Polar pentru a admira dansul Aurorei Boreale. Atmosfera va fi întregită și de poveștile de la focul de tabără.

Cină și cazare la hotel în Rovaniemi.

 

Ziua 5. Rovaniemi

Mic dejun la hotel. Transfer la aeroportul din Rovaniemi. Check-in și îmbarcare pe zborul cu destinația București – Otopeni.

 

Conditii de rezervare la Pachet Charter Laponia - Scandic Pohjanhovi Rovaniemi

Conditii de inscriere:
- Pentru efectuarea unei rezervari pe produsele Karpaten Turism este nevoie de copie CI a titularului de contract, pe numele caruia urmeaza sa se emita toate documentele de calatorie.
- Asigurarea storno (optionala) se poate incheia doar in aceeasi zi cu contractul de prestari servicii.
- Pentru pachetele cu reducere de Early Booking, modificarile de nume nu sunt permise.
- Documentele de calatorie (vouchere, bilete de avion, etc) sunt transmise catre turisti dupa efectuarea platii integrale si nu mai tarziu de 3 zile inainte de data plecarii.
- Infantii platesc doar taxele de aeroport si nu beneficiaza de loc in avion.

Conditii de inscriere:
- La inscriere se achita un avans minim de 20% din valoarea totala a pachetului, nerambursabil in caz de anulare;
- Diferenta de 80% se achita cu pana la 30 de zile inainte de data inceperii excursiei.

Conditii de anulare:
- 20% penalizare pentru anularea cu mai mult de 30 de zile inainte de plecare;
- 100% penalizare pentru anularea cu 29 – 0 zile inainte de plecare sau no-show.

Conditii de calatorie in Finlanda
Ultima actualizare: 28-05-2024 17:16:09

Condiții de călătorie în Finlanda

Bine de știut atunci când călătorești!

 

 1. Înainte de a călători

Documentele de călătorie 

Pe lângă voucherele de cazare și biletele de avion este bine să vă verificați și documentele de călătorie înainte de a merge la aeroport. Trebuie să aveți în vedere că accesul în Republica Finlanda este permis doar în baza unui pașaport (electronic sau temporar) sau a unei cărții de identitate în curs de valabilitate.

Cetățenii români nu au nevoie de viză pentru a călători pe teritoriul Finlandei.

Dacă călătoriți alături de un minor, vă rugăm să vizitați site-ul celor de la Poliția de frontieră Română pentru a afla mai multe despre documentele necesare.

În cazul cetățenilor străini, avem rugămintea de a verifica condițiile de intrare în Finlanda cu autoritățile competente sau cu cei de la Ambasada Finlandei.

Înainte de a ajunge la aeroportul din România, vă rugăm să vă asigurați că aveți asupra dumneavoastră pe lângă documentele oferite în agenție, pașaport și asigurarea medicală de călătorie. Pentru  Finlanda este obligatoriu să aveți o asigurare medicală. Vă recomandăm cu insistenţă să încheiaţi o asigurare medicală de sănătate sau să obţineţi Cardul European de Sănătate înainte de a pleca într-o călătorie. Dacă vă îmbolnăviţi sau aveţi un accident pe durata unei şederi temporare într-un stat membru UE, formularul E112 sau cardul european de asigurări sociale de sănătate vă va da acces la îngrijirile medicale necesare.

Vă rugăm să acordați o atenție deosebită și pregătirii bagajelor. Majoritatea pachetelor noastre includ un bagaj de cală de 23 kg și un bagaj de mână pentru persoanele cu vârsta de peste 2 ani. Copiii până la 2 ani (infanți) pot transporta 1 cărucior pliabil gratuit. În cazuri excepționale, 1 (un) cărucior pliabil poate fi acceptat gratuit pentru copiii cu vârsta de până la 4 ani, dacă confortul copilului depinde de acesta. Copiilor până la 2 ani (infanți) li se permite gratuit 1 bagaj de până la 10 kg şi a cărei sumă a dimensiunilor nu poate depăşi 115 cm. 

În cazul în care aveți nevoie de un bagaj special (echipament de ski, echipament snowboarding, etc.) vă rugăm să ne contactați cu minim 7 zile înainte de data de plecare, pentru a evita refuzarea acestuia în aeroport.

Vă reamintim că condițiile de intrare în Republica Finlanda pot suporta modificări, de aceea vă recomandăm ca înainte de a călători să verificați întotdeauna condițiile de călătorie cu autoritățile sanitare și de frontieră oficiale și să vă asigurați că aveți cele mai recente informații. Este responsabilitatea dvs. să fiți la curent cu restricțiile de călătorie relevante, pentru a vă asigura că sunteți eligibil pentru a intra într-o țară și că sunteți apt de călătorie.

 1. În timp ce călătorești

Zborul România –  Finlanda

Pe durata zborului avem rugămintea de a respecta politica companiei aeriene. Dacă transportatorul consideră că unul dintre pasageri are un comportament care ar putea afecta aeronava, persoanele sau bunurile din aeronavă, transportatorul poate lua măsurile necesare pentru a preveni continuarea unei astfel de comportări, inclusiv constrângerea. Pasagerii pot fi debarcaţi şi li se poate refuza călătoria de continuare în oricare punct şi pot fi daţi în judecată pentru ofensa adusă la bordul aeronavei.

 

Dacă întâmpinați dificultăți la preluarea bagajului de cală pe Aeroportul din Finlanda, avem rugămintea de a vă adresa companiei aeriene cu care ați călătorit, precum și Biroului Lost & Found amplasat în sala de recuperare bagaje a terminalului Sosiri. Vă reamintim că reprezentanții Karpaten și partenerii locali nu au acces în interiorul aeroportului, însă trebuie să-i contactați pentru a vă aștepta la transfer.

 

La hotel

Ajunși la hotel, trebuie să aveți în vedere că în general check-in-ul se efectuează după ora 14:00, iar check-out-ul până la ora 12:00. Camerele sunt distribuite la recepție în funcție de disponibilitate. În unele cazuri există posibilitatea de a se efectua early check-in, dar pot apărea costuri suplimentare.

Vom încerca să îndeplinim fiecare solicitare specială solicitată din țară, însă trebuie avut în vedere că unele hoteluri pot considera patul dublu (matrimonial) două paturi de o persoană alipite. Patul suplimentar diferă în funcție de hotel și poate consta într-un pat de o persoană, pat pliant sau canapea. 

În cazul în care aveți nemulțumiri legate de cazare sau alte servicii ale hotelului, vă recomandăm să vă adresați direct recepției hotelului pentru a solicita o rezolvare. Suplimentar, vă puteți adresa și reprezentantului local sau ne puteți contacta direct.

 

Informații utile pentru timpul petrecut în Finlanda - Laponia

Pentru a vă bucura pe deplin de vacanța dumneavoastră în, v-am pregătit o serie de informații utile și recomandări:

 • Nu există diferență de fus orar între România și Finlanda.

 • Moneda națională este euro. Majoritatea cardurilor precum Visa sau Mastercard sunt acceptate. În cazul în care vizitați zona rurală există posibilitatea de a fi rugați să achitați în numerar.

 • Îmbrăcămintea adecvată este esențială atunci când vizitați Finlanda, Laponia. Vremea poate fi imprevizibilă, iar temperaturile pot fi mult reduse. Vă recomandăm să vă puneți în bagaj haine termice, șosete din lână, mănuși, căciuli, salopete sau haine de iarnă groase și încălțăminte confortabilă rezistentă la apă. Agențiile locale oferă haine termice turiștilor, însă în cazul în care călătoriți cu cei mici se recomandă să vă asigurați că au toate cele necesare unei vizite în Laponia.

 • Pentru apelurile telefonice/ mesaje/ internet  vă recomandăm să vă activați opțiunea roaming înainte de a călători. 

 • Adaptoarele nu sunt necesare, prizele fiind de tip C și F – prize rotunde cu două prinderi. Tensiunea standard este de 230V.

 • Folosirea dronelor este permisă pe teritoriul Finlandei, însă trebuie să respectați regulile TRAFI și EASA.

 

 1. Ce să faci la întoarcerea în România

De asemenea, feedback-urile sunt mereu binevenite, de aceea ne-am bucura dacă în urma vacanței dumneavoastre vă găsiți câteva minute pentru a ne împărtăși părerile dumneavoastră. 

 1. Date de contact și link-uri utile

Ministerul Afacerilor Externe – Condiții de călătorie în Finlanda

 

Ambasada României în Republica Finlanda

Adresă: Stenbäckinkatu 24, 00250 Helsinki

Web: http://helsinki.mae.ro/ 

Telefon call-center (informații consulare pentru cetățeni români): +358 9 241 36 24

Telefon de urgență: +358 50 553 35 86

Hoteluri similare
Alte statiuni din Laponia